Homage Terima Suntikan Modal 'Series C' AS$30 Juta Menerusi Sheares Healthcare Group

Homage mengalami pertumbuhan yang ketara pada tahun 2021 yang berkembang lebih daripada 600% tahun ke tahun dan kumpulan lebih daripada 100%, pendapatannya pada tahun lepas.

oleh pasukan Homage

Homage, platform penjagaan dan kesihatan yang diterajui teknologi serantau mengumumkan hari ini bahawa ia telah memperoleh pusingan pembiayaan Siri C bernilai AS$ 30 juta (RM 125 juta) yang diketuai oleh Sheares Healthcare Group, sebuah syarikat penjagaan kesihatan milik penuh firma pelaburan global Temasek. Menyertai Sheares Healthcare dalam pusingan Siri C ini adalah pelabur baru termasuk DG Daiwa Ventures dan Sagana Capital, bersama pelabur sedia ada termasuk East Ventures (Growth), HealthXCapital, SeedPlus, Trihill Capital dan Alternate Ventures. 

Pusingan terlebih langganan itu menjadikannya salah satu pusingan pembiayaan terbesar yang dibangkitkan oleh platform penjagaan atas permintaan di Asia Tenggara dan rantau Oceania dan membawa jumlah pembiayaan Homage melebihi AS $45 juta (RM 187 juta). Sebagai sebahagian daripada pusingan pembiayaan ini, Khoo Ee Ping, Ketua Pegawai Pembangunan Korporat Sheares Healthcare akan menyertai lembaga pengarah Homage. 

Homage mengalami pertumbuhan yang ketara pada tahun 2021 dengan perniagaan serantau di luar Ibu Pejabat Singapura termasuk Malaysia dan Australia berkembang lebih daripada 600% tahun ke tahun dan kumpulan itu lebih daripada 100%. Homage akan menggunakan pembiayaan terkini untuk mempercepatkan lagi pengembangan serantau dan terus meningkatkan platformnya dengan sokongan rakan kongsi tempatan dan serantau yang kuat. Di Malaysia, Homage telah berkembang di kebanyakan negeri untuk kini beroperasi di lokasi termasuk wilayah Lembah Klang, Pulau Pinang, Johor dan Ipoh; selaras dengan visi untuk menyediakan penjagaan yang boleh diakses kepada lebih ramai rakyat Malaysia di seluruh negara, dalam semangat 'Kita Jaga Kita' dan 'Malaysia Prihatin' (Malaysia Prihatin), Homage akan terus mengembangkan kehadirannya dan berkembang ke lebih banyak bandar. 

Gillian Tee, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Homage berkata,"Misi kami adalah untuk membuat penjagaan harian untuk orang dewasa yang lebih tua dan peribadi yang sakit kronik, boleh diakses serta kos efektif. Dengan menggabungkan sentuhan tinggi dengan berteknologi tinggi, kami dapat membuktikan bahawa kami meningkatkan hasil kehidupan, kesihatan dan kesejahteraan penerima penjagaan dan keluarga kami secara besar-besaran. Saya sangat gembira untuk bekerjasama dengan kumpulan pelabur institusi yang cemerlang ini yang berfikiran sama dalam misi kami untuk menyediakan penjagaan berasaskan nilai yang dipercayai dan merapatkan jurang dalam ekosistem penjagaan kesihatan - di seluruh pembayar, penyedia dan penerima penjagaan.

Pelaburan terbaru ini akan mengukuhkan lagi kepimpinan Homage dalam kategori penjagaan jangka panjang dan teknologi tua sebagai satu-satunya platform bantuan kehidupan harian, penjagaan sosial dan klinikal yang lebih tua kepada orang dewasa dan keluarga yang lebih tua di Asia Tenggara dan Oceania. Syarikat ini telah membina rangkaian serantau lebih daripada 6,000 Profesional Penjagaan yang disaring, terlatih dan disusun sepenuhnya, termasuk penjaga yang disahkan dan terlatih, jururawat berlesen, navigator penjagaan dan ahli terapi dan doktor yang diperakui lembaga. 

Dengan pasukan penjagaan holistiknya, Homage telah membangunkan perkongsian yang kukuh dengan kedua-dua hospital peribadi dan kerajaan serta penyedia penjagaan primer dan komuniti untuk merapatkan jurang dalam perjalanan penerima penjagaan hujung ke hujung, mengintegrasikan kesihatan hospital, komuniti dan penjagaan rumah serta ekosistem pembayar.  

"Kami akan menggunakan pembiayaan ini untuk terus melabur ke dalam platform teknologi kami dan memperdalam integrasi kami dengan pembayar penjagaan orang tua dan kurang upaya dan infrastruktur penyedia di seluruh rantau ini," tambah Tee.

"Pelaburan ini adalah undi keyakinan terhadap pasaran Malaysia memandangkan landskap semasa. Ia akan menjadi usaha yang sangat disengajakan di pihak kami untuk meningkatkan kualiti penjagaan kepada lebih ramai rakyat Malaysia. Kami percaya bahawa kami boleh membuat perbezaan yang ketara dan kami berharap dapat memperluaskan perkhidmatan Homage ke seluruh negara," kata PC Gan, Pengurus Negara Homage Malaysia.

"Misi Homage sangat sejajar dengan visi Sheares untuk membina ekosistem penjagaan kesihatan bersepadu untuk merali jurang penjagaan dan menyampaikan model inovatif baru perkhidmatan penjagaan kesihatan yang akhirnya akan membantu membendung kos penjagaan kesihatan. Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Homage dalam perjalanannya," kata Khoo Ee Ping, Ketua Pegawai Pembangunan Korporat Sheares Healthcare. 

"Sebagai pemimpin serantau yang benar dalam ruang penjagaan, Homage sedang membina infrastruktur yang sangat diperlukan yang menggabungkan penyedia yang dipercayai dengan penyelesaian digital untuk penduduk yang semakin tua dan keperluan penjagaan kronik eksponen, " tambah Masahito Okuma, Pengarah Perwakilan DG Daiwa Ventures. "Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Homage untuk menyokong pertumbuhan berterusannya pada tahun-tahun akan datang. "

Willson Cuaca, Pengasas Bersama dan Rakan Urusan East Ventures berkata,"Kami berbesar hati menjadi sebahagian daripada perjalanan pasukan Homage sehingga hari ini. Menyokong penjagaan orang tua dan kecacatan memberi kita peluang untuk memberi kesan dalam masyarakat kerana penjagaan orang tua dan kecacatan bukan sahaja untuk pesakit tetapi juga untuk orang dan keluarga di sekeliling mereka. Ketika kita masih memerangi wabak COVID-19 dan bergerak ke normal baru, pendekatan penjagaan, kemahiran dan protokol yang berbeza menjadi penting, dan pasukan Homage tepat pada masanya untuk memberikan penyelesaian holistik.

Nampaknya Jauhari, Rakan Pengurusan di HealthXCapital, menambah, "Dengan hampir 600 Juta penduduk penuaan yang dijangkakan di Asia Pasifik menjelang 2025, kami sedang merenung cabaran yang tidak dapat dielakkan tetapi sangat penting yang kami tidak bersedia. Homage memastikan bahawa kami sedang membina platform ekonomi perak bersepadu tunggal terbesar untuk ASEAN dan seterusnya. Pasaran ekonomi teknologi dan perak berusia di Asia diunjurkan bernilai USD $ 6.2 Trilion dan Homage berada dalam kedudukan yang baik untuk memimpin ruang ini.

Penjagaan di mana sahaja anda berada

Homage menawarkan perundingan komitmen sifar dengan Penasihat Penjagaannya untuk lebih memahami keperluan penjagaan orang yang anda sayangi dan menawarkan sedikit kejelasan mengenai perkhidmatan yang dapat disediakan oleh Homage.

Pakej penjagaan kami membolehkan anda menjimatkan sehingga 20% daripada kos penjagaan. Sebagai alternatif, anda boleh mempertimbangkan pilihan perkhidmatan a la carte untuk memenuhi keperluan penjagaan anda dengan lebih baik.

Untuk maklumat lanjut atau menjadualkan panggilan, isikan borang ini.


Suka artikel ini? Langgan kami untuk mendapatkan pencernaan mingguan mengenai kejadian Homage terkini, petua penjagaan dan panduan kesihatan.

Pelanggan-petak bual

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang