Penjagaan & Rawatan Artritis Malaysia

Ketahui lebih lanjut mengenai artritis dan cara-cara pengurusan di rumah. Dari pengurusan kesakitan dan ubat-ubatan hingga fisioterapi dan perubahan gaya hidup. Homage bersedia membimbing anda dalam perjalanan anda dengan artritis dalam keselesaan rumah anda.

Berhati-hati Sekarang

Pengenalan Artritis

Arthritis merujuk kepada keradangan sendi. Terdapat lebih daripada 100 jenis arthritis, termasuk osteoartritis, artritis reumatoid dan gout. Ramai orang mungkin menganggap artritis sebagai penyakit orang tua, tetapi ini tidak benar. Meskipun lebih umum di kalangan dewasa yang lebih tua, artritis juga dihidapi kanak - kanak, remaja, dan orang dewasa yang lebih muda.

Artritis Adalah Antara 5 Penyakit Yang Paling Dibimbangi oleh Rakyat Malaysia

Artritis adalah penyakit sendi yang paling biasa dihadapi masyarakat di dunia. Individu yang menghidap artritis sering mengalami sakit sendi atau kekakuan, pergerakan yang terhad, dan bengkak dan kemerahan. Sendi yang paling biasa terjejas adalah di tangan, tulang belakang, lutut dan pinggul.

Menguruskan Artritis Di Rumah

Walaupun tiada ubat yang tersedia untuk artritis pada masa ini, terdapat beberapa perkara yang boleh kita lakukan untuk menguruskan gejala-gejalanya dan mengurangkan kesannya terhadap kehidupan kita.

Selain ubat-ubatan dan pembedahan, mengekalkan berat badan yang sihat, mengamalkan diet yang sihat dan bersenam secara teratur boleh membantu mengurangkan keradangan dan memastikan sendi fleksibel. Ahli fisioterapi boleh menasihati anda mengenai latihan yang paling sesuai untuk anda kekal cergas dan sihat sambil mengurangkan tekanan pada sendi anda.

Bersedia Untuk Berkhidmat

Belajar bahawa anda perlu berurusan dengan artritis sepanjang hayat anda boleh menjadi sukar untuk menerima. Walau bagaimanapun, dengan rawatan yang betul, gejala arthritis tidak perlu melemahkan.

Profesional Penjagaan kami berpengalaman dengan menjaga individu yang menghidap artritis dan menjalani latihan untuk lebih memahami, menyokong dan menjaga anda dan orang yang anda sayangi. Kami memahami bahawa individu yang berbeza mungkin memerlukan pelbagai bentuk sokongan penjagaan. Berikut adalah beberapa cara Profesional Penjagaan kami boleh membantu.

Rawatan Perubatan di Rumah

Dapatkan nasihat perubatan, saringan kesihatan dan prosedur perubatan yang mudah di kediaman anda sendiri.

Terapi Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Memastikan Mereka Kekal Aktif

Memastikan minda dan tubuh badan kekal akitf dengan senama dan aktiviti merangsangkan otak.

Peringatan Pengambilan Ubat-Ubatan

Tiada lagi terlepas dos. Penjaga betauliah kami akan mengingatkan orang tersayang untuk mengambil ubat-ubatan pada masa yang ditetapkan.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Kos Rawatan Arthritis Malaysia

Dapatkan Perundingan Penjagaan Percuma

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga terlatih tempatan

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan

Terapi Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan arthritis atau penjagaan jam panjang? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut. *Kadar yang dicerminkan tidak mempunyai yuran asas tersembunyi, hanya pengangkutan telus dan surcaj PH. Tertakluk kepada terma dan syarat khusus.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Rawatan Arthritis

Soalan Lazim Perkhidmatan

Bolehkah artritis disembuhkan?

Tiada ubat untuk artritis buat masa ini. Walau bagaimanapun, dengan rawatan dan pengurusan yang betul, arthritis tidak perlu melemahkan.

Makanan apa yang membuat artritis lebih teruk?

Bagi individu yang menghidap artritis, mempunyai diet yang betul boleh menghalang keradangan dan membantu mengurangkan bengkak, kesakitan dan kekakuan pada sendi.

Berikut adalah beberapa makanan yang anda patut elakkan jika anda menghidap artritis:

 • Gula, seperti air soda, gula-gula dan ais krim
 • Makanan dan daging yang diproses
 • Daging merah
 • Alkohol
 • Gluten
 • Minyak sayuran
 • Garam

Sementara itu, anda perlu meningkatkan pengambilan makanan anti-radang seperti:

 • Ikan Berlemak
 • Bawang Putih
 • Halia
 • Brokoli
 • Kacang, seperti walnut
 • Buah Beri
 • Hijau berdaun gelap, seperti bayam
 • Anggur
 • Minyak zaitun
 • Tenusu
 • Teh hijau

Apakah pakej penjagaan artritis yang anda tawarkan?

Kami menyediakan pakej penjagaan di rumah untuk jangka masa pendek dan panjang yang bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang. Pakej penjagaan di rumah kami juga memberi menjimatkan sehingga 20%.

Berapa cepatkah saya boleh menerima khidmat penjagaan untuk artritis?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk rawatan arthritis dan sokongan penjagaan, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah secara langsung atau 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam tapi tidak menyediakan penjaga tetap.

Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang