Tempah Sesi Terapi di Rumah di Malaysia

Tempah perkhidmatan fisioterapi, terapi carakerja dan terapi pertuturan oleh ahli terapi yang berpengalaman di mana sahaja di Malaysia.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Keperluan untuk terapi dan pemulihan di rumah

Terapi pemulihan amat penting untuk membantu individu kembali berdikari dalam mengendali aktiviti harian dan kembali bersosial.

Bagi individu yang sedang pulih dari pembedahan, strok atau jatuh, perkhidmatan terapi boleh mempercepatkan proses pemulihan mereka. Kanak-kanak yang lewat perkembangan juga boleh dibantu dengan strategi yang disyorkan oleh ahli terapi yang berpengalaman.

Walau bagaimanapun, perkembangan setiap individu hanya kelihatan selepas jumlah sesi yang banyak.

Mereka yang memerlukan fisioterapi atau terapi carakerja mungkin menghadapi masalah mobiliiti dan keperluan untuk berulang alik ke hospital boleh membahayakan diri dan juga menyusahkan. Selain daripada itu, penjaga kepada mereka yang memerlukan terapi pertuturan, terutamanya ibu bapa, mungkin sering terikat dengan pelbagai komitmen kerja atau komitmen keluarga yang lain. Pelaburan masa, wang dan tenaga amat membebankan untuk penjaga dan juga individu tersebut. Ini boleh menyebabkan ramai untuk tidak hadir ke janji temu mereka dan membawa kepada komplikasi kesihatan yang lain.

 

Bagaimanakah terapi di rumah dapat membantu seseorang individu?

 

 

Fisioterapi di Rumah

Pulihkan fungsi fizikal dan mobiliti dengan senaman selepas kecederaan, penyakit atau pembedahan.

 

Terapi Carakerja di Rumah

Pelajari, pulihkan atau kekalkan kemampuan berdikari diri di tempat kerja atau kediaman sendiri.

 

Terapi Pertuturan Di Rumah

Pulihkan fungsi ucapan, suara dan cara menelan secara bersemuka atau melalui telekonsultasi.

 

Pemulihan yang lebih cepat dan komprehensif dengan terapi di rumah

Terapi di rumah adalah untuk mereka yang memerlukan perkhidmatan yang lebih mudah dan ingin berjimat tenaga dan wang.

Dengan perkhidmatan terapi di rumah, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga. Suasana yang lebih selesa dan dikenali memudahkan orang tersayang dan ahli terapi untuk menumpukan perhatian pada proses pemulihan, terutama sekali bagi kanak-kanak dan warga emas. Terapi di rumah juga memberikan anda penjagaan yang tidak berbelah bahagi dan anda akan menerima pelan penjagaan yang khusus dan mengikut perkembangan anda selepas setiap sesi.

Ahli terapi carakerja juga boleh memahami gaya hidup dan persekitaran anda dengan lebih mendalam untuk mereka program peribadi yang sewajarnya.

Penjagaan kualiti, privasi dan persekitaran yang biasa adalah kunci kepada kesejahteraan dan pemulihan individu. Sembuh lebih baik dengan terapi rumah.

 

Mengapa Saya Perlukan Terapi di Rumah?

 

 

Tingkatkan Keyakinan Diri

Meningkatkan kebolehan anda melakukan aktiviti harian melalui pelan terapi yang ditetapkan

 

Terapi di Rumah Dengan Mudah

Dapatkan terapi khusus di kediaman anda sendiri dan elak kesesakan trafik dan beratur panjang

 

Keselesaan & Keselamatan

Rumahku Syurgaku: Dapatkan penjagaan di kediaman anda sendiri 

 

Pemulihan & Peningkatan Mobiliti

Sesi terapi yang kerap akan mempercepatkan pemulihan, mengurangkan kesakitan, meningkatkan fleksibiliti dan membantu masalah mobiliti anda

 

Kos Terapi di Rumah

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Fisioterapi

serendah
RM 135 / sesi * dengan pakej

Terapi Carakerja

Pada
RM 416 /sesi+ penilaian*

Terapi Pertuturan

Pada
RM 416 /sesi+penilaian*

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Terapi di Rumah

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apakah terapi pemulihan?

Terapi pemulihan adalah proses meningkatkan dan memulihkan keadaan fizikal dan mental individu untuk melakukan aktiviti harian.

 

Mengapakah terapi pemulihan penting?

Terapi pemulihan boleh membantu meningkatkan kualiti hidup kita dan boleh memberi impak positif kepada kesejahteraan fizikal, sosial dan mental kita.

 

Apakah tujuan terapi pemulihan?

Individu mungkin memerlukan terapi pemulihan atas sebab-sebab yang berbeza dan mempunyai matlamat akhir yang berbeza. Mereka yang mengalami kecederaan mungkin memerlukan terapi untuk pemulihan yang lebih lengkap dan lebih cepat, manakala individu lain mungkin memerlukan terapi untuk kembali berdikari dalam kehidupan seharian. Ada juga yang memerlukan terapi pemulihan untuk mengurangkan kesakitan.

Secara keseluruhannya, matlamat terapi pemulihan adalah untuk meningkatkan kualiti hidup kita.

 

Siapakah yang memerlukan terapi pemulihan?

Terapi pemulihan boleh memberi manfaat kepada orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kekurangan fizikal, mental, dan / atau kognitif (pemikiran dan pembelajaran) yang mungkin disebabkan oleh penyakit, kecederaan atau sebagai kesan sampingan dari rawatan perubatan.

Biasanya, kanak-kanak mungkin memerlukan terapi untuk gangguan atau masalah lewat perkembangan atau pembelajaran. Bagi orang dewasa dan warga emas, keperluan terapi sering kali kerana keadaan kesihatan seperti Parkinson,strok,demensia atau kanser.

 

 

Bolehkah terapi dilakukan di rumah atau dalam talian?

Fisioterapi dan terapi Pekerjaan boleh dijalankan secara peribadi dalam keselesaan rumah anda, tetapi tidak akan tersedia dalam talian kerana ia melibatkan kesejahteraan fizikal anda. Lawatan secara peribadi akan membantu ahli terapi menilai keadaan anda dan merawat anda.

Terapi pertuturan, sebaliknya, boleh dijalankan secara dalam talian melalui panggilan video, bergantung kepada keadaan, keperluan penjagaan dan pilihan anda.

 

 

Siapakah ahli terapi Homage?

Ahli terapi Homage adalah individu yang berdedikasi untuk memenuhi keperluan keluarga dari segi penjagaan terapi. Mereka adalah ahli terapi adalah ahli fisioterapi di Malaysia yang berlesen dan bertauliah.

 

 

Apakah tempoh setiap sesi terapi?

Tempoh terapi untuk fisioterapi, terapi carakerja dan terapi pertuturan adalah satu jam.

Untuk terapi pertuturan dalam talian, sesi pertama akan mengambil masa 45 minit. Selepas sesi pertama, ahli terapi pertuturan anda akan mengesyorkan tempoh sesi berikutnya, berdasarkan keperluan anda.

 

Berapa banyak sesi terapi yang saya perlukan?

Pemulihan setiap individu adalah berbeza. Ahli terapi kami akan menasihati anda tentang pelan rawatan dan kekerapan yang sesuai selepas penilaian tahap awal.

 

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan terapi di rumah?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan perkhidmatan terapi rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan ahli terapi yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

 

Apakah pakej terapi rumah Homage?

Selalunya, ahli terapi anda akan menasihati anda untuk menghadiri sesi terapi biasa untuk pemulihan yang lebih lengkap, terutamanya pada peringkat awal. Dengan itu, Homage menawarkan pakej fisioterapi dan terapi pekerjaan untuk penjimatan kos yang lebih besar.

 

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang