Tempah Sesi Terapi di Rumah di Malaysia

Tempah perkhidmatan fisioterapi, terapi carakerja dan terapi pertuturan oleh ahli terapi yang berpengalaman di mana sahaja di Malaysia.

Berhati-hati Sekarang

Keperluan untuk terapi dan pemulihan di rumah

Terapi pemulihan amat penting untuk membantu individu kembali berdikari dalam mengendali aktiviti harian dan kembali bersosial.

Bagi individu yang sedang pulih dari pembedahan, strok atau jatuh, perkhidmatan terapi boleh mempercepatkan proses pemulihan mereka. Kanak-kanak yang lewat perkembangan juga boleh dibantu dengan strategi yang disyorkan oleh ahli terapi yang berpengalaman.

Walau bagaimanapun, perkembangan setiap individu hanya kelihatan selepas jumlah sesi yang banyak.

Mereka yang memerlukan fisioterapi atau terapi carakerja mungkin menghadapi masalah mobiliiti dan keperluan untuk berulang alik ke hospital boleh membahayakan diri dan juga menyusahkan. Selain daripada itu, penjaga kepada mereka yang memerlukan terapi pertuturan, terutamanya ibu bapa, mungkin sering terikat dengan pelbagai komitmen kerja atau komitmen keluarga yang lain. Pelaburan masa, wang dan tenaga amat membebankan untuk penjaga dan juga individu tersebut. Ini boleh menyebabkan ramai untuk tidak hadir ke janji temu mereka dan membawa kepada komplikasi kesihatan yang lain.

 

Bagaimanakah terapi di rumah dapat membantu seseorang individu?

 

 

Fisioterapi di Rumah

Pulihkan fungsi fizikal dan mobiliti dengan senaman selepas kecederaan, penyakit atau pembedahan.

 

Terapi Carakerja di Rumah

Pelajari, pulihkan atau kekalkan kemampuan berdikari diri di tempat kerja atau kediaman sendiri.

 

Terapi Pertuturan Di Rumah

Pulihkan fungsi ucapan, suara dan cara menelan secara bersemuka atau melalui telekonsultasi.

 

Pemulihan yang lebih cepat dan komprehensif dengan terapi di rumah

Terapi di rumah adalah untuk mereka yang memerlukan perkhidmatan yang lebih mudah dan ingin berjimat tenaga dan wang.

Dengan perkhidmatan terapi di rumah, anda boleh menjimatkan masa dan tenaga. Suasana yang lebih selesa dan dikenali memudahkan orang tersayang dan ahli terapi untuk menumpukan perhatian pada proses pemulihan, terutama sekali bagi kanak-kanak dan warga emas. Terapi di rumah juga memberikan anda penjagaan yang tidak berbelah bahagi dan anda akan menerima pelan penjagaan yang khusus dan mengikut perkembangan anda selepas setiap sesi.

Ahli terapi carakerja juga boleh memahami gaya hidup dan persekitaran anda dengan lebih mendalam untuk mereka program peribadi yang sewajarnya.

Penjagaan kualiti, privasi dan persekitaran yang biasa adalah kunci kepada kesejahteraan dan pemulihan individu. Sembuh lebih baik dengan terapi rumah.

 

Mengapa Saya Perlukan Terapi di Rumah?

 

 

Tingkatkan Keyakinan Diri

Meningkatkan kebolehan anda melakukan aktiviti harian melalui pelan terapi yang ditetapkan

 

Terapi di Rumah Dengan Mudah

Dapatkan terapi khusus di kediaman anda sendiri dan elak kesesakan trafik dan beratur panjang

 

Keselesaan & Keselamatan

Rumahku Syurgaku: Dapatkan penjagaan di kediaman anda sendiri 

 

Pemulihan & Peningkatan Mobiliti

Sesi terapi yang kerap akan mempercepatkan pemulihan, mengurangkan kesakitan, meningkatkan fleksibiliti dan membantu masalah mobiliti anda

 

Kos Terapi di Rumah

Berhati-hati Sekarang

Fisioterapi

serendah
RM 135 / sesi * dengan pakej

Terapi Carakerja

Pada
RM 416 /sesi+ penilaian*

Terapi Pertuturan

Pada
RM 416 /sesi+penilaian*

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Terapi di Rumah

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apakah terapi pemulihan?

Terapi pemulihan adalah proses meningkatkan dan memulihkan keadaan fizikal dan mental individu untuk melakukan aktiviti harian.

 

Mengapakah terapi pemulihan penting?

Terapi pemulihan boleh membantu meningkatkan kualiti hidup kita dan boleh memberi impak positif kepada kesejahteraan fizikal, sosial dan mental kita.

 

Apakah tujuan terapi pemulihan?

Individu mungkin memerlukan terapi pemulihan atas sebab-sebab yang berbeza dan mempunyai matlamat akhir yang berbeza. Mereka yang mengalami kecederaan mungkin memerlukan terapi untuk pemulihan yang lebih lengkap dan lebih cepat, manakala individu lain mungkin memerlukan terapi untuk kembali berdikari dalam kehidupan seharian. Ada juga yang memerlukan terapi pemulihan untuk mengurangkan kesakitan.

Secara keseluruhannya, matlamat terapi pemulihan adalah untuk meningkatkan kualiti hidup kita.

 

Siapakah yang memerlukan terapi pemulihan?

Terapi pemulihan boleh memberi manfaat kepada orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kekurangan fizikal, mental, dan / atau kognitif (pemikiran dan pembelajaran) yang mungkin disebabkan oleh penyakit, kecederaan atau sebagai kesan sampingan dari rawatan perubatan.

Biasanya, kanak-kanak mungkin memerlukan terapi untuk gangguan atau masalah lewat perkembangan atau pembelajaran. Bagi orang dewasa dan warga emas, keperluan terapi sering kali kerana keadaan kesihatan seperti Parkinson,strok,demensia atau kanser.

 

 

Bolehkah terapi dilakukan di rumah atau dalam talian?

Fisioterapi dan terapi Pekerjaan boleh dijalankan secara peribadi dalam keselesaan rumah anda, tetapi tidak akan tersedia dalam talian kerana ia melibatkan kesejahteraan fizikal anda. Lawatan secara peribadi akan membantu ahli terapi menilai keadaan anda dan merawat anda.

Terapi pertuturan, sebaliknya, boleh dijalankan secara dalam talian melalui panggilan video, bergantung kepada keadaan, keperluan penjagaan dan pilihan anda.

 

 

Siapakah ahli terapi Homage?

Ahli terapi Homage adalah individu yang berdedikasi untuk memenuhi keperluan keluarga dari segi penjagaan terapi. Mereka adalah ahli terapi adalah ahli fisioterapi di Malaysia yang berlesen dan bertauliah.

 

 

Apakah tempoh setiap sesi terapi?

Tempoh terapi untuk fisioterapi, terapi carakerja dan terapi pertuturan adalah satu jam.

Untuk terapi pertuturan dalam talian, sesi pertama akan mengambil masa 45 minit. Selepas sesi pertama, ahli terapi pertuturan anda akan mengesyorkan tempoh sesi berikutnya, berdasarkan keperluan anda.

 

Berapa banyak sesi terapi yang saya perlukan?

Pemulihan setiap individu adalah berbeza. Ahli terapi kami akan menasihati anda tentang pelan rawatan dan kekerapan yang sesuai selepas penilaian tahap awal.

 

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan terapi di rumah?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan perkhidmatan terapi rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan ahli terapi yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

 

Apakah pakej terapi rumah Homage?

Selalunya, ahli terapi anda akan menasihati anda untuk menghadiri sesi terapi biasa untuk pemulihan yang lebih lengkap, terutamanya pada peringkat awal. Dengan itu, Homage menawarkan pakej fisioterapi dan terapi pekerjaan untuk penjimatan kos yang lebih besar.

 

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang