Terima Rawatan Titisan IV di Rumah Malaysia

Perlukan terapi IV biasa? Pasukan jururawat dan doktor kami boleh membantu untuk mentadbir ubat, cecair dan nutrien yang diperlukan dengan tepat melalui titisan IV.

Berhati-hati Sekarang

Pengenalan kepada IV Titisan

Titisan intravena atau IV adalah cara menyampaikan cecair dan ubat-ubatan ke dalam aliran darah melalui urat. Ini boleh dilakukan sebagai infusi berterusan atau tepat pada masanya, atau sebagai suntikan IV 'bolus' atau tolak pendek, yang dengan cepat menyampaikan satu dos ubat terus ke dalam aliran darah.

Apakah titisan IV yang digunakan?

Titisan IV digunakan untuk menyampaikan ubat-ubatan, cecair, nutrien dan pemindahan darah. Cecair IV boleh digunakan untuk merawat dehidrasi, ketidakseimbangan elektrolit, kecederaan buah pinggang dan kejutan klinikal.

Mengapa seseorang memerlukan titisan IV?

Ubat-ubatan yang berbeza boleh ditadbir oleh laluan yang berbeza. Pada individu yang memerlukan ubat atau penggantian cecair dengan segera, seperti mereka yang mengalami heatstroke, titisan IV lebih disukai berbanding pentadbiran lisan kerana cecair dihantar ke dalam aliran darah secara langsung.

Bagi mereka yang tidak dapat memenuhi keperluan pemakanan mereka melalui pengambilan lisan, seperti mereka yang mengalami dysphagia atau gangguan makan yang teruk, IV boleh menjadi cara yang berkesan untuk memastikan mereka memenuhi keperluan pemakanan harian mereka.

IV titisan juga boleh diberikan semasa pembedahan untuk memastikan membantu mengekalkan tahap penghidratan pesakit, elektrolit dan gula darah.

IV Titisan di Rumah

Sekiranya anda mempunyai rancangan untuk terapi IV biasa seperti kemoterapi atau kursus antibiotik yang berterusan, anda mungkin dapat pulang dengan pelabuhan akses IV jangka panjang. Ubat kemudiannya boleh diberikan di rumah anda sendiri, sama ada oleh jururawat pakar dari pasukan penjagaan hospital anda atau oleh jururawat yang berkelayakan dari penyedia penjagaan rumah yang dipercayai.

Sekiranya anda memerlukan sokongan, pasukan penjaga, jururawat, doktor dan ahli terapi pelbagai disiplin kami di Homage dapat membantu mengembangkan pelan penjagaan peribadi dan holistik untuk keperluan penjagaan unik anda.

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan

Memantau dan mentadbir prosedur kejururawatan dari tiub makanan dan sedutan kepada suntikan dan penjagaan luka.

Pemantauan Tanda Vital

Care Pro kami akan mebantu memantau tanda-tanda vital orang tersayang dengan mencatatkan suhu badan, denyutan nadi dan tekanan darah mereka.

Perlukan sokongan dengan rawatan titisan IV di rumah? Kita boleh membantu.

Jururawat yang berkelayakan di Homage boleh memberikan penjagaan holistik kepada anda dan orang yang anda sayangi. Anda boleh menjimatkan sehingga 20% dengan pakej penjagaan kami untuk beberapa sesi juga. Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Berhati-hati Sekarang
* Kadar yang dicerminkan tidak mempunyai yuran asas tersembunyi, hanya pengangkutan telus dan surcaj PH. Tertakluk kepada terma dan syarat tertentu.

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan
* Kadar yang dicerminkan tidak mempunyai yuran asas tersembunyi, hanya pengangkutan telus dan surcaj PH. Tertakluk kepada terma dan syarat tertentu.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai IV Drip

Soalan Lazim Perkhidmatan

Berapa lamakah masa yang diambil untuk IV menitis?

Tempoh titisan IV berbeza-beza bergantung kepada jenis rawatan IV. Secara purata, titisan IV boleh bertahan selama beberapa minit, atau selama 90 minit. Terdapat juga individu yang memerlukan infusi berterusan, yang bermaksud bahawa ubat perlu terus diselitkan pada kadar tertentu tanpa titik akhir yang ditetapkan.

Apakah pakej rawatan titisan IV yang anda tawarkan?

Kami menyediakan pakej penjagaan di rumah untuk jangka masa pendek dan panjang yang bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang. Pakej penjagaan di rumah kami juga memberi menjimatkan sehingga 20%.

Berapa cepat saya boleh menerima rawatan titisan IV?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk rawatan titisan IV, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Profesional Homage Care adalah warga Singapura (dan penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih, jururawat yang berkelayakan, ahli terapi yang disahkan dan doktor berlesen, masing-masing dengan satu set kemahiran, pengalaman dan pengkhususan yang unik.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah secara langsung atau 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam. Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang