Kanser Kolorektal Bersama Prof Dr April Roslani

Dalam episod Homage Web Series minggu ini, Prof Dr April Roslani berkongsi mengenai kanser kolorektal, tanda-tanda, faktor risiko dan cara pengesanan kanser ini.

oleh Raihan Rahman

Tahukah anda, kanser kolorektal atau kanser usus besar adalah kanser kedua yang paling kerap dikesan di Malaysia?
Dalam episod Homage Web Series minggu ini, Prof Dr April Roslani berkongsi mengenai kanser kolorektal, tanda-tanda, faktor risiko dan cara pengesanan kanser ini. Ikuti video ini untuk ketahui bagaimana amalan gaya hidup sihat dapat mencegah kanser kolorektal.
Prof Dr April Roslani adalah Dekan bagi Fakulti Perubatan di Universiti Malaya dan sebelum ini beliau adalah Ketua Jabatan Pembedahan Am di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Beliau juga adalah Presiden bagi Persatuan Pakar Bedah Kolorektal Malaysia (MSCRS).

Penafian: Maklumat yang dikongsikan adalah sekadar untuk pengetahuan dan bukan pengganti nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan profesional oleh doktor berlesen. Untuk nasihat perubatan yang lebih lanjut, sila berunding dengan doktor atau pakar profesional yang berkelayakan. Sekiranya anda mengalami kesakitan, ketidakselesaan atau apa-apa gejala yang belum sembuh, anda disarankan untuk berjumpa dengan doktor secepat mungkin.
Mengenai Penulis
Raihan Rahman
Raihan suka buku-buku thriller psikologi dan filem seram tetapi tidur dengan cahaya malam, supaya raksasa mendapatkan dia.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang