Tempah Perkhidmatan Penjagaan Rumah di Johor, Tersedia 24/7

Care Pro Homage bersedia membantu anda dengan prosedur kejururawatan dan aktiviti kehidupan harian (ADLs) seperti mandi dan memberikan ubat-ubatan untuk memastikan anda dan orang yang tersayang selesa dan selamat.

Dapatkan Penjagaan Sekarang
Profesional penjagaan homage

Johor: Tempat Tinggal Maruah

Johor atau juga dikenali sebagai Johor Darul Ta'zim atau 'Abode of Dignity' adalah negeri paling selatan yang terletak di Malaysia. Berkongsi sempadan maritim dengan Singapura, Johor Bahru, atau lebih dikenali sebagai 'JB' adalah ibu negeri Johor dan merupakan hab perindustrian penting di Malaysia. Percutian biasa untuk penduduk tempatan dan rakyat Singapura, bandar ini mempunyai beberapa pemandangan yang indah dan merupakan destinasi membeli-belah dan makan utama.

Dengan penduduk seramai 3.76 juta pada tahun 2019, Johor adalah negeri ke-3 paling ramai penduduk di negara ini, di belakang Sabah dan Selangor. Jangka hayat negeri adalah 72 untuk lelaki dan 77 untuk wanita. Kami melayani keluarga di kawasan seperti Johor Bahru, Nusajaya, Bukit Indah, Senai, Ulu Tiram, Batu Pahat, Muar dan kawasan lain di sekitarnya.

Tanggungjawab sebagai penjaga atau pengasuh keluarga amat mencabar

Pengasuh keluarga sering mengambil banyak peranan. Sebagai pembantu penjagaan diri, jururawat, ahli terapi, bendahari, dan ahli keluarga sekaligus, 24/7, boleh menjadi sangat menggembirakan. Ini benar terutamanya kerana penjaga sering meletakkan keperluan dan kepentingan orang yang kita sayangi di hadapan diri kita sendiri, mengabaikan penjagaan diri.

Di samping itu, penjaga keluarga bukan profesional terlatih dan mungkin tidak dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan untuk memberikan penjagaan terbaik. Dari masa ke masa, keletihan fizikal, emosi, dan mental dan tekanan boleh menyebabkan pembakaran.

Selain menjejaskan kesihatan kita, 'burnout' juga mempengaruhi kualiti penjagaan yang diberikan kepada orang yang tersayang.

Menjaga keluarga anda setiap hari adalah tugas yang mencabar tetapi anda tidak bersendirian. Terdapat pelbagai perkhidmatan yang dapat membantu anda dan keluar anda. Hubungi kami hari ini dan ketahui lebih lanjut.

Apa itu perawatan di rumah dan bagaimana hal itu dapat membantu?

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Penjagaan Respit atau Sementara

Memberi peluang untuk penjaga utama berehat sementara Care Pro kami menjalankan tugas penjagaan.

Pengiring Perubatan &Chaperone

Mengiringi warga emas dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke janji temu doktor di hospital atau klinik.

Lawatan Sekali-Sekala

Dapatkan kemas kini masa nyata yang telus mengenai bagaimana orang yang anda sayangi lakukan setiap beberapa hari semasa anda berada jauh untuk ketenangan fikiran.

Penjagaan Waktu Malam

Penjagaan yang disediakan sepanjang malam untuk membantu keperluan tandas atau kejururawatan, untuk mengelakkan mengembara dan mengurangkan risiko jatuh.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Dapatkan khidmat penjagaan yang berkualiti dan kurangkan stres anda dengan perkhidmatan penjagaan di rumah

Khidmat penjagaan di rumah adalah pilihan yang selamat dan mudah dan membolehkan orang yang tersayang anda untuk mendapatkan penjagaan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya anda atau pembantu anda tiada di rumah, penjaga bertauliah kami dapat membantu untuk menjaga orang yang tersayang. Care Pro kami dapat membantu untuk menemani orang yang tersayang, menyediakan makanan, memandikan mereka dan memastikan mereka sihat dan selamat di rumah.

Dengan penjagaan di rumah, orang yang tersayang mendapat perhatian yang tidak berbelah bahagi dan juga penjagaan yang diperlukan. Selain itu, Care Pro kami juga boleh mengesyorkan pengubahsuaian rumah yang mudah seperti pemasangan bar untuk memastikan orang yang tersayang kekal selamt di kediaman anda.

Sekiranya mereka perlu menghadiri janji temu dengan doktor, penjaga kami juga boleh menemani mereka dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke hospital atau klinik. Care Pro kami akan menemani dan menjaga keperluan mereka sepanjang lawatan tersebut, termasuk mencatatkan nasihat doktor dan mengambil ubat-ubatan.

Kos Penjagaan Rumah Johor

Orang tersayang perlukan penjagaan yang terbaik. Care Pro kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan yang terbaik di kediaman anda sendiri.

Klik untuk melihat kadar penghormatan yang lengkap

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan bertauliah

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah

Fisioterapi

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli fisioterapi tempatan yang disahkan
Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Home Care di Johor

Soalan Lazim Perkhidmatan

Dimanakah saya boleh jalani ujian saringan COVID-19?

Kami melayani keluarga di kawasan seperti Johor Bahru, Nusajaya, Bukit Indah, Senai, Ulu Tiram, Batu Pahat, Muar dan kawasan lain di sekitarnya.

Siapa yang memerlukan penjagaan di rumah?

Penjagaan rumah boleh membantu orang tersayang anda berumur di tempat yang selamat dan selesa. Jika anda atau orang yang anda sayangi memerlukan penjagaan khusus, penjagaan di rumah boleh menyokong anda dengan aktiviti kehidupan seharian. Individu yang mempunyai keadaan akut, kronik atau terminal, pulih dari pembedahan atau memerlukan sokongan dengan mobiliti juga boleh mendapat manfaat daripada penjagaan di rumah!

Adakah penjagaan di rumah berbeza dengan penjagaan hospis?

Ya, rawatan hospis memberi fokus kepada meningkatkan mutu kehidupan dan keselesaan seorang individu yang tenat dan bukan untuk menyembuhkan penyakit.

Penjagaan di rumah adalah istilah yang lebih meluas dan merangkumi penjagaan hospis dan lain-lain. Ia merangkumi bantuan untuk aktiviti kehidupan harian seperti bantuan mandi, bantuan mobiliti, menemani seorang individu dan memastikan anda kekal aktif supaya anda kekal selamat dan sihat di kediaman anda sendiri.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan khidmat penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Apakah pakej penjagaan di rumah Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan rumah jangka pendek dan jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan rumah kami juga boleh membantu anda menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Bilakah saya akan dapat penjagaan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin menggunakan perkhidmatan penjagaan rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Care Professional yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja

Siapakah Care Pro Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Bolehkah seorang (1) penjaga menngurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang tersayang menerima penjagaan yang tidak berbelah bahagi, kami menasihati anda untuk mendapatkan penjagaan dari satu (1) Care Pro untuk setiap orang yang memerlukan bantuan. Sekiranya terdapat 2 individu yang memerlukan khidmat penjagaan, dua (2) Care Pro akan hadir untuk berhidmat di rumah yang sama.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang