Tempah Rumah Paliatif & Penjagaan Hospice di Malaysia

Homage Care Pro, yang berpengalaman dalam penjagaan paliatif dan hospis, dapat membantu orang yang anda sayangi dengan keadaan yang membatasi kehidupan hidup dengan maruah dalam keakraban dan keselesaan rumah.

Berhati-hati Sekarang
penjagaan warga tua

Penjagaan paliatif melampaui penjagaan akhir hayat

Tidak seperti penjagaan akhir hayat atau hospis, yang berlaku selepas seseorang telah menghentikan rawatan penyembuhan, penjagaan paliatif dapat meningkatkan kualiti hidup mereka yang mempunyai keadaan yang mengancam nyawa, sama ada atau tidak penawar tersedia. Sebagai contoh, seseorang yang menghidap kanser pada peringkat yang boleh sembuh boleh menjalani kemoterapi dan menerima rawatan paliatif pada masa yang sama untuk menguruskan gejala dan kesan sampingan kedua-dua keadaan dan rawatan, seperti kesakitan dan loya.

Penjagaan paliatif melibatkan menjaga badan, minda, dan semangat individu, yang boleh menjadi banyak bagi penjaga keluarga yang tidak terlatih untuk dilaksanakan. Malah, pasukan pelbagai disiplin doktor, jururawat, ahli terapi, pekerja sosial, dan kaunselor biasanya bekerjasama untuk memberikan penjagaan paliatif holistik kepada individu. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai penjagaan paliatif di Malaysia.

Selain menjaga orang yang mereka sayangi, penjaga keluarga juga perlu menjaga emosi mereka untuk mengelakkan mempengaruhi orang yang mereka sayangi, yang dapat menjaga baik dari segi fizikal, mental dan emosi yang meletihkan.

Apakah penjagaan paliatif?

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan Ringkas

Membantu dengan prosedur kejururawatan ringkas seperti menukar tiub makan dan sedutan.

Prosedur Kejururawatan Kompleks

Prosedur seperti suntikan dan penjagaan luka boleh dilakukan dengan selamat di kediaman anda sendiri. 

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Terapi Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Respite Care

Berehat sebentar untuk berehat dan mengisi semula sementara Pro Penjagaan kami mengambil tugas penjagaan.

Meningkatkan kualiti hidup melalui penjagaan paliatif rumah

Mempunyai penjaga profesional atau jururawat dengan pengalaman yang betul dapat membantu anda lebih memahami apa yang diharapkan dan membimbing anda sepanjang perjalanan penjagaan anda.

Pengasuh atau jururawat yang terlatih dan berpengalaman dalam penjagaan paliatif menguruskan kesakitan dan gejala yang disebabkan oleh keadaan orang yang anda sayangi dan / atau rawatan yang mereka alami. Profesional yang terlatih paliatif juga akan memberikan sokongan mental dan emosi dan memenuhi matlamat dan keinginan orang yang anda sayangi dengan sebaik mungkin. Melalui peningkatan kesejahteraan holistik, penjagaan paliatif dan hospis yang berkualiti dapat memberi kuasa kepada individu untuk mencari tujuan dan menjalani kehidupan sepenuhnya.

Selain menjaga orang yang anda sayangi, mempunyai seseorang di sekeliling yang memahami keadaan dan keperluan penjagaan orang yang anda sayangi serta betapa sukarnya penjagaan, dapat meyakinkan penjaga.

Kos Penjagaan Paliatif Malaysia

Berhati-hati Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan yang terlatih

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan yang berkelayakan

Terapi Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan selama sejam? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Penjagaan Paliatif

Soalan Lazim Perkhidmatan

Adakah penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat sama?

Walaupun penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat memberikan keselesaan dan bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka yang melawan penyakit yang mengancam nyawa, mereka tidak sama.

Penjagaan hospis, juga dikenali sebagai penjagaan akhir hayat, berlaku apabila matlamatnya tidak lagi untuk merawat dan pulih dari keadaan tetapi untuk meningkatkan kualiti hidup dan menjalani kehidupan sepenuhnya untuk hari-hari mereka yang tinggal.

Penjagaan paliatif merangkumi penjagaan akhir hayat atau hospis tetapi bukan sahaja untuk orang yang sakit parah. Seseorang boleh menjalani rawatan untuk menyembuhkan keadaan mereka semasa mendapatkan rawatan paliatif pada masa yang sama, untuk mengatasi gejala penyakit atau rawatan.

Apakah perawatan paliatif berarti kematian?

Ramai rakyat Malaysia mempunyai salah faham bahawa penjagaan paliatif hanya berlaku pada akhir hayat. Walau bagaimanapun, penjagaan paliatif sebenarnya boleh disediakan tanpa mengira umur, peringkat penyakit, dan sama ada orang itu sedang menerima rawatan perubatan. Seseorang boleh mendapatkan rawatan paliatif semasa menerima rawatan untuk menyembuhkan mereka daripada penyakit ini, untuk mengatasi gejala keadaan dan kesan sampingan rawatan.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Profesional Homage Care adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dan jururawat berlesen dari semua lapisan masyarakat.

Adakah Homage menyediakan penjagaan paliatif rumah 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan paliatif rumah 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan penjagaan paliatif?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk perkhidmatan penjagaan paliatif di rumah, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah pakej penjagaan paliatif Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan paliatif interim hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan paliatif?

Tempoh lawatan penjagaan paliatif Homage bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang