Homage Malaysia Care Plan

Pelan Penjagaan Homage: Pakej Mana Yang Sesuai Untuk Anda?

Berfikir untuk terlibat dengan Homage untuk penjagaan rumah? Ketahui pertimbangan utama sebelum mendapatkan rawatan di rumah dan pelan penjagaan Homage terbaik untuk anda.

oleh Calvyn Ee

Di sini di Homage, matlamat kami adalah untuk menyediakan anda dengan penjagaan rumah terbaik yang layak diterima oleh orang yang anda sayangi. Sama ada semudah menyediakan persahabatan semasa anda berada di tempat kerja, penjaga sisi katil di hospital selepas pembedahan, atau untuk keperluan perubatan jangka panjang untuk orang yang terlantar, Profesional Penjagaan kami yang terlatih dan bertauliah akan melakukan yang terbaik untuk memberikan penjagaan yang berkualiti dalam membantu orang yang anda sayangi dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) dan banyak lagi.

Sekiranya anda ingin melibatkan diri dengan perkhidmatan kami tetapi tidak tahu di mana untuk memulakan, kami berharap artikel ini memberi anda pemahaman yang lebih baik tentang apa yang perlu dipertimbangkan dan menentukan rancangan penjagaan mana yang paling sesuai dengan anda dan keluarga anda. 

Apakah Pelan Penjagaan Homage?

Kami menyediakan pelan penjagaan peribadi yang memenuhi keperluan penjagaan anda di rumah. Kami akan meminta beberapa soalan tambahan terlebih dahulu untuk lebih memahami keperluan anda.

  • Apakah status kesihatan orang yang anda sayangi?
  • Adakah mereka terlantar di katil atau adakah mereka mempunyai tahap mobiliti?
  • Apakah jenis penjagaan yang mereka perlukan?
  • Adakah anda mempunyai pilihan mengenai penjagaan yang mereka terima?

Sebaik sahaja kami mempunyai semua maklumat yang kami perlukan, kami akan menugaskan salah satu daripada banyak Profesional Penjagaan kami yang sangat baik (Profesional Penjagaan, ringkasnya) untuk membantu. Mereka semua diberi latihan penjaga yang luas dan mendalam untuk membantu anda dan orang tersayang sepenuhnya.

Tahap penjagaan yang boleh diberikan oleh Pakar Penjagaan kami bergantung pada kelayakan mereka. Jururawat kami, sebagai contoh, semuanya diiktiraf secara profesional oleh Lembaga Jururawat Malaysia, juga dikenali sebagai Lembaga Jururawat Malaysia atau Lembaga Pembantu Perubatan Malaysia . Oleh itu, mereka dapat melakukan tugas yang berkaitan dengan kejururawatan dan mentadbir ubat-ubatan seperti yang ditetapkan oleh doktor.

Aktiviti penjagaan lain yang boleh disediakan oleh Care Pros kami termasuk:

Kami akan pergi ke beberapa perkara ini dalam bahagian berikut.

Pertimbangan Utama

Adalah penting untuk kita memahami keperluan orang yang anda sayangi untuk memberikan penjagaan di rumah yang terbaik yang mereka perlukan.

Keadaan Perubatan

Bergantung pada keadaan perubatan orang yang anda sayangi, mereka mungkin memerlukan beberapa tahap bantuan dengan melaksanakan ADL mereka. Dalam sesetengah kes, orang yang anda sayangi dapat menjaga diri mereka sendiri, tetapi mungkin ada kawasan di mana mereka memerlukan bantuan. Mereka yang didiagnosis dengan permulaan demensia, sebagai contoh. Apabila masa berlalu, mereka akhirnya akan memerlukan lebih banyak perhatian untuk memastikan mereka tidak menyakiti diri mereka apabila melakukan aktiviti tertentu.

Untuk kes-kes yang lebih serius, ini boleh menjadi sangat menuntut. Bagi orang tersayang yang terlantar di katil, mereka tidak dapat bergerak dengan bebas dan kadang-kadang, mereka tidak dapat menjaga kebersihan fizikal mereka dengan baik. Pakar Penjagaan kami adalah penjaga yang disahkan, jadi mereka akan dapat memberikan tahap penjagaan yang sesuai yang layak diterima oleh orang yang anda sayangi. Jika jururawat perubatan diperlukan untuk prosedur perubatan tertentu (seperti penjagaan luka atau stoma), kami boleh menetapkannya untuk membantu anda.

Jika anda juga memerlukan bantuan untuk membawa orang yang anda sayangi ke temu janji perubatan mereka, Care Pro kami boleh membantu sebagai pengiring perubatan untuk memindahkan mereka, atau membantu anda memindahkan mereka, ke dan dari temu janji doktor atau pemeriksaan hospital.

Keperluan Penjagaan Peribadi

Setiap individu adalah unik sendiri, dengan keperluan penjagaan diri. Selain daripada mengetahui keperluan penjagaan orang yang anda sayangi berdasarkan keadaan kesihatan mereka, penting juga untuk mengakui keperluan anda sendiri sebagai penjaga keluarga. Walaupun peranan anda sebagai penjaga adalah penting, anda juga perlu menguruskan keutamaan lain seperti kerja, kajian, dan keluarga. Ia tidak mementingkan diri sendiri untuk berehat dari semasa ke semasa, kerana ia membolehkan anda mengisi semula dan dapat menguruskan hubungan yang lebih baik dengan orang yang anda sayangi.

Sebaik sahaja anda telah mengumpulkan maklumat ini, kongsikannya dengan kami dan kami akan dapat mencadangkan pelan penjagaan terbaik untuk anda berdasarkan ketersediaan anda.

Kekerapan Lawatan

Di samping pertimbangan terdahulu, kami juga boleh membincangkan kekerapan lawatan untuk menjaga orang yang anda sayangi. Pelan kami dibuat setiap bulan, jadi apabila waktu yang ditetapkan telah selesai, rancangan itu akan dianggap lengkap. Anda sentiasa boleh mengatur sesi penjagaan berbilang jika diperlukan; Anda juga boleh menjimatkan sehingga 40% dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi.

Kewangan

Pelan Penjagaan kami berharga berpatutan bergantung pada jenis bantuan penjagaan yang anda perlukan. Bantuan penjagaan kehidupan harian am boleh serendah RM30/jam, manakala penjagaan kejururawatan serendah RM36/jam. Di samping rancangan penjagaan jangka panjang, kami juga menyediakan sesi satu jam yang lebih pendek, bergantung pada pilihan keluarga anda dan keperluan orang yang anda sayangi.

Yakinlah bahawa kami akan mempertimbangkan keadaan kewangan anda semasa menyediakan pelan penjagaan yang sesuai untuk anda. Beritahu kami bagaimana kami boleh membantu dan kami akan melakukan yang lain.

Apa pelan penjagaan homage yang ada?

Sebaik sahaja pelan penjagaan telah dipersetujui, Care Pro yang ditugaskan akan berada di rumah anda (atau rumah orang yang anda sayangi) untuk lawatan Homage yang diatur. Semua pelan sah untuk tempoh 30 hari. Oleh itu, katakan, sebagai contoh, kami telah menyediakan rancangan 20 jam untuk menjaga orang yang anda sayangi. Untuk pelan ini, Care Pro yang ditugaskan boleh memberi anda bantuan 5 jam seminggu sepanjang tempoh rancangan.

Sila ambil perhatian bahawa semua rancangan penjagaan kami adalah untuk kedua-dua perkhidmatan berkaitan Penjagaan Peribadi dan Penjagaan Kejururawatan sahaja. Perkhidmatan terapi seperti fisioterapi, terapi pertuturan, dan terapi pekerjaan dibungkus secara berasingan.

Perkhidmatan penghormatan - rancangan penjagaan homage

Mari kita zum ke dalam rancangan penjagaan yang kami tawarkan.

Pelan 20 Jam

Pelan ini ditawarkan kepada pendatang baru homage yang mungkin berminat dengan perkhidmatan penjagaan kami, tetapi tidak bersedia sepenuhnya untuk komited dengan rancangan jangka panjang. Bagi pengguna baru, pelan ini memberi anda gambaran tentang perkhidmatan penjagaan yang kami sediakan. Anda boleh menganggapnya sebagai percubaan pendek atau pengalaman baru jika anda tidak pernah mengupah penjaga profesional sebelum ini.

Pelan ini juga sesuai untuk orang tersayang yang mungkin memerlukan teman sementara semasa anda atau ahli keluarga lain sibuk. Sebagai alternatif, ia mungkin untuk orang tersayang yang memerlukan lawatan daftar masuk untuk melihat bagaimana mereka melakukan dan jika mereka mungkin memerlukan bantuan dengan apa-apa di rumah supaya orang yang anda sayangi dapat berehat dan pulih.

Care Pro kami akan dapat membantu orang yang anda sayangi dengan pelbagai ADL di sekitar rumah, serta memastikan mereka bersatu untuk senaman ringan, seperti regangan mudah, dan berjalan di sekitar rumah atau kawasan taman berdekatan. Mereka juga boleh membantu dengan kebersihan diri orang yang anda sayangi, seperti mandi atau menggunakan bilik air.

Jika orang yang anda sayangi memerlukan penjagaan kejururawatan kerana keadaan perubatan tertentu, jururawat kami dapat menyediakan pembalut luka, pemeriksaan glukosa darah untuk pesakit kencing manis, serta membantu suntikan insulin pada masa yang diperuntukkan.

Care Pro akan hadir di lokasi yang ditentukan selama 2 hingga 3 jam, dalam jangka masa 2 hari seminggu sepanjang tempoh rancangan. Anda boleh menentukan hari mana Care Pro perlu tersedia apabila anda membincangkan rancangan dengan Penasihat Penjagaan kami.

Harga untuk pelan penjagaan 20 jam adalah seperti berikut untuk kawasan yang berbeza:

Harga Pelan Penjagaan 20 jam

Negeri Penjagaan Peribadi (ADL)
Penjagaan Peribadi + Kejururawatan (ADL + N)
Harga Setiap Jam Harga Pakej Harga Setiap Jam Harga Pakej
Kuala Lumpur, Selangor & Johor RM39.00 RM780.00 RM49.00 RM980.00
Pulau Pinang, Perak & Kedah RM29.00 RM580.00 RM37.00 RM740.00

Pelan 40 Jam

Pelan 40 jam boleh dilihat sebagai lanjutan daripada pelan 20 jam, tetapi memenuhi sesi penjagaan yang lebih kerap oleh Pakar Penjagaan kami. Ia sesuai untuk pesakit kencing manis yang memerlukan berpakaian luka, atau bahkan bagi mereka yang ingin kekal aktif semasa di rumah.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan yang diberikan dalam pelan 20 jam, pelan ini juga termasuk latihan merangsang minda dengan orang yang anda sayangi untuk membantu mengekalkan kemudahan kognitif mereka. Ini amat penting bagi mereka yang baru didiagnosis dengan demensia atau masalah kognitif lain untuk membantu mengurangkan timbulnya masalah kesihatan tersebut.

Jururawat di bawah pelan 40 jam juga boleh melakukan tugas yang sama seperti pelan 20 jam, serta membantu dengan prosedur lain yang memerlukan profesional perubatan terlatih tersedia. Jadual boleh diatur selama 3 hingga 4 jam selama 3 hari seminggu, atau 10 jam seminggu, sepanjang tempoh rancangan.

Harga untuk pelan penjagaan 40 jam adalah seperti berikut di negeri-negeri yang berbeza:


Harga Pelan Penjagaan 40 jam

Negeri Penjagaan Peribadi (ADL)
Penjagaan Peribadi + Kejururawatan (ADL + N)
Harga Setiap Jam Harga Pakej Harga Setiap Jam Harga Pakej
Kuala Lumpur, Selangor & Johor RM38.00 RM1,520.00 RM48.00 RM1,920.00
Pulau Pinang, Perak & Kedah RM28.00 RM1,120.00 RM36.00 RM1,440.00

Pelan 80 Jam

Sekiranya anda memerlukan penjagaan yang lebih teliti untuk orang yang anda sayangi yang mungkin pulih dari keadaan perubatan yang memerlukan penjagaan jangka panjang (seperti strok), atau jika anda memerlukan sokongan cahaya dalam menjaga mereka, rancangan 80 jam kami mungkin apa yang anda perlukan. 20 jam seminggu akan memberi orang yang anda sayangi sokongan penjagaan yang baik untuk membantu orang yang anda sayangi dengan ADL yang melakukan ADL, terutamanya apabila mereka memerlukan bantuan itu.

Selain itu, Care Pro kami boleh membantu orang yang anda sayangi dengan beberapa senaman ringan yang boleh mereka lakukan di rumah, biasanya untuk tempoh 20 hingga 30 minit sehari atau bergantung kepada berapa banyak yang boleh mereka lakukan tanpa menerankan diri mereka sendiri. Care Pro kami juga boleh memberikan urutan kepada orang yang anda sayangi untuk membantu meningkatkan peredaran darah dan mencegah kudis katil daripada berlaku, yang amat penting bagi orang yang terlantar di katil. Bagi orang tersayang yang tidak dapat menjaga kebersihan mereka, Pakar Penjagaan kami boleh menyediakan penjagaan kebersihan diri jika diperlukan.

Harga untuk pelan penjagaan 80 jam adalah seperti berikut di negeri-negeri yang berbeza:


Harga Pelan Penjagaan 80 jam

Negeri Penjagaan Peribadi (ADL)
Penjagaan Peribadi + Kejururawatan (ADL + N)
Harga Setiap Jam Harga Pakej Harga Setiap Jam Harga Pakej
Kuala Lumpur, Selangor & Johor RM32.00 RM2,560.00 RM38.00 RM3,040.00
Pulau Pinang, Perak & Kedah RM27.00 RM2,160.00 RM32.00 RM2,560.00

Pelan 150 Jam

Pelan peringkat tertinggi kami boleh digunakan selama lebih dari 37.5 jam seminggu, yang diterjemahkan kepada kira-kira 5 jam sehari. Pelan ini sesuai untuk bukan sahaja selepas keluar hospital, tetapi juga penjagaan jangka panjang untuk orang tersayang dengan keadaan perubatan yang serius seperti demensia dan strok , atau warga emas yang tinggal sendiri yang mungkin memerlukan bantuan di sekitar rumah.

Pelan 150 jam bertujuan untuk menyediakan penjagaan komprehensif untuk keperluan orang yang anda sayangi, terutamanya jika mereka mempunyai keadaan perubatan yang serius yang memerlukan banyak perhatian. Semua aktiviti yang boleh disediakan oleh Care Pro atau jururawat kami adalah serupa dengan rancangan lain tetapi juga merangkumi perkara-perkara lain yang berkaitan dengan memberi orang yang anda sayangi penjagaan terbaik yang mereka layak. Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk menyelesaikan aktiviti tertentu, tetapi yakinlah bahawa pasukan penjagaan profesional kami akan melakukan yang terbaik untuk anda dan orang yang anda sayangi.

Kami juga menyediakan tempoh penjagaan sehingga 8 jam jika seseorang memerlukan penjagaan malam, seperti mereka yang mungkin memerlukan bantuan dengan tandas pada waktu lewat.

Harga untuk pelan penjagaan 150 jam adalah seperti berikut di negeri-negeri yang berbeza:


Harga Pelan Penjagaan 150 jam

Negeri Penjagaan Peribadi (ADL)
Penjagaan Peribadi + Kejururawatan (ADL + N)
Harga Setiap Jam Harga Pakej Harga Setiap Jam Harga Pakej
Kuala Lumpur, Selangor & Johor RM30.00 RM4,500.00 RM36.00 RM5,400.00
Pulau Pinang, Perak & Kedah RM24.00 RM3,600.00 RM30.00 RM4,500.00

Penjagaan Bayar setiap Jam

Jika anda tidak memerlukan penjagaan jangka panjang untuk orang yang anda sayangi, kami juga mempunyai pilihan bayar per jam yang lebih kecil yang tersedia untuk penjagaan jangka pendek. Bayar setiap jam memenuhi keperluan mereka yang mencari jam yang lebih fleksibel atau sporadis dalam sebulan, atau mereka yang mencari rehat jangka pendek daripada tugas penjagaan.

Ini bermakna mendapatkan penjagaan dari serendah 1 jam, berbanding dengan penyedia perkhidmatan penjagaan rumah lain yang mungkin memerlukan anda mengambil masa sekurang-kurangnya 4 jam atau kadar harian atau bulanan yang tidak boleh dirunding.

Penjagaan bayar sejam berharga seperti berikut di negeri-negeri yang berbeza:


Harga bayar setiap jam

Negeri Penjagaan Peribadi (ADL)
Penjagaan Peribadi + Kejururawatan (ADL + N)
Kuala Lumpur, Selangor & Johor RM45.00 RM60.00
Pulau Pinang, Perak & Kedah RM35.00 RM48.00

Ringkasan

Berikut adalah ringkasan rancangan penjagaan kami untuk anda bandingkan dan memutuskan mana yang sesuai dengan keperluan penjagaan anda.

Harga untuk Kuala Lumpur, Selangor, dan Johor:

Homage Care Plan - ADL & ADLN Kadar Harga untuk KL, Selangor, dan Johor

Klik di sini untuk senarai harga penuh termasuk prosedur kejururawatan dan sesi Terapi untuk Kuala Lumpur, Selangor, dan Johor.

Harga untuk Pulau Pinang, Perak, dan Kedah:

Pelan Penjagaan Homage - Kadar Harga ADL & ADLN untuk Pulau Pinang, Perak, dan Kedah

Klik di sini untuk senarai harga penuh termasuk sesi Prosedur Kejururawatan dan Terapi untuk Pulau Pinang, Perak, dan Kedah.

Bersedia untuk mengalami penjagaan sebenar?

Muat turun Aplikasi Homage kami sekarang untuk mula membuat tempahan dan mengawal lawatan anda di mana sahaja, pada bila-bila masa.

Mengenai Penulis
Calvyn Ee
Calvyn adalah pengarang, penyair dan pencerita yang bercita-cita tinggi. Beliau meluangkan masa membaca, bermain permainan dan membina cerita dengan fotografi tokoh aksinya.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang