Tempah Perkhidmatan Penjagaan & Prosedur Kejururawatan di Malaysia

Simpan perjalanan ke hospital dan klinik. Terima penjagaan kejururawatan yang berkualiti di rumah, tanpa kerumitan. Jururawat terlatih kami boleh membantu prosedur kejururawatan orang tersayang seperti tiub, stoma dan penjagaan luka dalam keselesaan rumah. Sewa jururawat tempatan dan terima rawatan kejururawatan hari ini.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Warga Malaysia amat memerlukan perkhidmatan penjagaan & prosedur kejururawatan di rumah

Selepas pembedahan atau diagnosis di hospital, kita harus tumpukan perhatian kepada 'self-care' atau jagaan diri dan berehat dengan secukupnya. Walau bagaimanapun, realitinya adalah kebanyakan dari kita menghabiskan masa dan tenaga dengan mengatur perbelanjaan, pengangkutan dan khidmat penjagaan yang diperlukan.

Bagi mereka yang menghadapi penyakit kronik, ia mungkin menjadi kebiasan untuk sering ke hospital untuk mendapatkan prosedur kejururawatan yang rumit. Walau bagaimanapun, tempahan temu janji memakan masa dan perjalanan ke hospital juga boleh menelan kos yang tinggi terutama sekali bagi mereka yang mempunyai kekangan mobiliti.

Kadang-kala, kita juga mungkin memerlukan penjagaan kejururawatan segera kerana keadaan yang tidak dijangka seperti anjakan tiub nasogastrik (tiub NG). Dalam situasi begini, tindakan pantas amat diperlukan.

Apakah manfaat penjagaan kejururawatan di rumah?

Penjagaan Kejururawatan Ringkas

Membantu dengan prosedur kejururawatan ringkas seperti menukar tiub makan dan sedutan.

Prosedur Kejururawatan Kompleks

Prosedur seperti suntikan dan penjagaan luka boleh dilakukan dengan selamat di kediaman anda sendiri. 

Situasi Yang Memerlukan Rawatan Segera

Jururawat kami boleh membantu keluarga anda dalam situasi yang tak dijangka.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Dapatkan penjagaan & prosedur kejururawatan yang berkualiti di Malaysia dengan mudah

Selain di hospital, prosedur kejururawatan juga boleh dijalankan di rumah. Jururawat peribadi boleh menjalankan penjagaan kejururawatan yang anda perlukan di rumah. Anda tidak perlu lagi membuang masa dengan perjalanan ke hospital dan beratur yang panjang. Perkara yang paling penting adalah anda boleh berehat dan pulih di kediaman anda sendiri.

Jururawat peribadi juga dapat menilai keselamatan persekitaran di rumah yang mungkin menghindar proses pemulihan anda. Sebagai contoh, jururawat peribadi dapat mengesyorkan pengubahsuaian rumah yang mudah seperti meletakkan permaidani di lantai yang licin atau memasang besi pemegang di tandas warga emas.

Dengan pemahaman khusus mengenai ubat-ubatan, jururawat peribadi rumah juga boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dan memastikan ubat-ubatan tersebut diambil pada masa yang tepat dan mencegah interaksi ubat berbahaya.

Kos Penjagaan & Prosedur Kejururawatan Rumah di Malaysia

Orang tersayang perlukan penjagaan yang terbaik. Care Pro kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan yang terbaik di kediaman anda sendiri.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Prosedur Kejururawatan Ringkas

serendah
RM 50 /prosedur*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah

Prosedur Kejururawatan Kompleks

serendah
RM 85 /prosedur*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah
Adakah anda memerlukan khidmat penjagaan jangka panjang untuk orang tersayang? Hubungi Care Pro kami untuk mendapatkan penjimatan dengan pakej penjagaan kami.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai prosedur kejururawatan di rumah

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apakah kelebihan penjagaan kejururawatan di rumah?

Perkhidmatan kejururawatan di rumah memberikan pesakit penerima penjagaan kejururawatan profesional dalam persekitaran yang selesa dan dikenali. Ini dapat mengurangkan tekanan fizikal dan mental dan membantu pesakit dengan proses pemulihan mereka.

Dengan menjalankan penjagaan kejururawatan di rumah, anda juga boleh mengurangkan kerumitan harian, kos perjalanan dan tidak perlu lagi berbaris di hospital dan klinik.

Apakah pakej penjagaan kejururawatan Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan kejururawatan interim hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan kejururawatan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Apakah perkhidmatan yang boleh disediakan oleh kejururawatan di rumah?

Selain membantu dengan aktiviti kehidupan harian, jururawat bertauliah kami juga boleh membantu dengan prosedur kejururawatan seperti berikut:

 • Pemasangan tiub nasogastrik (NG)
 • Pemasangan tabung gastrostomi endoskopi perkutan (PEG)
 • Pemberian ubat-ubatan
 • Sedutan trakeostomi
 • Pemeriksaan gula darah
 • Pemasangan kateter untuk wanita
 • Penyaliran keluar air kencing dan penukaran beg stoma
 • Suntikan, termasuk intravena, intramuskular, subkutaneus, PICC, CVP dan Port-A-Cath
 • Terapi oksigen, termasuk topeng, ventilator di rumah, BIPAP
 • CPAP
 • Penjagaan luka
 • Dan banyak lagi

Bilakah saya akan dapat penjagaan kejururawatan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan perkhidmatan penjagaan kejururawatan Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan jururawat Homage yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Bolehkah 1 jururawat mengurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang yang tersayang menerima perhatian dan penjagaan yang tidak berbelah bahagi, setiap individu akan dipadankan dengan jururawat Homage khusus yang sesuai dengan keperluan dan pilihan mereka. Sekiranya terdapat 2 individu di rumah yang sama yang memerlukan penjagaan, 1 jururawat akan hadir untuk menjaga setiap individu tersebut.

Siapakah jururawat Homage?

Jururawat berlesen kami adalah 100% rakyat Malaysia yang datang dari pelbagai lapisan masyarakat dan masing-masing mempunyai kepakaran dan pengalaman penjagaan tersendiri. Setiap jururawat Homage kami juga mempunyai sifat yang sama iaitu semangat dan dedikasi untuk memberikan penjagaan kejururawatan yang berkualiti kepada keluarga dan yang memerlukannya.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan kejururawatan tetap?

Kami kini menyediakan perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam tetapi kami tidak menyediakan jururawat tetap untuk kediaman anda.

Untuk perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam, lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apakah tempoh minimum untuk mendapatkan penjagaan kejururawatan?

Tempoh lawatan penjagaan yang kami sediakan bermula dari hanya satu jam, bergantung kepada pilihan keluarga dan keperluan orang yang tersayang.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang