Adakah Serviks Saya Sihat? bersama Prof Dr Woo Yin Ling

Dalam episod Siri Web Homage ini, ketahui lebih lanjut mengenai masalah serviks biasa, HPV, kit ujian diri dan mitos dan fakta kanser serviks dengan Prof Dr Woo Yin Ling.

oleh Raihan Rahman

"Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mengumumkan bahawa ini adalah kanser pertama dalam sejarah manusia yang boleh dihapuskan dalam hidup kita!" kata Prof Dr Woo Yin Ling, mengenai kanser serviks.
Kanser serviks adalah kanser ke-2 paling biasa di kalangan wanita di Malaysia dan ke-4 paling biasa di seluruh dunia. Jadi bagaimana kita boleh tahu jika kita mempunyai serviks yang sihat? Ikuti untuk mengetahui lebih lanjut mengenai masalah serviks biasa, HPV, kit ujian diri dan mitos dan fakta kanser serviks dengan Prof Dr Woo Yin Ling.
Profesor Dr Woo Yin Ling adalah Pakar Perunding Onkologi Ginekologi di Pusat Perubatan Universiti Malaya. Beliau menerima ijazah perubatan dari Trinity College Dublin dan PhD dari University of Cambridge. Beliau adalah pemegang amanah pengasas yayasan ROSE dan baru-baru ini menerima anugerah FIGO sebagai pengiktirafan terhadap sumbangannya kepada kesihatan wanita.

Penafian: Maklumat kesihatan disediakan untuk tujuan maklumat dan pendidikan umum sahaja, dan bukan pengganti nasihat kesihatan profesional. Untuk mendapatkan nasihat perubatan lanjut untuk keadaan perubatan anda, berunding dengan doktor anda atau pergi ke institusi kesihatan terdekat untuk mendapatkan bantuan. Video ini hanya mewakili pandangan penceramah mengenai kesihatan serviks.
Mengenai Penulis
Raihan Rahman
Raihan suka buku-buku thriller psikologi dan filem seram tetapi tidur dengan cahaya malam, supaya raksasa mendapatkan dia.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang