Tempah Perkhidmatan Penjagaan Rumah di Johor, Tersedia 24/7

Biarkan Homage Care Pros membantu dengan prosedur kejururawatan dan aktiviti kehidupan seharian (ADL) seperti mandi dan pengiring perubatan dalam keselesaan rumah anda sendiri.

Berhati-hati Sekarang
Profesional penjagaan homage

Johor: Tempat Tinggal Maruah

Johor, juga dikenali sebagai Johor Darul Ta'zim atau 'Abode of Dignity' adalah negeri paling selatan yang terletak di Malaysia. Berkongsi sempadan maritim dengan Singapura, Johor Bahru, lebih dikenali sebagai 'JB' adalah ibu kota Johor dan merupakan hab perindustrian penting di Malaysia. Percutian biasa bagi penduduk tempatan dan rakyat Singapura, bandar ini mempunyai beberapa pemandangan yang indah dan merupakan destinasi membeli-belah dan makan utama.

Dengan jumlah penduduk seramai 3.49 juta orang pada tahun 2023, Johor merupakan negerike-2 paling ramai penduduk di negara ini di belakang Selangor. Jangka hayat negeri ini berjumlah 72 untuk lelaki dan 77 untuk wanita.

Memandangkan negeri ini semakin tua, Homage berbangga dapat berkhidmat kepada keluarga di kawasan seperti Johor Bahru, Nusajaya, Bukit Indah, Senai, Ulu Tiram, Batu Pahat, Muar & kawasan lain di sekitarnya.

Homage Home Care Johor Care Pro Caregiving

Penjaga keluarga – anda tidak bersendirian

Anda mungkin boleh berhubung - penjaga keluarga sering mengambil banyak peranan. Menjadi generasi sandwic dan pembantu penjagaan diri kepada orang tua yang disayangi sepanjang masa boleh menjadi luar biasa, sering mengabaikan penjagaan diri. Selain itu, penjaga keluarga mungkin tidak dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan untuk memberikan penjagaan yang terbaik. Dari masa ke masa, keletihan dan tekanan fizikal, emosi, dan mental boleh menyebabkan tekanan atau keletihan penjaga.

Penjagaan boleh menjadi perjalanan yang menuntut secara fizikal dan emosi, tetapi ingat bahawa anda tidak bersendirian. Banyak bentuk bantuan boleh didapati berhampiran anda. Ambil langkah pertama dan hubungi.

Apakah penjagaan rumah Homage dan bagaimana kami boleh membantu?

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Respite Care

Berehat sebentar untuk berehat dan mengisi semula sementara Pro Penjagaan kami mengambil tugas penjagaan.

Pengiring Perubatan &Chaperone

Menemani dan memudahkan pengangkutan ke-dan-fro antara temu janji rumah dan perubatan, imbasan dan lawatan rawatan.

Lawatan Sekali-Sekala

Dapatkan ketenangan fikiran - dapatkan kemas kini masa nyata yang telus melalui aplikasi kami tentang prestasi orang yang anda sayangi semasa anda berada jauh.

Penjagaan Waktu Malam

Penjagaan disediakan sepanjang malam untuk membantu keperluan tandas atau kejururawatan, mencegah mengembara, dan mengurangkan risiko kejatuhan.

Selepas Pembedahan

Biarkan kejururawatan yang kompleks dan penjagaan selepas hospital di tangan Pakar Penjagaan jururawat kami yang berpengalaman

Homage Home Care Johor Carepro Pengasuh

Mengapa memilih penjagaan rumah Homage?

Penjagaan rumah adalah pilihan penjagaan yang selamat dan mudah yang membolehkan orang yang anda sayangi menjaga keselesaan rumah anda sendiri.

Di Homage, sekiranya anda atau pembantu rumah / pembantu anda berada jauh, penjaga terlatih boleh melangkah masuk untuk menjaga orang yang anda sayangi. Dari persahabatan dan penyediaan makanan hingga mandi dan peringatan ubat, penjaga profesional akan memastikan bahawa orang yang anda sayangi dijaga dengan baik di rumah.

Selain daripada aktiviti kehidupan seharian, jururawat atau ahli terapi yang berpengalaman dapat menyediakan penjagaan peribadi bagi mereka yang memerlukan pemulihan strok, penjagaan demensia, atau pengurusan diabetes.

Jika orang yang anda sayangi perlu pergi untuk temujanji perubatan, penjaga juga boleh menyokong anda dengan pengiring perubatan, mengiringi dan menjaga keperluan mereka sepanjang lawatan, dengan tepat menyampaikan nasihat doktor, dan mengumpul ubat.

Kos Penjagaan Rumah Johor

Orang tersayang perlukan penjagaan yang terbaik. Care Pro kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan yang terbaik di kediaman anda sendiri.

Klik untuk melihat kadar penghormatan yang lengkap

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga bertauliah tempatan

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat berlesen tempatan

Fisioterapi

serendah
RM 135 /jam*
Oleh ahli fisioterapi tempatan yang disahkan
Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Muat turun aplikasi kami untuk mengetahui lebih lanjut!

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Home Care di Johor

Soalan Lazim Perkhidmatan

Dimanakah saya boleh jalani ujian saringan COVID-19?

Kami melayani keluarga di kawasan seperti Johor Bahru, Nusajaya, Bukit Indah, Senai, Ulu Tiram, Batu Pahat, Muar dan kawasan lain di sekitarnya.

Siapa yang memerlukan penjagaan di rumah?

Penjagaan di rumah boleh membantu orang tua anda yang anda sayangi menerima penjagaan khusus dan umur dengan selesa dalam keselesaan rumah mereka sendiri. Individu yang mempunyai keadaan akut, kronik, atau terminal, sedang pulih dari pembedahan, atau memerlukan sokongan dengan mobiliti juga boleh mendapat manfaat daripada penjagaan rumah!

Adakah penjagaan di rumah berbeza dengan penjagaan hospis?

Ya, rawatan hospis memberi fokus kepada meningkatkan mutu kehidupan dan keselesaan seorang individu yang tenat dan bukan untuk menyembuhkan penyakit.

Penjagaan rumah adalah istilah yang lebih luas yang merangkumi sokongan penjagaan hospice dan banyak lagi. Ia meliputi bantuan dengan aktiviti kehidupan seharian seperti mandi, sokongan mobiliti, persahabatan, dan kekal aktif, membolehkan anda kekal selamat dan sihat dalam keselesaan rumah anda sendiri.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan khidmat penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah 24 jam. Penjagaan akan dibahagikan kepada syif untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi sepanjang masa setiap hari.

Apakah pakej penjagaan di rumah Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan rumah jangka pendek dan jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan rumah kami juga boleh membantu anda menjimatkan lebih banyak!

Bilakah saya akan dapat penjagaan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin menggunakan perkhidmatan penjagaan rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Pakar Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Semua Profesional Penjagaan kami adalah rakyat Malaysia (atau penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Bolehkah seorang (1) penjaga menjaga dua (2) orang penerima penjagaan pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang yang anda sayangi mendapat perhatian dan penjagaan yang tidak berbelah bahagi, kami menasihati satu (1) Profesional Penjagaan untuk setiap orang di rumah anda yang memerlukan sokongan. Profesional Penjagaan kami yang berdedikasi dapat menampung keperluan dan pilihan anda dengan lebih baik. Sekiranya terdapat 2 individu di rumah yang sama yang memerlukan penjagaan, dua (2) Profesional Penjagaan akan hadir untuk menjaga setiap penerima.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang