Ciri Merdeka Bersama Amrit Kaur, Profesional Penjagaan Homage

Ucap hello kepada Amrit Kaur, yang dilahirkan pada Hari Merdeka pada 31 Ogos. Seorang Profesional Penjagaan dengan Homage, Amrit bercakap tentang hidupnya yang membesar berkongsi hari jadi dengan negara kita dan mengapa dia memutuskan untuk mengambil langkah pertama untuk memulakan kerjayanya sebagai jururawat.

oleh Deborah Yaw

1. Bagaimana rasanya membesar bayi Merdeka?

Saya masih ingat Bulan Ogos sentiasa bulan kita akan mempunyai jualan mega di pusat membeli-belah! Rasanya seperti semua mall merayakan ulang tahunku. Selain daripada jualan, ia adalah menyeronokkan membesar sebagai bayi Merdeka. Saya selalu merasa istimewa bahwa ulang tahun saya adalah pada Hari Kebangsaan yang juga merupakan hari libur umum. Seorang guru saya pernah mengatakan kepada saya di sekolah untuk bangga bahwa saya lahir pada hari bersejarah seperti itu.

2. Apa yang anda suka tentang menjadi rakyat Malaysia?

Perkara terbaik untuk menjadi rakyat Malaysia adalah walaupun dengan kepelbagaian dan perbezaan budaya yang bersatu, kita menerima satu sama lain sebagai siapa kita sebenarnya iaitu rakyat Malaysia. Saya sedar rakyat Malaysia begitu menerima antara satu sama lain, semua orang sangat menghormati budaya masing-masing, dan kadang-kadang kita meraikannya seperti budaya kita sendiri! Bagi saya, itulah keindahan menjadi rakyat Malaysia.

3. Mengapa anda memutuskan untuk menjadi jururawat?

Saya berasal dari keluarga perawat, tapi bibi saya yang menginspirasi saya untuk menjadi perawat. Apabila dia terbang dari Amerika untuk melawat kami di Malaysia, saya selalu begitu terpesona mendengar cerita-ceritanya dan bagaimana dia bekerja keras untuk menjadi jururawat dia hari ini. Dia membuat saya menyedari bahawa jururawat adalah tulang belakang hospital dan dia memberitahu saya tidak mudah untuk menjadi satu di tempat pertama.

Pernah sekali, saya ingat dia berkata, "Jangan menjadi jururawat jika anda tidak mempunyai hati untuk melihat kesakitan kerana anda adalah sokongan pesakit anda." Dan sampai hari ini, saya berpegang pada kata-kata itu, dan telah terbukti sangat benar. Dia adalah alasan utama saya memutuskan untuk menjadi perawat, dengan harapan untuk menyelamatkan sebanyak mungkin nyawa.

4. Beritahu kami lebih lanjut mengenai bagaimana anda menjadi penjaga dengan Homage

Aku menemukan Homage melalui iklan Facebook tahun lalu. Saya tidak pernah tahu bahawa terdapat aplikasi perkhidmatan untuk penjaga. Tetapi apabila saya mendaftar untuk Homage, saya perhatikan betapa teraturnya untuk memberikan perkhidmatan yang sangat baik kepada orang tua. Homage menyediakan banyak kunjungan yang lancar bagi saya sejak saya mulai. Sebagai Care Pro, mereka menjawab semua keperluan dan keraguan saya. Satu perkara yang saya pelajari dari Homage adalah bahawa menjadi penjaga tidak mudah sama sekali, tetapi perjalanan untuk menjadi satu adalah mudah apabila kita profesional mempunyai sistem sokongan yang baik.

5. Apakah nasihat anda kepada semua rakyat Malaysia di luar sana yang menjaga orang tersayang - datuk dan nenek, ibu bapa atau saudara terdekat?

Satu hal yang tidak pernah gagal untuk menghibur saya adalah cinta klien saya untuk orang yang mereka cintai. Tidak peduli seberapa mustahil situasinya tampaknya tapi mereka masih menarik setiap hari. Semakin tua tidak mudah, ia memberi kesan kepada warga emas secara fizikal, emosi, dan mental.

Nasihat saya adalah untuk hanya mendengar, memberi perhatian kepada suka dan keperluan mereka. Menyediakan kualiti hidup yang selesa adalah yang terbaik yang boleh kita lakukan untuk warga emas. Dari apa yang saya lihat semasa lawatan saya, ia boleh mencabar tetapi pada masa yang sama, berkat untuk menjaga orang lain.


Melihat ke dalam mendapatkan penjagaan atau menjadi Homage Care Pro?
E-mel kepada kami di sini di [email protected] atau hubungi kami di 016-2992188 untuk berhubung.

Kategori
Perspektif
Mengenai Penulis
Deborah Yaw
Deborah percaya bahawa setiap orang mempunyai cerita yang patut diceritakan. Mempunyai penghargaan yang serius untuk filem, muzik dan makanan pedas yang baik.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Sertai kami sebagai Homage Care Pro hari ini!

Memberikan penjagaan rumah yang berdedikasi, penjagaan kejururawatan dan terapi kepada lebih ramai dalam masyarakat.

Menjadi Care Pro