Artritis 101 bersama Dr Leong Wan Hee

Dr Leong Wan Hee membincangkan pelbagai jenis arthritis, bagaimana mengenali tanda-tanda awal, cara untuk mencari langkah pencegahan, dan banyak lagi dalam episod Siri Web Homage ini.

oleh Raihan Rahman

Menurut satu kajian, satu daripada setiap tiga rakyat Malaysia yang berumur lebih 55 tahun hidup dengan osteoartritis. Terdapat pelbagai jenis arthritis, yang paling biasa adalah osteoartritis dan artritis reumatoid.
Dr Leong Wan Hee adalah pakar bedah ortopedik dan trauma dari Hospital Umum Sarawak. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Perubatan dari Universiti Malaya dan Sarjana Pembedahan (Ortopedik). Keistimewaannya juga termasuk pembedahan arthroscopic dan sukan.

Penafian: Maklumat kesihatan ini disediakan untuk tujuan maklumat dan pendidikan umum sahaja, dan bukan pengganti nasihat kesihatan profesional. Untuk mendapatkan nasihat perubatan lanjut untuk keadaan perubatan anda, sila berjumpa dengan doktor anda atau pergi ke institusi kesihatan terdekat untuk mendapatkan bantuan. Video ini hanya mewakili pandangan penceramah mengenai arthritis.
Mengenai Penulis
Raihan Rahman
Raihan suka buku-buku thriller psikologi dan filem seram tetapi tidur dengan cahaya malam, supaya raksasa mendapatkan dia.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang