Tempah Sesi Terapi Carakerja Di Rumah Malaysia

Meningkatkan kemahiran motor, keseimbangan, koordinasi dan mengembalikan semula berdikari diri dalam kehidupan seharian dengan ahli terapi carakerja tempatan yang bertauliah dari Homage.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Bagaimana terapi carakerja boleh membantu?

Terapi carakerja dapat meningkatkan kemahiran motor, keseimbangan dan koordinasi, dan membolehkan individu tersebut memperolehi keupayaan untuk melakukan tugas harian dan kembali berdikari dalam kehidupan mereka.

Kebiasaanya, kanak-kanak yang lewat perkembangan juga boleh dirujuk kepada ahli terapi carakerja untuk belajar dan menguasai kemahiran asas kehidupan seperti berpakaian. Mereka juga boleh meningkatkan tingkah laku positif dan mempelajari kemahiran sosial melalui terapi carakerja supaya mereka lebih mahir mengendali situasi sosial.

Bagi orang dewasa dan warga emas, keperluan untuk terapi carakerja mungkin dari segi penuaan usia atau untuk penyakit seperti kanser dan demensia. Selain daripada mengembalikan keupayaan berdikari diri, ahli terapi carakerja juga boleh mengenal pasti dan mengesyorkan pengubahsuaian persekitaran untuk mambantu seorang individu.

Kondisi yang memerlukan terapi carakerja:

  • Palsi Serebrum
  • Artritis
  • Gangguan perkembangan
  • Demensia
  • Strok
  • Kanser
  • Parkinson

Kembalikan keyakinan diri anda dengan terapi carakerja di rumah

Walaupun biasanya dijalankan di kemudahan pemulihan, terapi pekerjaan juga boleh dijalankan dalam privasi rumah anda. Ahli terapi pekerjaan yang diperakui boleh menyusun pelan rawatan peribadi untuk anda pulih dengan selesa dalam persekitaran yang biasa dengan anda, di mana sahaja di Malaysia.

Pemulihan di dalam persekitaran rumah boleh membantu ahli terapi pekerjaan memahami gaya hidup dan persekitaran hidup anda dan membolehkan mereka untuk mereka pelan penjagaan yang sewajarnya. Mereka juga mungkin mencadangkan pengubahsuaian rumah yang mudah untuk membantu anda dalam kehidupan seharian.

Dengan perkhidmatan terapi carakerja di rumah, anda juga boleh menjimatkan masa dan tenaga dan tidak perlu berulang alik ke hospital atau pusat pemulihan.

Kos Terapi Carakerja Di Rumah Malaysia

Homage menyediakan harga tanpa keperluan kontrak. Anda hanya perlu menempah jam yang anda perlukan dan Homage Care Pro kami akan tiba untuk menyediakan terapi di rumah.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Terapi Carakerja di Rumah

Pada
RM 416 / sesi pertama
Sesi pertama merangkumi penilaian

Terapi Carakerja di Rumah

Pada
RM 840 / pakej
1 pakej = 4 sesi + penilaian pertama

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan utama mengenai Terapi Pekerjaan

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apa yang ahli terapi Pekerjaan lakukan?

Dengan menggunakan latihan dan jenis terapi yang lain, ahli terapi carakerja membantu individu memulihkan kemahiran motor, keseimbangan dan koordinasi untuk kembali berdikari dalam kehidupan seharian mereka.

Siapa yang memerlukan terapi Pekerjaan?

Kanak-kanak, orang dewasa dan warga emas yang mempunyai masalah fizikal, deria, atau kognitif mungkin memerlukan terapi carakerja (OT) untuk membantu memperoleh kemahiran dan kebolehan untuk kehidupan seharian mereka. Ini dapat membantu meningkatkan kesejahteraan emosi, sosial, dan fisik mereka.

Siapakah ahli terapi Pekerjaan Homage?

Ahli Terapi Carakerja Homage adalah individu yang bersemangat dan berdedikasi dalam penjagaan warga emas dan keluarga yang memerlukannya. Mereka adalah 100% rakyat Malaysia dan diiktiraf oleh Majlis Profesion Kesihatan Bersekutu Malaysia (AHPC) di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia.

Perlukah saya menyediakan apa-apa untuk sesi terapi carakerja saya?

Tiada persiapan yang diperlukan.

Jika anda mempunyai sebarang surat rujukan doktor, fisioterapi/ laporan perubatan atau penyiasatan terdahulu (X-ray atau MRI), sila kongsikan maklumat tersebut dengan ahli terapi carakerja anda untuk pemahaman yang lebih teliti tentang keadaan anda.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk lawatan terapi Pekerjaan?

Setiap lawatan terapi carakerja Homage adalah satu jam (60 minit).

Berapa banyak sesi terapi Pekerjaan yang saya perlukan?

Perjalanan pemulihan dan pemulihan setiap individu adalah berbeza. Ahli terapi Pekerjaan harus dapat menasihati anda tentang pelan rawatan dan kekerapan yang sesuai selepas penilaian awal.

Apakah yang perlu saya jangkakan semasa sesi terapi carakerja pertama saya?

Semasa lawatan pertama anda, ahli terapi carakerja kami akan terlebih dahulu menilai keadaan kesihatan dan fizikal anda, memahami matlamat dan mengesyorkan pelan rawatan terapi peribadi yang boleh dilakukan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya ada masa, ahli fisioterapi juga akan menjalankan latihan ini dengan anda semasa lawatan pertama.

Apakah perbezaan antara fisioterapi dan terapi carakerja?

Terapi Pekerjaan memberi tumpuan kepada kesejahteraan holistik serta kemahiran motor dan kognitif yang lebih halus. Matlamatnya adalah untuk membantu anda dan orang yang anda sayangi melakukan aktiviti harian dan interaksi yang bermakna dengan kemerdekaan maksimum yang mungkin. Pelan rawatan mungkin termasuk latihan fizikal, penyesuaian terapeutik serta pengubahsuaian rumah. Bagi seseorang yang pulih daripada strok, ahli terapi Pekerjaan kami mungkin membangunkan rawatan untuk membantu pengurusan aktiviti harian seperti makan, mandi dan berpakaian.

Fisioterapi memberi tumpuan kepada merawat anda dan kemerosotan fizikal orang yang anda sayangi (pergerakan badan dan fungsi). Ahli fisioterapi dilatih secara meluas dalam mekanik badan dan menggunakan teknik rawatan yang direka untuk mengurangkan kesakitan, memulihkan fungsi, dan mencegah kecacatan. Bagi seseorang yang pulih dari strok, ahli fisioterapi mungkin membangunkan latihan untuk menguatkan otot untuk berjalan, berdiri, dan pergerakan lain.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang