Tempah Perkhidmatan Penjagaan di Kedah

Care Pro Homage bersedia membantu anda dengan prosedur kejururawatan dan aktiviti kehidupan harian (ADLs) seperti mandi dan memberikan ubat-ubatan untuk memastikan anda dan orang yang tersayang selesa dan selamat.

Kami kini melayani rumah di sekitar Sungai Petani & Kulim.

Berhati-hati Sekarang

Tanggungjawab sebagai penjaga atau pengasuh keluarga amat mencabar

Penjaga atau pengasuh keluarga sering memegang pelbagai peranan di rumah. Samada ianya sebagai pembantu ahli keluarga lain, jururawat, tukang urut, bendahari atau lain-lain lagi. Dalam jangka masa panjang, ini amat memenatkan untuk mereka. Terutama sekali apabila penjaga sering meletakkan keperluan dan kepentingan orang yang tersayang sebagai keutamaan dan mengabaikan penjagaan diri sendiri.

Di samping itu, penjaga keluarga bukanlah profesional terlatih dan mungkin tidak dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan untuk memberikan penjagaan terbaik kepada keluarga mereka. Ini boleh menambahkan lagi tekanan kepada individu tersebut dan orang yang tersayang. Lambat laun, keletihan fizikal, emosi dan mental boleh menyebabkan keletihan berpanjangan atau 'burnout.'

Selain menjejaskan kesihatan kita, 'burnout' juga mempengaruhi kualiti penjagaan yang diberikan kepada orang yang tersayang.

Menjaga keluarga anda setiap hari adalah tugas yang mencabar tetapi anda tidak bersendirian. Terdapat pelbagai perkhidmatan yang dapat membantu anda dan keluar anda. Hubungi kami hari ini dan ketahui lebih lanjut.

Apakah khidmat penjagaan di rumah?

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Respite Care

Berehat sebentar untuk berehat dan mengisi semula sementara Pro Penjagaan kami mengambil tugas penjagaan.

Pengiring Perubatan

Menemani dan memudahkan pengangkutan ke-dan-fro antara temu janji rumah dan perubatan, imbasan dan lawatan rawatan.

Lawatan Sekali-Sekala

Dapatkan kemaskini langsung tentang kesihatan orang tersayang apabila anda berjauhan.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Selepas Pembedahan

Fokus pada pemulihan dan mengamanahkan penjagaan kejururawatan kompleks kepada Care Pro kami yang berlesen dan berpengalaman.

Dapatkan khidmat penjagaan yang berkualiti dan kurangkan stres anda dengan perkhidmatan penjagaan di rumah

Khidmat penjagaan di rumah adalah pilihan yang selamat dan mudah dan membolehkan orang yang tersayang anda untuk mendapatkan penjagaan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya anda atau pembantu anda tiada di rumah, penjaga bertauliah kami dapat membantu untuk menjaga orang yang tersayang. Care Pro kami dapat membantu untuk menemani orang yang tersayang, menyediakan makanan, memandikan mereka dan memastikan mereka sihat dan selamat di rumah.

Dengan penjagaan di rumah, orang yang tersayang mendapat perhatian yang tidak berbelah bahagi dan juga penjagaan yang diperlukan. Selain itu, Care Pro kami juga boleh mengesyorkan pengubahsuaian rumah yang mudah seperti pemasangan bar untuk memastikan orang yang tersayang kekal selamt di kediaman anda.

Sekiranya mereka perlu menghadiri janji temu dengan doktor, penjaga kami juga boleh menemani mereka dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke hospital atau klinik. Care Pro kami akan menemani dan menjaga keperluan mereka sepanjang lawatan tersebut, termasuk mencatatkan nasihat doktor dan mengambil ubat-ubatan.

Kos Penjagaan Rumah Di Rumah Kedah

Kos penjagaan rumah berbeza-beza bergantung kepada jenis penjagaan yang diperlukan. Secara purata, kebanyakan penjagaan diri dan kejururawatan di rumah berharga kira-kira RM29 hingga RM40 sejam di Malaysia, tetapi pakej penjagaan tersedia untuk mengimbangi sebahagian daripada kos.

Klik Untuk Melihat Kadar Penghormatan Lengkap

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 24 /jam*
Oleh penjaga bertauliah tempatan

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 30 /jam*
Oleh jururawat berlesen tempatan

Fisioterapi

serendah
RM 120 /jam*
Oleh ahli fisioterapi tempatan yang disahkan

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan lazim

Soalan Lazim Perkhidmatan

Dimanakah saya boleh jalani ujian saringan COVID-19?

Kami kini berkhidmat untuk keluarga di Sungai Petani & Kulim.

Siapa yang memerlukan penjagaan di rumah?

Penjagaan rumah boleh membantu orang tua di tempat dengan selamat dan selesa. Mereka yang mempunyai keperluan khas juga boleh melibatkan penjagaan rumah untuk menyokong aktiviti kehidupan seharian. Individu yang mempunyai keadaan akut, kronik atau terminal, pulih dari pembedahan atau memerlukan sokongan dengan mobiliti juga boleh mendapat manfaat daripada penjagaan di rumah.

Adakah penjagaan di rumah berbeza dengan penjagaan hospis?

Penjagaan hospis memberi tumpuan kepada meningkatkan kualiti hidup dan memberikan keselesaan kepada mereka yang mempunyai penyakit terminal, dan bukannya memberi tumpuan kepada penyembuhan.

Penjagaan rumah adalah istilah yang lebih luas yang merangkumi penjagaan hospis dan banyak lagi. Ia meliputi bantuan dengan aktiviti kehidupan seharian seperti mandi, sokongan mobiliti, persahabatan dan kekal aktif, membolehkan penerima penjagaan kekal selamat dan sihat dalam keselesaan rumah.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Tempoh lawatan penjagaan rumah Homage bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Adakah Homage menyediakan khidmat penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Apakah pakej penjagaan di rumah Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan rumah sementara hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan rumah juga boleh membantu menjimatkan sehingga 20% untuk pelbagai sesi penjagaan.

Muat turun aplikasi kami sekarang untuk mengetahui lebih lanjut dan mula menempah penjagaan berkualiti untuk orang yang anda sayangi!

Bilakah saya akan dapat penjagaan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin menggunakan perkhidmatan penjagaan rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Pakar Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Profesional Homage Care adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Bolehkah seorang (1) penjaga menngurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang tersayang menerima penjagaan yang tidak berbelah bahagi, kami menasihati anda untuk mendapatkan penjagaan dari satu (1) Care Pro untuk setiap orang yang memerlukan bantuan. Sekiranya terdapat 2 individu yang memerlukan khidmat penjagaan, dua (2) Care Pro akan hadir untuk berhidmat di rumah yang sama.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang