Bantuan penjagaan Untuk Parkinson di Malaysia

Ketahui semua tentang penjagaan dan pengurusan Parkinson. Jika anda sedang mencari sokongan penjagaan untuk orang yang disayangi dengan Parkinson, Homage Care Pros kami boleh membantu.

Berhati-hati Sekarang
homage care pro membantu seorang senior lelaki

Pengenalan kepada Parkinson

Parkinson adalah gangguan pada sistem saraf yang mempengaruhi pergerakan di mana gejala-gejalan akan semakin teruk dengan masa. Pada peringkat awal, individu yang menghadapi Parkinson mungkin mengalami gegaran yang tidak ketara pada satu tangan sahaja. Walaupun gegaran badan merupakan tanda Parkinson yang paling biasa, kondisi ini juga boleh menyebabkan kekejangan, kesukaran berjalan, masalah keseimbangan dan koordinasi.

Gejala dan tanda-tanda Parkinson mungkin berbeza untuk setiap individu dan tidak kelihatan pada peringkat awal. Gejala-gejala sering bermula pada sebelah bahagian badan anda dan biasanya ebih teruk pada bahagian yang sama walaupun selepas gejala tersebut mula menjejaskan kedua-dua belah bahagian badan. Selain gejala fizikal, individu dengan Parkinson mungkin mengalami perubahan mental, masalah tidur, kemurungan, masalah daya ingatan dan lelah.

Menjaga orang tersayang yang menghidapi Parkinson

Menerima diagnosis Parkinson bukanlah mudah dan bukan sahaja sukar bagi pesakit tersebut malah juga keluarga mereka. Ia amat mencabar dari segi mental dan fizikal kerana mereka akan hilang kawalan pergerakan mereka. Apabila gejala-gejala Parkinson semakin teruk, orang tersayang anda akan memerlukan sokongan dan bantuan dengan aktiviti kehidupan harian mereka. Ini dapat mengurangkan beban mereka selepas diagnosis.

Walaupun tidak ada penawar yang tersedia, terdapat banyak cara kita dapat melambatkan perkembangan Parkinson dan meningkatkan kualiti hidup orang yang kita sayangi yang hidup dengan keadaan ini.

Membantu anda di sepanjang perjalanan

Kami telah membantu banyak keluarga dan individu yang menghadapi Parkinson. Care Pro bertauliah kami juga telah menjalani latihan penjagaan Parkinson untuk memastikan penjagaan yang terbaik untuk orang tersayang.

Setiap individu adalah berbeza dan kami ingin memastikan jenis penjagaan yang disediakan adalah khusus untuk mereka.

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Terapi Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Rawatan Perubatan di Rumah

Dapatkan nasihat perubatan, saringan kesihatan dan prosedur perubatan yang mudah di kediaman anda sendiri.

Penjagaan Kejururawatan

Memantau dan mentadbir prosedur kejururawatan dari tiub makanan dan sedutan kepada suntikan dan penjagaan luka.

Pengiring Perubatan

Menemani dan memudahkan pengangkutan ke-dan-fro antara temu janji rumah dan perubatan, imbasan dan lawatan rawatan.

Kos Penjagaan Parkinson di Malaysia

Berhati-hati Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga terlatih tempatan

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan

Terapi Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan Parkinson atau penjagaan berjam-jam? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Parkinson's Care

Soalan Lazim Perkhidmatan

Adakah Parkinson memendekkan jangka hayat?

Parkinson tidak membawa maut. Secara umumnya, individu yang menghadapi Parkinson mempunyai jangka hayat yang sama dengan mereka yang tiada gejala Parkinson. Walau bagaimanapun, komplikasi yang berkaitan dengan kondisi ini boleh mengurangkan jangka hayat sebanyak 1 hingga 2 tahun.

Apakah latihan terbaik bagi mereka yang mempunyai Parkinson?

Pelbagai bentuk latihan yang berbeza boleh membantu dengan gejala motor yang berbeza. Individu yang ingin meningkatkan keseimbangan boleh mempertimbangkan tai chi dan yoga. Aktiviti menari atau tinju, sebaliknya, boleh meningkatkan koordinasi dan ketangkasan. Mereka yang mempunyai mengalami kekangan mobiliti boleh melakukan senaman aerobik duduk.

Bagaimanakah anda menjaga pesakit strok?

Terdapat banyak cara kita boleh membantu orang tersayang yang didiagnosis dengan Parkinson. Ini termasuk, mempelajari tentang Parkinson, menguruskan kewangan, meminjamkan telinga dan membantu dengan aktiviti harian.

Bagaimana Homage boleh membantu dengan penjagaan Parkinson?

Sokongan penjagaan parkinson di rumah membolehkan individu dengan Parkinson menerima penjagaan holistik dalam keselesaan rumah.

Care Pro bertauliah kami boleh membantu dengan aktiviti berikut:

 • Kebersihan diri, termasuk mandi, tandas, menukar lampin dan berpakaian
 • Bantuan mobiliti, termasuk pemindahan manual atau bantuan untuk pergerakan di sekitar rumah dan mengurangkan risiko jatuh
 • Menemani pesakit dan meningkatkan komunikasi melalui aktiviti dan perbualan untuk mengurangkan kesunyian
 • Memastikan individu kekal aktif dengan senaman di dalam dan luar rumah
 • Peringatan pengambilan ubat-ubatan
 • Penyediaan makanan, pembelian makanan atau bantuan memasak yang sesuai dengan diet
 • Pengiring perubatan untuk janji temu doktor dan pengambilan ubat-ubatan
 • Penjagaan kejururawatan yang mudah, termasuk penggunaan tiub makan dan sedutan
 • Penjagaan kejururawatan yang mudah, termasuk penggunaan tiub makan dan sedutan
 • Prosedur kejururawatan yang kompleks, termasuk penjagaan luka dan beg stoma
 • Fisioterapi, terapi carakerja dan terapi pertuturan di rumah

Apa pakej penjagaan Parkinson yang anda tawarkan?

Kami menyediakan pakej penjagaan di rumah untuk jangka masa pendek dan panjang yang bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang. Pakej penjagaan di rumah kami juga memberi menjimatkan sehingga 20%.

Berapa cepat saya boleh menerima sokongan penjagaan untuk Parkinson?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Profesional Penjagaan Homage untuk sokongan penjagaan Parkinson, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah secara langsung atau 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam tapi tidak menyediakan penjaga tetap.

Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang