Tempah Rumah Paliatif & Penjagaan Hospice di Malaysia

Homage Care Pro, yang berpengalaman dalam penjagaan paliatif dan hospis, dapat membantu orang yang anda sayangi dengan keadaan yang membatasi kehidupan hidup dengan maruah dalam keakraban dan keselesaan rumah.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Penjagaan paliatif melampaui penjagaan akhir hayat

Tidak seperti penjagaan akhir hayat atau hospis, yang berlaku selepas seseorang telah menghentikan rawatan penyembuhan, penjagaan paliatif dapat meningkatkan kualiti hidup mereka yang mempunyai keadaan yang mengancam nyawa, sama ada atau tidak penawar tersedia. Sebagai contoh, seseorang yang menghidap kanser pada peringkat yang boleh sembuh boleh menjalani kemoterapi dan menerima rawatan paliatif pada masa yang sama untuk menguruskan gejala dan kesan sampingan kedua-dua keadaan dan rawatan, seperti kesakitan dan loya.

Penjagaan paliatif melibatkan menjaga badan, minda, dan semangat individu, yang boleh menjadi banyak bagi penjaga keluarga yang tidak terlatih untuk dilaksanakan. Malah, pasukan pelbagai disiplin doktor, jururawat, ahli terapi, pekerja sosial, dan kaunselor biasanya bekerjasama untuk memberikan penjagaan paliatif holistik kepada individu. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai penjagaan paliatif di Malaysia.

Selain menjaga orang yang mereka sayangi, penjaga keluarga juga perlu menjaga emosi mereka untuk mengelakkan mempengaruhi orang yang mereka sayangi, yang dapat menjaga baik dari segi fizikal, mental dan emosi yang meletihkan.

Apakah penjagaan paliatif?

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan Ringkas

Membantu dengan prosedur kejururawatan ringkas seperti menukar tiub makan dan sedutan.

Prosedur Kejururawatan Kompleks

Prosedur seperti suntikan dan penjagaan luka boleh dilakukan dengan selamat di kediaman anda sendiri. 

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Terapi di Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Penjagaan Respit atau Sementara

Memberi peluang untuk penjaga utama berehat sementara Care Pro kami menjalankan tugas penjagaan.

Meningkatkan kualiti hidup melalui penjagaan paliatif rumah

Mempunyai penjaga profesional atau jururawat dengan pengalaman yang betul dapat membantu anda lebih memahami apa yang diharapkan dan membimbing anda sepanjang perjalanan penjagaan anda.

Pengasuh atau jururawat yang terlatih dan berpengalaman dalam penjagaan paliatif menguruskan kesakitan dan gejala yang disebabkan oleh keadaan orang yang anda sayangi dan / atau rawatan yang mereka alami. Profesional yang terlatih paliatif juga akan memberikan sokongan mental dan emosi dan memenuhi matlamat dan keinginan orang yang anda sayangi dengan sebaik mungkin. Melalui peningkatan kesejahteraan holistik, penjagaan paliatif dan hospis yang berkualiti dapat memberi kuasa kepada individu untuk mencari tujuan dan menjalani kehidupan sepenuhnya.

Selain menjaga orang yang anda sayangi, mempunyai seseorang di sekeliling yang memahami keadaan dan keperluan penjagaan orang yang anda sayangi serta betapa sukarnya penjagaan, dapat meyakinkan penjaga.

Kos Penjagaan Paliatif Malaysia

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan yang terlatih

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan

Terapi di Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan selama sejam? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Penjagaan Paliatif

Soalan Lazim Perkhidmatan

Adakah penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat sama?

Walaupun penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat memberikan keselesaan dan bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka yang melawan penyakit yang mengancam nyawa, mereka tidak sama.

Penjagaan hospis, juga dikenali sebagai penjagaan akhir hayat, berlaku apabila matlamatnya tidak lagi untuk merawat dan pulih dari keadaan tetapi untuk meningkatkan kualiti hidup dan menjalani kehidupan sepenuhnya untuk hari-hari mereka yang tinggal.

Penjagaan paliatif merangkumi penjagaan akhir hayat atau hospis tetapi bukan sahaja untuk orang yang sakit parah. Seseorang boleh menjalani rawatan untuk menyembuhkan keadaan mereka semasa mendapatkan rawatan paliatif pada masa yang sama, untuk mengatasi gejala penyakit atau rawatan.

Apakah perawatan paliatif berarti kematian?

Ramai rakyat Malaysia mempunyai salah faham bahawa penjagaan paliatif hanya berlaku pada akhir hayat. Walau bagaimanapun, penjagaan paliatif sebenarnya boleh disediakan tanpa mengira umur, peringkat penyakit, dan sama ada orang itu sedang menerima rawatan perubatan. Seseorang boleh mendapatkan rawatan paliatif semasa menerima rawatan untuk menyembuhkan mereka daripada penyakit ini, untuk mengatasi gejala keadaan dan kesan sampingan rawatan.

Siapakah Care Pro Homage?

Profesional Homage Care adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dan jururawat berlesen dari semua lapisan masyarakat.

Adakah Homage menyediakan penjagaan paliatif rumah 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan paliatif rumah 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan penjagaan paliatif?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk perkhidmatan penjagaan paliatif di rumah, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah pakej penjagaan paliatif Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan paliatif interim hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan paliatif?

Tempoh lawatan penjagaan paliatif Homage bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang