Aktiviti Warga Emas Semasa Tahun Baru Cina

15 Aktiviti Warga Emas Semasa Tahun Baru Cina

Musim perayaan seperti Tahun Baru Cina boleh membawa perasaan kesepian dan pengasingan. Berikut adalah 15 aktiviti yang boleh anda lakukan dengan orang tersayang kanan anda pada tahun baru lunar ini.

oleh Calvyn Ee

Adakah anda telah memulakan persiapan untuk Tahun Baru Cina? Jika anda telah melihat artikel kami sebelum ini, kami berharap anda mempunyai inspirasi bagaimana anda boleh mengubah pendekatan anda tahun ini dan menjadikannya satu majlis yang lebih meriah.

Meraikan dengan Warga Emas

Mempunyai seluruh keluarga bersama-sama untuk musim perayaan sentiasa masa yang indah. Namun, bagi anggota senior rumah tangga, hal ini mungkin tidak selalu terjadi. Mereka mungkin dengan mudah merasa terputus dari semua positif tanpa mengira suasana keseluruhan. Apabila mereka semakin tua, mereka mendapati kesihatan mereka mula goyah, rakan-rakan dan keluarga meninggal dunia, dan perubahan tiba-tiba berlaku yang mereka tidak dapat berdamai dengan. Dengan kesejahteraan mereka, terutamanya, mereka mungkin merasa seperti beban kerana mereka memerlukan lebih banyak bantuan daripada orang lain dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL).

Perasaan kesepian dan juga kemarahan akan timbul dari semasa ke semasa, jadi penting untuk menunjukkan kepada mereka bahawa anda masih menjaga mereka. Menghabiskan masa yang berkualiti dengan mereka, dikelilingi oleh orang tersayang yang lain, adalah cara yang baik untuk menunjukkan cinta dan kasih sayang yang ada untuk mereka.

Petua untuk Penjaga Baru

Kemurungan pada orang tua adalah isu serius yang boleh berlaku jika orang tua yang disayangi berasa sedih dan / atau diabaikan untuk jangka masa yang panjang. Ia mungkin tidak jelas pada mulanya, kerana tanda-tanda kemurungan kadang-kadang disalah tafsir sebagai keadaan lain. Salah diagnosis seperti itu dapat berasal dari kurangnya pemahaman tentang perasaan orang itu, atau keengganan orang itu untuk mengakui bahwa mereka merasa tertekan, antara lain.

Ia juga penting bahawa anda secara aktif mendengar apa yang dikatakan oleh orang yang anda sayangi, walaupun perbincangan itu menjadi negatif. Perbualan yang jujur dan empati boleh membolehkan mereka bersuara tentang apa yang mengganggu mereka. Mungkin mereka masih datang untuk berdamai dengan kesihatan mereka atau sesuatu yang anda katakan atau lakukan yang mengganggu mereka. Bercakap juga boleh membantu anda berdua memahami apa yang sebenarnya berlaku, dan membolehkan anda berdua mengukuhkan lagi ikatan keluarga. Empati, kesabaran dan toleransi boleh pergi jauh untuk membantu anda dan orang yang anda sayangi bekerja perkara-perkara dengan perlahan-lahan tetapi pasti.

Walaupun mendapatkan mereka untuk mengambil bahagian dalam aktiviti dengan orang lain sangat bermanfaat, pastikan anda tahu di mana untuk menarik garis. Jika orang yang anda sayangi mempunyai demensia, pastikan anda membimbing mereka perlahan-lahan mengenai perkara yang boleh mereka lakukan, dan menggalakkan mereka apabila mereka mendapatkannya dengan betul. Laraskan aktiviti untuk memadankan tahap tenaga mereka, kebolehan dan kelemahan mereka, dan kriteria lain yang berkaitan yang anda tahu adalah penting. Sekiranya mereka berkeras untuk melakukan aktiviti yang boleh menjejaskan kesejahteraan mereka, pujuk mereka sebaliknya, atau bekerja pada kompromi.

Menghabiskan masa yang berkualiti bersama-sama dengan orang yang anda sayangi akan sentiasa membuat detik-detik yang dihargai bersama-sama, yang akan membantu meningkatkan mood mereka dan menjaga mereka. Mereka akan menghargai setiap saat yang dihabiskan dengan seluruh keluarga.

Masa Keluarga di Rumah

With the COVID-19, what better way to spend Chinese New Year than in the comforts of one’s own home? It is still possible to visit relatives and close friends, but be sure to observe standard operating procedures set by the government at all times (maintain distance, wear masks, etc.). If you are receiving guests, be sure to remind them in order to keep everyone safe.

Pembersihan Musim Bunga

Pembersihan musim bunga adalah cara untuk menyambut tahun baru dengan mengeluarkan barang-barang lama dan membawa yang baru. Ini membantu menghilangkan tenaga negatif dan mengalu-alukan nasib baik ke rumah anda. Hiasan perayaan adalah satu perkara, tetapi mengemas rumah adalah satu lagi. Ia boleh menjadi cara yang baik untuk membuat pembersihan musim bunga lebih sihat dengan bekerjasama untuk menyusun barangan yang tidak diingini, menyusun semula perabot, atau menyapu sampah.

Sebelum memulakan, buat jadual untuk apa yang perlu dilakukan dan utamakan tugas penting. Ruang keluar pembersihan musim bunga antara dua hingga tiga hari supaya anda dan orang yang anda sayangi tidak terbakar dari semua tugas dalam senarai. Tugaskan tugas yang boleh dilakukan oleh orang yang anda sayangi, dan perhatikan mereka semasa anda sibuk sendiri. Sekiranya mereka tidak begitu biasa dengan tugas, tunjukkan kepada mereka bagaimana melakukannya, dan kemudian biarkan mereka menunjukkan kepada anda. Anda boleh memakai beberapa muzik juga untuk membuat masa yang sukar.

Sekiranya anda membersihkan barang yang tidak diingini, bukannya membuangnya, anda dan orang yang anda sayangi boleh menyaring barang-barang dan mencari barang-barang yang masih dalam keadaan baik dan memberikannya kepada organisasi amal. Apa cara yang lebih baik untuk memulakan tahun baru adalah dengan memberi kembali kepada masyarakat.

Menghias Bersama

Seni dan kraf adalah cara lain untuk menyatukan semua orang untuk melakukan perkara yang menyeronokkan dan bermakna. Dengan rumah yang kini spick dan span, fasa seterusnya adalah untuk mula menghias rumah. Daripada membeli perabot hiasan siap sedia, pertimbangkan untuk membuatnya di rumah. Dapatkan alat seni yang berkaitan - kertas berwarna, pen berwarna dan penanda, reben, dan pelbagai orang lain-dan minta semua orang membuat sesuatu. Anda boleh menemui pelbagai projek seni mudah yang boleh diusahakan oleh semua orang, dari kren kertas hingga tanda-tanda nasib baik hingga mercun yang diperbuat daripada paket merah.

Minta semua orang bekerja bersama-sama di dalam bilik yang sama, supaya semua orang boleh berkongsi idea dan mungkin beberapa ketawa juga. Pastikan anda mengawasi orang yang anda sayangi semasa mengendalikan gunting atau objek tajam lain. Jika boleh, jangan biarkan mereka menggunakan alat ini, dan biarkan orang lain melakukannya untuk mereka. Dan jangan risau jika sesuatu tidak berubah seperti yang anda harapkan; perkara yang lebih penting adalah untuk bersenang-senang membuat hiasan ini bersama-sama.

Memasak Ribut

Jika orang yang anda sayangi dapat membantu di dapur, minta mereka membantu anda dengan persediaan makanan yang mudah. Cuba elakkan tugas yang melibatkan penggunaan objek tajam seperti pisau, sebagai langkah berjaga-jaga keselamatan. Anda boleh meminta mereka membantu menjejaki masa memasak, sebagai contoh, atau membantu menghiasi hidangan yang sudah siap. Anda juga boleh mempunyai salah seorang daripada mereka membaca buku masakan untuk anda jika anda sedang berunding dengan satu. Sekiranya mereka ingin menjadi sebahagian daripada memasak, pastikan anda membimbing mereka melalui proses atau jika mereka tahu apa yang mereka lakukan, hanya dekat dengan sekiranya berlaku apa-apa.

Apabila makanan siap, anda juga boleh meminta orang yang anda sayangi untuk membantu menyediakan meja dan memanggil tetamu untuk memberitahu mereka makan tengah hari / makan malam dihidangkan.

Masa yang menyeronokkan

Tahun Baru Cina boleh dibuat lebih menyeronokkan dengan beberapa permainan keluarga yang menyeronokkan untuk bermain yang semua orang boleh mengambil bahagian dalam. Anda boleh pergi dengan kegemaran sepanjang masa seperti domino, mahjong atau permainan kad untuk lulus masa dengan satu sama lain. Anda mungkin mahu mempertimbangkan perkara-perkara baru juga; anda boleh, sebagai contoh, membuat beberapa boneka bayangan bersama-sama dan kemudian mengadakan permainan mudah berdasarkan mitologi Cina untuk tetamu atau ahli keluarga lain. Permainan mudah lain seperti sandiwara juga boleh membuat beberapa detik-detik yang indah dan ketawa.

Matlamatnya adalah untuk mendapatkan ketawa sebanyak mungkin daripada semua orang, jadi rancang permainan untuk menjadi menyeronokkan yang mungkin. Jika sesetengah permainan mungkin menjadi cabaran untuk orang yang anda sayangi (charades mungkin tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai demensia), cari alternatif yang lebih baik yang mereka boleh menjadi sebahagian daripada.

Pemberian Hadiah

Krismas bukan satu-satunya perayaan yang menekankan pemberian hadiah. Anda juga boleh memberi hadiah sebagai aktiviti yang boleh disambil oleh semua orang. Anda juga boleh menggunakan model pemberian hadiah Secret Santa untuk merapikan perkara. Hanya berunding dengan orang yang anda sayangi mengenai apa yang mereka mungkin suka, dan apa yang mereka merancang untuk mendapatkan penerima hadiah pilihan mereka. Dengan betapa mudahnya membeli barang dalam talian hari ini, anda dan orang yang anda sayangi dapat melihat melalui platform seperti Shopee atau Lazada untuk memilih hadiah - dan mungkin membungkus kertas juga, semasa anda berada di sana. Anda boleh mendapatkan makanan yang sihat sebagai hadiah juga; Eu Yan Sang, Signature Market dan AmazinGrace mungkin mempunyai pakej perayaan pada harga yang berpatutan.

Sebaik sahaja anda mempunyai hadiah, luangkan masa bersama-sama untuk membungkusnya. Biarkan orang yang anda sayangi cuba melakukannya, dan berikan mereka tangan apabila mereka memerlukannya. Galakkan mereka melalui proses ini dan elakkan daripada menggorok usaha mereka supaya tidak menyakiti perasaan mereka.

Penghargaan Budaya

Ia sentiasa baik untuk mengetahui makna di sebalik Tahun Baru Cina, di luar hanya pesta dan riang. Anda mungkin tahu sekarang bahawa merah dilihat sebagai warna nasib baik, tetapi adakah anda tahu bahawa penggunaan bunga api dikaitkan dengan mitos Cina yang menakutkan raksasa Nian, sehingga menghalangnya daripada menyerang kampung-kampung? Apakah Anda juga tahu bahwa tarian singa juga berasal dari mitos yang sama? Terdapat banyak perkara yang perlu dipelajari tentang kepentingan di sebalik banyak amalan adat yang diperhatikan oleh orang Cina dalam tempoh yang menguntungkan ini.

Luangkan masa dengan orang yang anda sayangi membaca tentang akar budaya Tahun Baru Cina, dan anda berdua mungkin mendapat beberapa pandangan baru mengenai perayaan. Dan, seperti yang disebutkan sebelumnya, kalian berdua bahkan dapat memegang boneka bayangan bermain dengan semua pengetahuan yang telah Anda peroleh.

Perkongsian Keyakinan

It is a good idea to have a simple family session where everyone shares their hopes for the new year, and what they are grateful for. It is always better to look ahead to good things instead of letting yourself be bogged down by negativity, especially when the Chinese New Year tradition is to welcome good tidings and chase away bad vibes.

Mulakan sesi itu sendiri dan biarkan orang lain berkongsi pendapat mereka sebelum anda membiarkan orang yang anda sayangi berkongsi pendapat mereka. Mendengar apa yang diharapkan oleh orang lain untuk tahun depan mungkin dapat memberi mereka alasan yang baik untuk merasa bersyukur juga, dan dapat membantu mereka datang dengan jawaban mereka sendiri.

Panggilan Video Kumpulan

Melawat saudara-mara yang jauh mungkin telah berhenti kerana COVID-19, tetapi itu tidak bermakna anda tidak akan melihatnya lagi. Panggilan video adalah cara terbaik dan paling mudah untuk terus berhubung dengan saudara-mara yang tinggal di negeri-negeri yang lebih jauh, atau di bahagian lain di dunia; tidak perlu poskad dan masa menunggu beberapa bulan. Minta orang yang anda sayangi menyertai panggilan supaya mereka juga dapat mengejar saudara-mara ini. Lihat jika anda boleh membuat panggilan ini secara teratur, walaupun hanya sekali sebulan, untuk mengekalkan ikatan keluarga di tengah-tengah wabak.

Berpakaian untuk Impress

Apakah orang yang Anda cintai berpakaian dalam pakaian terbaik mereka. Mereka mungkin bimbang tentang tidak kelihatan sebaik yang mereka lakukan ketika mereka masih muda, atau kerana kesihatan mereka yang buruk mungkin menjadi penghalang. Namun, memakai beberapa pakaian yang bagus boleh menjadi cara yang bersemangat untuk meningkatkan mood dan keyakinan diri mereka. Anda juga boleh membantu mereka merancang almari pakaian mereka dan membuat cadangan untuk pakaian mereka hari ini. Pilih warna terang juga; peraturan umum ibu jari adalah untuk memakai warna-warna terang seperti merah, kuning dan oren untuk auspiciousness yang lebih besar.

Recap:

Jadikan Tahun Baru Cina ini lebih bermakna dengan memberi tumpuan kepada kasih sayang, kegembiraan dan kebersamaan. Luangkan masa melakukan perkara-perkara bersama-sama, bersenang-senang di perayaan, dan bersyukur untuk semua masa yang baik yang dikongsi sebagai sebuah keluarga.

Keluar dan Kira-kira

Apa cara yang lebih baik untuk menyambut Tahun Baru Cina daripada melukis bandar merah dalam pakaian perayaan anda? Tidak secara literal, tentu saja!

Melihat Saudara-mara

Makan malam reunion adalah aspek yang paling penting dalam Tahun Baru Cina, apabila keluarga berkumpul dengan saudara-mara dan rakan-rakan rapat untuk makan bersama-sama. Anda mungkin mempunyai makan malam reunion anda, tetapi jemputan dari saudara-mara sukar untuk lulus, terutamanya apabila akan ada pesta yang sama mewah menunggu.

Orang yang anda sayangi juga mungkin teruja mengenainya, tetapi pastikan anda mengawasi bagaimana perasaan mereka; ia boleh menjadi agak mudah bagi mereka untuk merasa sama ada diabaikan atau terharu dengan semua yang sedang berlaku. Berada di sisi mereka setiap saat, jika mungkin, atau memiliki seseorang membantu Anda melihat keluar untuk mereka. Mungkin juga ada saat-saat yang tidak dijangka di mana saudara yang kurang menyenangkan membawa dendam lama atau butiran luar, jadi pastikan anda mengelakkan tekanan yang tidak perlu bagi pihak orang yang anda sayangi. Tahun Baru Cina adalah masa untuk mengalu-alukan berita baik, selepas semua.

Anda juga tidak perlu menerima setiap undangan yang Anda terima. Keluar boleh memenatkan, terutamanya untuk orang yang anda sayangi, jadi utamakan sebaliknya pada perhimpunan yang paling bermakna kepada anda dan orang yang anda sayangi.

Membeli-belah

Sedikit terapi runcit sentiasa dialu-alukan, terutamanya pada musim perayaan. Mendapatkan barang baru adalah cara yang pasti untuk menyambut Tahun Harimau, tetapi pastikan anda mempunyai bajet yang dirancang supaya anda tidak berakhir dengan perbelanjaan berlebihan yang tidak perlu. Orang yang anda sayangi mungkin tidak mempunyai senarai perkara yang mungkin mereka suka, jadi pastikan anda melihat-lihat dengan mereka untuk sesuatu yang menarik perhatian mereka. Ia boleh menjadi pakaian baru, perabot mewah untuk rumah, atau perhiasan mudah untuk diletakkan di atas meja sisi katil mereka.

Lawati Kuil

Keluarga Cina biasanya akan melawat kuil tempatan untuk memberi persembahan kepada dewa-dewa dan berharap untuk tahun yang makmur di hadapan. Sebelum wabak itu, beberapa kuil juga mengadakan upacara sembahyang khas atau lebih banyak acara perayaan, dan juga beberapa yang amal, untuk Tahun Baru Cina. Ramai, jika tidak semua, aktiviti-aktiviti ini, perlu ditangguhkan kerana COVID-19, tetapi banyak kuil masih beroperasi dan mempunyai beberapa kualiti yang menarik sendiri di luar tujuan agama mereka. Di Ipoh, sebagai contoh, kuil gua Kek Lok Toong terkenal dengan hiasan semula jadi yang indah dan taman besar yang sesuai untuk berjalan-jalan atau mengagumi persekitaran kuil.

Tonton Tarian Singa

Majlis-majlis perayaan mungkin sedikit tahun ini, tetapi jika anda mempunyai peluang untuk menonton tarian singa, pastikan untuk membawa orang yang anda sayangi juga. Tarian singa adalah persembahan yang kuat dan riang yang biasanya dipersembahkan sebagai cara untuk menyambut tahun baru dengan bang, dalam erti kata literal dan kiasan. Jika orang yang anda sayangi menggunakan alat bantu pendengaran, adalah dinasihatkan untuk menjaga mereka pada jarak yang jauh di mana pertembungan kuat gendang dan cymbals tidak mengganggu pendengaran mereka, kerana penghibur boleh pergi semua keluar dengan instrumen mereka.

Makan Keluar

Buat tempahan di tempat makan kegemaran keluarga, dan biarkan semua orang menikmati beberapa hidangan yang lazat. Ia sentiasa membantu merancang lebih awal dan membuat tempahan lebih awal, terutamanya jika anda tahu tempat itu akan dibungkus semasa musim perayaan. Pertimbangkan untuk membuat pesanan lebih awal, juga, dan minta mereka melayaninya sebaik sahaja semua orang tiba; hanya pastikan untuk tiba tepat pada masanya!

Jika boleh, cuba elakkan tempat seperti kedai makanan segera, kerana mereka cenderung mempunyai makanan dengan jumlah bahan tambahan yang tinggi, seperti gula, garam dan minyak. Di sesetengah restoran, anda mungkin boleh bercakap dengan kakitangan menunggu mengenai cadangan untuk pilihan makanan yang sihat, atau jika tukang masak mungkin dapat menampung keperluan pemakanan tertentu. Perhatikan saran - saran berikut dan lihat apa yang membuat Anda sukai!

Nikmati Alam Semula Jadi

Di tengah-tengah semua kejadian yang menarik, ia boleh menjadi baik untuk berehat dari bunyi bising dan mencari ketenangan dalam keindahan alam semula jadi. Ambil jalan memutar ke taman berdekatan, tangkap udara segar dan mengagumi pemandangan. Adalah baik untuk mengambil langkah ke belakang dan berehat dalam persekitaran yang selesa, jauh dari hiruk-pikuk bandar dan bunyinya.

Memberi Kembali

Dengan semua cabaran yang dihadapi oleh rakyat Malaysia sejak akhir-akhir ini, anda dan orang yang anda sayangi sentiasa boleh memainkan peranan kecil dalam membantu rakan senegara anda dengan cara yang anda boleh. Memberikan barang yang tidak digunakan dan dijaga dengan baik adalah salah satu cara; anda juga boleh menyalurkan dana, bahan makanan atau barangan umum lain kepada badan amal lain yang membantu mereka yang memerlukan. Setiap sumbangan kecil yang dibuat boleh pergi jauh untuk membantu keluarga yang terdesak melalui masa-masa sukar ini.

Terdapat pelbagai cara lain yang boleh anda bangunkan Tahun Baru Cina ini dengan orang yang anda sayangi. Bersenang-senang pada masa yang baik bersama-sama dengan cinta, menghormati dan menjaga satu sama lain, dan semoga Tahun Harimau ini menjadi satu yang diberkati untuk anda dan keluarga anda!

Recap:

Keluar untuk melukis kota merah harus menjadi sesuatu yang semua orang bisa melihat ke depan. Sama ada di bandar atau di tempat yang lebih tenang, luangkan masa yang berkualiti dengan orang yang anda sayangi sepanjang hari dan biarkan perayaan membimbing anda seterusnya dengan banyak kenangan gembira.

Di sini di Homage, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan untuk orang yang anda sayangi setiap langkah mengikut keselesaan anda. Profesional penjagaan terlatih kami boleh menyediakan persahabatan, penjagaan kejururawatan, penjagaan malam, terapi rumah dan banyak lagi untuk memastikan orang yang anda sayangi aktif dan terlibat. Kami berhasrat untuk memberikan anda penjagaan tanpa bimbang yang layak diterima oleh orang yang anda sayangi.

Isi borang di bawah untuk rundingan percuma dengan pasukan Penasihat Penjagaan kami. Rujukan

BBC StoryWorks. (n.d.). Bagaimana orang Australia meraikan Tahun Baru Cina. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.bbc.com/storyworks/chinese-new-year/year-of-the-pig-cny-traditions 

Bursack, C.B. (2021). Mengurangkan Kesepian: Bagaimana untuk Membantu Warga Emas Semasa Cuti. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.agingcare.com/articles/elderly-loneliness-during-holidays-148441.htm 

Carino, A. (2021). 5 Cara Membuat Pembersihan Musim Bunga Menyeronokkan! Dicapai 12 January, 2022 dari https://medium.com/illumination/5-ways-to-make-spring-cleaning-fun-e951dd1f60f6 

Penjagaan Harian. (n.d.). 7 Cara Untuk Pengasuh Mengurangkan Tekanan Semasa Cuti. Dicapai 11 January, 2022 dari https://dailycaring.com/ways-for-caregivers-to-reduce-stress-during-holidays/ 

Fritze, D. (2016). Kesihatan Mental Anda Percutian ini dan Seterusnya: 4 Langkah untuk Memerangi Kesepian di Warga Emas. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.ncoa.org/article/four-steps-to-combat-loneliness-in-seniors-during-the-holiday-and-beyond 

Kelly, C. &Squires, G. (2017). Lapan cara untuk meraikan Tahun Baru Cina di sekolah anda. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.britishcouncil.org/voices-magazine/eight-ways-celebrate-chinese-new-year-your-school 

Kehidupan Yang Bermanfaat. (2019). Cara Popular untuk Warga Emas Meraikan Tahun Baru Cina. Dicapai 11 January, 2022 dari https://living.medicareful.com/popular-ways-for-seniors-to-celebrate-chinese-new-year 

S&S di seluruh dunia. (n.d.). 9 Aktiviti Kanan Meraikan Tahun BaruCina. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.ssww.com/blog/9-senior-activities-to-celebrate-chinese-new-year/ 

Scholastic. (n.d.). Idea Aktiviti Tahun Baru Cina. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.scholastic.com/teachers/articles/teaching-content/chinese-new-year-activity-ideas/ 

Toler, A. (n.d.). 25 Cara Meraikan Tahun Baru Cina di Rumah. Dicapai 11 January, 2022 dari https://indywithkids.com/chinese-new-year-at-home/ 

Wong, L. Z. (2021). 5 cara untuk menyemarakkan lagi sambutan Tahun Baru Cinaanda. Dicapai 11 January, 2022 dari https://www.thestar.com.my/lifestyle/living/2021/01/23/5-ways-to-spice-up-your-chinese-new-year-celebration 

Tags
aktivitiwargaemas tahun baru cina
Mengenai Penulis
Calvyn Ee
Calvyn adalah pengarang, penyair dan pencerita yang bercita-cita tinggi. Beliau meluangkan masa membaca, bermain permainan dan membina cerita dengan fotografi tokoh aksinya.
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang