Bagaimana Homage Membantu Keluarga Merapatkan Jurang Penjagaan

Dengan permintaan yang semakin meningkat untuk penjagaan rumah, inilah cara Homage merancang untuk memenuhi misinya untuk membawa penjagaan kepada keluarga di mana sahaja mereka berada.

oleh pasukan Homage

Keprihatinan di Malaysia – buruh kasih sayang

Malaysia bakal menjadi negara penuaan menjelang 2030. Realiti yang membimbangkan ialah pada masa itu, 15% daripada penduduk Malaysia dijangka berumur lebih dari 60 tahun. Menjelang 2056, Malaysia mungkin menjadi negara yang sangat tua.

Sebagai orang dewasa yang bekerja, kemungkinan besar Anda sudah memiliki tugas mengurus orang yang anda kasihi di rumah atau mulai memperhatikan kesejahteraan orang tua Anda yang lanjut usia. Pandemik COVID-19 juga telah mempercepatkan lagi permintaan untuk perkhidmatan penjagaan di rumah, terutamanya apabila penjaga yang tinggal di luar atau dalam tempoh segera selepas dimasukkan ke hospital di mana lebih banyak penjagaan akut diperlukan. Secara umum, keluarga juga memilih untuk menjaga orang tua mereka di rumah untuk kesihatan dan keselamatan mereka secara keseluruhan dan juga untuk mengelakkan situasi untuk jangkitan selanjutnya.

Dengan peningkatan tekanan terhadap penjaga untuk menyediakan untuk orang yang mereka sayangi, ramai yang beralih kepada penyelesaian luaran untuk mendapatkan bantuan. Platform penjagaan berasaskan rumah Homage telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara pada tahun 2021, terus berusaha dalam misinya untuk menjadikan penjagaan rumah dapat diakses oleh semua orang. Baru-baru ini, Homage juga telah meraih pusingan pembiayaan Siri C sebanyak USD30 juta, disokong oleh Sheares Healthcare Group, sebuah syarikat penjagaan kesihatan milik penuh firma pelaburan global Temasek.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Gillian Tee mengatakan, "Misi kami adalah untuk membuat penjagaan harian untuk orang dewasa yang lebih tua dan peribadi yang sakit kronik, boleh diakses serta kos efektif."

Bagaimana Homage membuat penjagaan rumah dapat diakses oleh semua orang

Ditubuhkan pada tahun 2017, Homage sepadan dengan penjaga profesional, ahli terapi dan doktor kepada keluarga melalui aplikasi mudah alih proprietari, yang membolehkan penjagaan holistik dan kesejahteraan kepada orang dewasa yang lebih tua di mana sahaja mereka berada.

Untuk itu, Homage bekerja dengan pangkalan lebih daripada 1,500 jururawat, doktor dan profesional penjagaan kesihatan tempatan Malaysia untuk memberikan penjagaan peribadi melalui platformnya. Semua profesional penjagaan diletakkan melalui proses pemeriksaan latar belakang, latihan dan pemeriksaan yang ketat untuk memastikan kualiti penjagaan tidak pernah dikompromi.

Selain penjagaan di rumah, Homage juga bekerjasama dengan institusi seperti Kementerian Kesihatan (MOH) dan hospital untuk menyediakan sumber profesional dan sokongan. Paling ketara, Homage juga aktif dalam usaha Malaysia memerangi pandemik COVID-19, melalui sokongan aktif terhadap vaksinasi dan 'home-swab front'.

Keluarga boleh memilih dari pelbagai perkhidmatan, seperti penjagaan rumah, penjagaan kejururawatan dan juga fisioterapi. Lawatan penjagaan juga boleh berkisar dari 1 jam hingga maksimum 24 jam, bergantung kepada keperluan penjagaan individu. Homage juga dapat memenuhi pilihan bahasa individu, dengan penjaga fasih dalam pelbagai bahasa dan kumpulan dialek.

Untuk maklumat lanjut tentang bagaimana Homage boleh membantu dengan keperluan penjagaan anda, isi borang ini dan Penasihat Penjagaan kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam!

Mengapa ribuan keluarga memilih Homage

Homage menduduki niche dalam ruang penjagaan, kerana ia menawarkan jambatan antara penjaga utama dan orang tersayang tua mereka yang lebih suka tinggal di rumah dan bukannya dihantar ke institusi seperti rumah orang tua dan hospital komuniti. Ini membolehkan penjaga untuk mencapai keseimbangan antara kerja dan menyediakan penjagaan, tanpa perlu mengorbankan satu atau yang lain.

Pelan Penjagaan Peribadi

Pelan penjagaan peribadi yang dibangunkan di Homage juga memenuhi keperluan unik setiap individu, memastikan kesinambungan penjagaan tanpa gangguan kepada rutin harian mereka. Berbanding dengan proses penjagaan satu saiz yang sesuai, keluarga juga boleh mengakses ringkasan laporan penjagaan terperinci selepas setiap lawatan yang juga berfungsi sebagai cara untuk memastikan ahli keluarga lain terlibat dalam perjalanan penjagaan orang yang mereka sayangi.

Penjadualan Fleksibel

melalui GIPHY

Berhati-hati hanya apabila anda memerlukannya. Daripada mempunyai pembantu langsung atau perlu menghantar orang yang anda sayangi ke kemudahan penjagaan, Homage membenarkan penjadualan fleksibel secara ad hoc atau secara tetap untuk paling sesuai dengan jadual anda. Penjagaan juga boleh diatur dalam masa 24 jam, yang bermaksud anda tidak perlu risau tentang perubahan minit terakhir pada jadual anda.

Homage juga melengkapkan situasi seperti pelepasan selepas kemasukan ke hospital atau penjagaan respite apabila individu memerlukan perhatian yang lebih besar atau apabila penjaga utama tidak tersedia. Penjaga homage boleh melangkah masuk untuk menyediakan penjagaan yang diperlukan tanpa beban tambahan kepada keluarga.

Bahagian terbaik - anda hanya membayar untuk jam penjagaan yang anda perlukan. Homage mempunyai pilihan pembayaran a la carte dan pakej sehingga penjagaan tetap berpatutan untuk semua yang memerlukannya.

Penjagaan Tempahan Semasa Dalam Perjalanan

Mendapatkan penjagaan adalah mudah apabila anda boleh melakukannya dengan sentuhan butang. Homage mempunyai aplikasi mudah alih khusus yang membolehkan pengguna menempah, mengurus dan membayar penjagaan pada satu titik sentuh. Pengguna juga boleh menyemak lawatan yang lalu dan akan datang, di samping ringkasan lawatan penjagaan dan butiran Profesional Penjagaan mereka yang diberikan.

Aplikasi mudah alih juga membolehkan pengguna menguruskan berbilang profil dari satu akaun pengguna utama, membolehkan penjagaan dan penjejakan yang diperibadikan untuk berbilang individu.

Penjagaan di mana sahaja anda berada

Finding the right caregiver is an important and highly personal process. To help you with the caregiving process, Homage offers a zero-commitment consultation with its Care Advisors to better understand the care needs of your loved ones and offer some clarity on the services that Homage can provide.

Homage juga menawarkan pakej penjagaan yang dapat membantu anda menjimatkan sehingga 20% daripada kos penjagaan. Sebagai alternatif, anda boleh mempertimbangkan pilihan perkhidmatan a la carte untuk lebih sesuai dengan keperluan penjagaan anda.

Untuk maklumat lanjut atau menjadualkan panggilan, isikan borang ini.


Suka artikel ini? Langgan kami untuk mendapatkan pencernaan mingguan mengenai kejadian Homage terkini, petua penjagaan dan panduan kesihatan.

Pelanggan-petak bual

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang