Penjagaan & Rawatan Artritis Malaysia

Ketahui lebih lanjut mengenai artritis dan cara-cara pengurusan di rumah. Dari pengurusan kesakitan dan ubat-ubatan hingga fisioterapi dan perubahan gaya hidup. Homage bersedia membimbing anda dalam perjalanan anda dengan artritis dalam keselesaan rumah anda.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Pengenalan Artritis

Arthritis merujuk kepada keradangan sendi. Terdapat lebih daripada 100 jenis arthritis, termasuk osteoartritis, artritis reumatoid dan gout. Ramai orang mungkin menganggap artritis sebagai penyakit orang tua, tetapi ini tidak benar. Meskipun lebih umum di kalangan dewasa yang lebih tua, artritis juga dihidapi kanak - kanak, remaja, dan orang dewasa yang lebih muda.

Artritis Adalah Antara 5 Penyakit Yang Paling Dibimbangi oleh Rakyat Malaysia

Artritis adalah penyakit sendi yang paling biasa dihadapi masyarakat di dunia. Individu yang menghidap artritis sering mengalami sakit sendi atau kekakuan, pergerakan yang terhad, dan bengkak dan kemerahan. Sendi yang paling biasa terjejas adalah di tangan, tulang belakang, lutut dan pinggul.

Menguruskan Artritis Di Rumah

Walaupun tiada ubat yang tersedia untuk artritis pada masa ini, terdapat beberapa perkara yang boleh kita lakukan untuk menguruskan gejala-gejalanya dan mengurangkan kesannya terhadap kehidupan kita.

Selain ubat-ubatan dan pembedahan, mengekalkan berat badan yang sihat, mengamalkan diet yang sihat dan bersenam secara teratur boleh membantu mengurangkan keradangan dan memastikan sendi fleksibel. Ahli fisioterapi boleh menasihati anda mengenai latihan yang paling sesuai untuk anda kekal cergas dan sihat sambil mengurangkan tekanan pada sendi anda.

Bersedia Untuk Berkhidmat

Belajar bahawa anda perlu berurusan dengan artritis sepanjang hayat anda boleh menjadi sukar untuk menerima. Walau bagaimanapun, dengan rawatan yang betul, gejala arthritis tidak perlu melemahkan.

Profesional Penjagaan kami berpengalaman dengan menjaga individu yang menghidap artritis dan menjalani latihan untuk lebih memahami, menyokong dan menjaga anda dan orang yang anda sayangi. Kami memahami bahawa individu yang berbeza mungkin memerlukan pelbagai bentuk sokongan penjagaan. Berikut adalah beberapa cara Profesional Penjagaan kami boleh membantu.

Rawatan Perubatan di Rumah

Dapatkan nasihat perubatan, saringan kesihatan dan prosedur perubatan yang mudah di kediaman anda sendiri.

Terapi di Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Memastikan Mereka Kekal Aktif

Memastikan minda dan tubuh badan kekal akitf dengan senama dan aktiviti merangsangkan otak.

Peringatan Pengambilan Ubat-Ubatan

Tiada lagi terlepas dos. Penjaga betauliah kami akan mengingatkan orang tersayang untuk mengambil ubat-ubatan pada masa yang ditetapkan.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Kos Rawatan Arthritis Malaysia

Dapatkan Konsultasi Percuma

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga terlatih tempatan

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan

Terapi di Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan arthritis atau penjagaan jam panjang? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut. *Kadar yang dicerminkan tidak mempunyai yuran asas tersembunyi, hanya pengangkutan telus dan surcaj PH. Tertakluk kepada terma dan syarat khusus.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Rawatan Arthritis

Soalan Lazim Perkhidmatan

Bolehkah artritis disembuhkan?

Tiada ubat untuk artritis buat masa ini. Walau bagaimanapun, dengan rawatan dan pengurusan yang betul, arthritis tidak perlu melemahkan.

Makanan apa yang membuat artritis lebih teruk?

Bagi individu yang menghidap artritis, mempunyai diet yang betul boleh menghalang keradangan dan membantu mengurangkan bengkak, kesakitan dan kekakuan pada sendi.

Berikut adalah beberapa makanan yang anda patut elakkan jika anda menghidap artritis:

 • Gula, seperti air soda, gula-gula dan ais krim
 • Makanan dan daging yang diproses
 • Daging merah
 • Alkohol
 • Gluten
 • Minyak sayuran
 • Garam

Sementara itu, anda perlu meningkatkan pengambilan makanan anti-radang seperti:

 • Ikan Berlemak
 • Bawang Putih
 • Halia
 • Brokoli
 • Kacang, seperti walnut
 • Buah Beri
 • Hijau berdaun gelap, seperti bayam
 • Anggur
 • Minyak zaitun
 • Tenusu
 • Teh hijau

Apakah pakej penjagaan artritis yang anda tawarkan?

Kami menyediakan pakej penjagaan di rumah untuk jangka masa pendek dan panjang yang bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang. Pakej penjagaan di rumah kami juga memberi menjimatkan sehingga 20%.

Berapa cepatkah saya boleh menerima khidmat penjagaan untuk artritis?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk rawatan arthritis dan sokongan penjagaan, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Care Pro Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah secara langsung atau 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam tapi tidak menyediakan penjaga tetap.

Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang