Homage Home Care Johor Care Pro Caregiving

Homage ditetapkan untuk Mengubah Penjagaan Rumah di Malaysia pada tahun 2022 melalui Pengembangan Pelbagai Bandar, Peningkatan Peluang Pekerjaan dan Perkongsian Awam-Swasta

Homage akan membawa penyelesaian penjagaan berasaskan teknologi kepada keluarga di lebih banyak bandar bertujuan untuk bekerjasama dengan lebih banyak organisasi dan institusi untuk membina ekosistem penjagaan kesihatan Malaysia yang lebih baik

oleh pasukan Homage

[Kuala Lumpur], 14 FEBRUARI 2022 – Homage, platform perkhidmatan penjagaan rumah atas permintaan yang menggabungkan Profesional Penjagaan yang berkelayakan dengan teknologi pintar, hari ini mengumumkan pengembangannya yang paling ketara di Malaysia namun dengan jejak baru di Ipoh, Perak, yang membolehkan keluarga dan orang tersayang mereka di kawasan ini menerima penjagaan yang berkualiti di rumah melalui aplikasi Homage. Selain itu, Homage juga bertujuan untuk mengembangkan kumpulannya kepada 11,000 penjaga, jururawat, dan ahli terapi di seluruh negara menjelang akhir tahun 2022 dan bekerjasama dengan lebih banyak organisasi dan institusi kesihatan untuk mendesentralisasi beban penjagaan kesihatan di Malaysia dan membuka jalan bagi semua rakyat Malaysia untuk mengakses penjagaan kesihatan langkah-langkah yang berkualiti di hujung jari mereka.

Kebimbangan yang semakin meningkat terhadap akses penjagaan kesihatan dan sistem penjagaan kesihatan yang terlalu banyak telah menyaksikan peningkatan permintaan di seluruh Malaysia untuk perkhidmatan penjagaan alternatif, berasaskan rumah yang dapat melindungi penerima penjagaan, lebih-lebih lagi dengan peningkatan kes Omicron sejak akhir-akhir ini. 

Sejajar dengan pusingan pengumpulan dana Siri C baru-baru ini pada bulan September 2021 dan menandakan tahun ketiganya di Malaysia, pengembangan terbaru Homage ke Perak akan melihat untuk membawa pulang penjagaan kepada lebih ramai rakyat Malaysia dan memastikan bahawa orang dari semua lapisan masyarakat yang memerlukan penjagaan yang betul - seperti pesakit selepas pembedahan, atau mereka yang pulih dari kecederaan jangka panjang - dapat menerimanya dengan selesa dan selamat di rumah mereka sendiri.

Berdasarkan keperluan penerima penjagaan, Homage membangunkan pelan penjagaan peribadi dan menggunakan enjin pemadanan proprietari untuk memasangkan penerima penjagaan dengan Profesional Penjagaan yang paling sesuai (kumpulan jururawat, penjaga, dan ahli terapi yang mahir) untuk menyediakan penjagaan. Keluarga boleh menerima kemas kini masa nyata mengenai penjagaan orang yang mereka sayangi dan menguruskan tempahan dan laporan melalui aplikasi mudah alih Homage, menjadikannya pengalaman yang fleksibel dan cekap. Pelbagai perkhidmatan Homage termasuk Aktiviti Kehidupan Harian (ALS) seperti bantuan mandi dan tandas, persahabatan, penjagaan malam; penjagaan kejururawatan seperti luka dan stoma penjagaan, serta perkhidmatan pengiring perubatan untuk janji temu doktor, dan lawatan hospital. 

Memahami bahawa perubahan holistik dalam ekosistem penjagaan memerlukan usaha bersepadu dari semua pihak berkepentingan, Homage secara aktif mengalu-alukan perkongsian dengan organisasi dan institusi penjagaan kesihatan di Lembah Klang, Pulau Pinang, Johor, Perak dan seterusnya untuk bersama-sama meningkatkan standard penjagaan kesihatan dalam kontinum penjagaan. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, Homage telah menyokong usaha vaksinasi COVID-19 di seluruh negara malaysia dengan mengerahkan lebih daripada 300 jururawat di 22 pusat vaksinasi di negeri-negeri utama di Semenanjung Malaysia. Digabungkan, jururawat Homage telah memberikan lebih daripada setengah juta dos vaksin. Ia juga telah menggerakkan jururawat dan penjaga untuk rumah jagaan rakan kongsi dan hospital yang memerlukan tenaga kerja tambahan dengan menyediakan bantuan untuk penjagaan kejururawatan akut dan kronik, serta penjagaan harian.

"Pandemik ini telah menunjukkan kepada kita betapa pentingnya untuk memastikan bahawa orang dapat menerima penjagaan yang berkualiti di mana mereka merasa paling selamat dan paling selesa - rumah mereka. Homage komited untuk menjawab seruan untuk akses yang lebih setara dengan penjagaan kesihatan yang baik dan pengembangan kami ke lebih banyak bandar di Semenanjung, hanyalah langkah pertama. Kami tahu bahawa ini adalah usaha bersama untuk mewujudkan kesan ekosistem yang benar, itulah sebabnya Homage juga bersemangat untuk bekerjasama dengan organisasi dan institusi lain yang berfikiran sama dalam masyarakat untuk membantu lebih banyak warga emas dan ahli keluarga di seluruh Malaysia menikmati kualiti hidup yang lebih baik, "kata PC Gan, Pengurus Negara Homage Malaysia.

Kategori
Bilik Akhbar
Mengenai Penulis
Pasukan penghormatan
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang