Pasukan MyDoc dan Homage Untuk Menjadikannya Berpatutan untuk Meletakkan Doktor dan Jururawat di Setiap Rumah dan Pejabat

Perkongsian pertama seumpamanya di Asia, Homage dan MyDoc berganding bahu untuk membentuk hubungan bersepadu antara doktor dan jururawat untuk penjagaan yang lebih holistik.

oleh pasukan Homage

  • Platform penjagaan kesihatan digital berasaskan nilai MyDoc memudahkan bagaimana pekerja dan tanggungan mereka menerima rawatan, membantu pesakit mendapatkan lebih cepat dan kekal dengan baik pada kos yang lebih rendah.
  • Sementara itu, Homage menyediakan penjagaan berasaskan rumah yang diperibadikan, pakar dan fleksibel untuk membolehkan pemulihan dan kesejahteraan untuk warga tua dan orang dewasa.
  • Perkongsian ini adalah yang pertama seumpamanya di Asia. Berlatik dengan latar belakang wabak penyakit kronik yang melanda populasi penuaan, rakan kongsi berganding bahu untuk membentuk hubungan bersepadu antara doktor dan jururawat. Kemasukan telenursing, kejururawatan di tapak dan perkhidmatan penjagaan rumah meningkatkan keupayaan untuk memberikan pengalaman penjagaan pesakit luar yang diselaraskan 24/7/365 yang berpatutan kepada pesakit di rumah atau tempat kerja.

Singapura, 21 Februari 2019MyDoc, platform penjagaan terurus digital berasaskan nilai yang paling mantap di Asia, mengumumkan bahawa ia telah memeterai perkongsian strategik dengan Homage, penyedia perkhidmatan kejururawatan peribadi. Perkongsian ini akan mengintegrasikan penjagaan kejururawatan ke dalam MyDoc untuk menjadikannya lebih berpatutan bagi majikan dan penanggung insurans untuk menawarkan penjagaan kesihatan di tapak yang berkualiti tinggi dan komprehensif. Sementara itu, melalui MyDoc Homage akan dapat menawarkan komuniti pesakitnya sokongan penjagaan kesihatan pesakit luar yang dipertingkatkan.

Pada Belanjawan 2019,Menteri Kewangan Singapura Heng Swee Keat bercakap tentang menyediakan penjagaan kesihatan yang berkualiti dan kos efektif kepada generasi perintis negara itu, serta mereka yang mengalami keadaan kronik, tanpa mengira pendapatan. Tonggak utama strategi MyDoc termasuk memudahkan penjagaan kesihatan untuk menangkap penyakit kronik sebelum terlambat. Menggunakan triage klinikal yang didorong oleh data, MyDoc memberikan penjagaan yang tepat pada masa yang tepat kepada pekerja dan keluarga mereka di Singapura. Pesakit MyDoc menggunakan platform ini sebagai pintu masuk untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan profesional peribadi. Syarikat ini secara selektif melatih dan mengintegrasikan rakan strategik dengan keupayaan untuk meningkatkan pengalaman pesakit dan mengarahkan pesakit ke jalan penjagaan diri yang berkesan yang membantu setiap individu sembuh, tinggal dengan baik dan keluar dari hospital.

Akan ada dua model penjagaan pesakit hasil daripada perkongsian ini:

  • Memperluaskan Klinik Onsite yang dikendalikan oleh jururawat yang disokong oleh doktor jarak jauh
  • Memperluaskan Keupayaan Penjagaan Klinik untuk membolehkan pesakit membuat rawatan susulan di rumah dan pengagihan beban pesakit yang lebih baik dari satu klinik ke klinik lain yang kurang sibuk

MyDoc akan melatih jururawat Homage dan mengesahkan telenurses untuk memantau tahap oksigen pesakit, kadar jantung, pernafasan, glukosa darah dan banyak lagi. Pesakit boleh menghubungi jururawat mereka melalui MyDoc untuk mendapatkan bantuan. Jururawat juga akan dapat melancarkan teleconsults dengan doktor dari rumah atau pejabat pesakit untuk menyediakan doktor dan penjagaan jururawat yang komprehensif, seperti di klinik atau hospital batu bata dan mortar, tetapi dengan kos yang berpatutan untuk setiap lawatan dan perundingan di lokasi.

"MyDoc tetap fokus untuk membina masyarakat yang lebih sihat di samping mengurangkan kos penjagaan kesihatan. Untuk tujuan ini, kami terus mencari rakan kongsi yang kuat seperti Homage dengan keupayaan unik untuk membantu kami skala dengan cepat dan boleh dipercayai untuk memberikan hasil kesihatan yang lebih baik pada kos yang lebih rendah. Menambah jururawat kepada pasukan MyDoc CARE adalah langkah semula jadi dalam strategi kami untuk meningkatkan kontinum penjagaan primer yang berpusatkan pesakit kami. Penjagaan kejururawatan di rumah akan menjadi nilai tambah yang signifikan kepada pesakit yang memerlukan perkhidmatan susulan pelepasan selepas hospital seperti ulasan luka, perubahan berpakaian, terapi intravena dan pemantauan penting," kata Dr. Vas Metupalle, CIO dan pengasas bersama MyDoc.

Gillian Tee, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Homage berkata, "Sebagai platform perkhidmatan penjagaan dan pemulihan terkemuka di Asia, kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan MyDoc untuk membawa penyelesaian penjagaan kesihatan bersepadu yang pertama kepada lebih ramai pesakit, menyediakan mereka akses yang mudah dan berpatutan untuk menggabungkan penjagaan perubatan dan kejururawatan, di mana sahaja mereka berada.

Pada akhirnya, adalah menjadi matlamat kami untuk membolehkan kesejahteraan dan pemulihan bagi penerima penjagaan kami melalui penyampaian perkhidmatan penjagaan peribadi dan kami melihat bekerjasama dengan rakan kongsi yang dipercayai seperti MyDoc dalam menyediakan penyelesaian bersepadu dan marquee sebagai langkah utama dalam menjadikan penjagaan kesihatan lebih holistik, mudah diakses dan berpatutan di rantau ini.

Dalam kajian bersama 2018 oleh Yayasan Lien dan Universiti Kebangsaan Singapura (NUS),didapati bahawa perkhidmatan penjagaan rumah mengatasi rumah penjagaan sebagai bentuk penjagaan jangka panjang utama di Singapura - terutamanya kerana negara itu dianggarkan mempunyai penduduk berusia sekitar 1 juta orang menjelang 2030. Walau bagaimanapun, laporan itu juga memetik cabaran yang tinggal dari kos penjagaan yang tinggi serta keperluan untuk mewujudkan perlindungan yang betul yang memastikan hasil penjagaan yang berkualiti dan dapat diukur untuk pesakit. "Di Homage, kami memberi profesional kepada penjagaan di rumah di Singapura dengan memastikan semua jururawat kami mempunyai pensijilan dan latihan yang betul," katanya.

Homage adalah tambahan terbaru kepada platform penjagaan kesihatan digital berasaskan nilai MyDoc. Rakan strategik lain di rantau ini termasuk Guardian, IHP, Acumed, Aetna, AIA Vitality, Cigna dan banyak lagi.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi kami melalui [email protected]

Kategori
Bilik Akhbar
Mengenai Penulis
Pasukan penghormatan
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang