Bantuan penjagaan untuk kanser, di mana sahaja anda berada

Ketahui lebih lanjut tentang jenis dan peringkat kanser yang biasa dan kesannya kepada orang yang anda sayangi dan keperluan penjagaan mereka.

Sekiranya anda mencari sokongan penjagaan, pasukan penjaga, jururawat, ahli terapi dan doktor Homage kami tersedia 24/7 untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap langkah sepanjang perjalanan kanser.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Apa itu Kanser?

Sel-sel yang sihat dalam badan kita dibahagikan untuk menggantikan sel-sel yang lama atau yang telah rosak. Walau bagaimanapun, sel-sel kanser adalah sel yang kekal dan bertahan dan mengurangkan bekalan oksigen dan nutrien yang diperlukan untuk sel-sel sihat.

Ini menjejaskan sistem imun pesakit dan menyebabkan gejala-gejala seperti penurunan berat badan, keletihan dan kesakita badan.

Peringkat I

Kanser peringkat awal hanya menejaskan satu bahagian badan sajaja dan tidak merebak ke tisu berdekatan. Individu dengan kanser ini mempunyai peluang yang tinggi untuk pemulihan penuh, biasanya dengan mengeluarkan tumor dengan pembedahan.

Bantuan Penjagaan

 • Pengiring Perubatan
 • Peringatan pengambilan ubat-ubatan
 • Penjagaan selepas pembedahan
 • Penjagaan kejururawatan
 • Terapi pemulihan

Peringkat II atau III

Pada peringkat ini, kanser mungkin telah merebak ke tisu dan / atau nodus limfa berdekatan, tetapi tidak ke bahagian lain badan. Pemulihan mungkin boleh dilakukan dengan rawatan yang lebih luas.

Bantuan Penjagaan

 • Pengiring Perubatan
 • Peringatan pengambilan ubat-ubatan
 • Memastikan individu kekal aktif
 • Terapi pemulihan
 • Penjagaan waktu malam
 • Penjagaan paliatif

Peringkat IV

Dalam kanser maju atau metastatik, sel-sel kanser telah merebak ke bahagian lain badan. Dalam kebanyakan kes, kanser tahap IV tidak lagi boleh diubsembuhkan. Rawatan hospis mungkin disyorkan.

Bantuan Penjagaan

 • Penjagaan hospis
 • Penjagaan peribadi
 • Peringatan pengambilan ubat-ubatan
 • Penjagaan kejururawatan
 • Terapi pemulihan
 • Penjagaan waktu malam

Bantuan di Setiap Peringkat

Kami telah membantu banyak keluarga dan individu yang menghidapi kanser. Care Pro bertauliah kami juga telah menjalani latihan penjagaan kanser untuk memastikan penjagaan yang terbaik untuk orang tersayang.

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Penjagaan Kejururawatan

Memantau dan menjalankan prosedur kejururawatan seperti sedutan, suntikan dan juga penjagaan luka.

Rawatan Perubatan di Rumah

Dapatkan nasihat perubatan, saringan kesihatan dan prosedur perubatan yang mudah di kediaman anda sendiri.

Terapi di Rumah

Mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi badan melalui pelan rawatan yang telah ditetapkan.

Pengiring Perubatan

Mengiringi warga emas dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke janji temu doktor di hospital atau klinik.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Kos Penjagaan Kanser Di Malaysia

Orang tersayang perlukan penjagaan yang terbaik. Care Pro kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan yang terbaik di kediaman anda sendiri.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan bertauliah

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah

Terapi di Rumah

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli terapi tempatan bertauliah
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan utama mengenai penjagaan kanser

Soalan Lazim Perkhidmatan

Berapa lamakah pesakit kanser perlukan penjagaan hospis?

Jangkat hayat seseorang individu yang mehghadapi kanser tidak dapat diramalkan. Oleh itu, penjagaan hospis untuk pesakit kanser boleh mengambil masa berhari-hari, 6 bulan atau lebih lama lagi.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah secara langsung atau 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam. Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Siapakah Care Pro Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Berapa cepatkah saya boleh dapatkan khidmat penjagaan untuk kanser?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk sokongan penjagaan kanser, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah pakej penjagaan kanser yang anda tawarkan?

Kami menyediakan pakej penjagaan di rumah untuk jangka masa pendek dan panjang yang bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang. Pakej penjagaan di rumah kami juga memberi menjimatkan sehingga 20%.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang