Apa Itu IBS? Bersama Prof Dr Ida Hilmi

Dalam episod Homage Web Series minggu ini, Prof Dr Ida Hilmi berkongsi mengenai sindrom rengsa usus (IBS), tanda-tanda, dan mitos dan fakta IBS.

oleh Raihan Rahman

Sering mengalami sakit perut berulang-ulang, sembelit atau ketidakselesaan selepas makan? Anda mungkin mengalami sindrom rengsa usus atau IBS.
Beliau kini merupakan Ketua Jabatan Perubatan di Universiti Malaya dan sebelum ini memegang jawatan Ketua Bahagian Gastroenterologi dan Hepatologi dan Pengarah Endoskopi. Beliau juga mengasas bersama dan merupakan Pengerusi pertama Inflammatory Bowel Disease Special Interest Group (IBD-SIG)

Penafian: Maklumat yang dikongsikan adalah sekadar untuk pengetahuan dan bukan pengganti nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan profesional oleh doktor berlesen. Untuk nasihat perubatan yang lebih lanjut, sila berunding dengan doktor atau pakar profesional yang berkelayakan. Sekiranya anda mengalami kesakitan, ketidakselesaan atau apa-apa gejala yang belum sembuh, anda disarankan untuk berjumpa dengan doktor secepat mungkin.
Mengenai Penulis
Raihan Rahman
Raihan suka buku-buku thriller psikologi dan filem seram tetapi tidur dengan cahaya malam, supaya raksasa mendapatkan dia.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang