Tempah Perkhidmatan Penjagaan Rumah di Ipoh

Care Pro Homage bersedia membantu anda dengan prosedur kejururawatan dan aktiviti kehidupan harian (ADLs) seperti mandi dan memberikan ubat-ubatan untuk memastikan anda dan orang yang tersayang selesa dan selamat.

Buat masa ini kami menyediakan perkhidmatan rumah di seluruh Ipoh.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Ipoh: Syurga persaraan

Ipoh, adalah sebuah bandar barat laut yang terletak di Perak, Malaysia. Terkenal dengan kopi putih dan Nasi Vanggey, Ipoh adalah destinasi popular untuk makanan tempatan dan pelancong.

Salah satu bandar terbesar di Malaysia, penduduk bandar ini berjumlah lebih daripada 750,000 dan ia juga terkenal dengan kadar kehidupan yang lebih perlahan.

Kami melayani keluarga di kebanyakan tempat di Ipoh.

Tanggungjawab sebagai penjaga atau pengasuh keluarga amat mencabar

Penjaga atau pengasuh keluarga sering memegang pelbagai peranan di rumah. Samada ianya sebagai pembantu ahli keluarga lain, jururawat, tukang urut, bendahari atau lain-lain lagi. Dalam jangka masa panjang, ini amat memenatkan untuk mereka. Terutama sekali apabila penjaga sering meletakkan keperluan dan kepentingan orang yang tersayang sebagai keutamaan dan mengabaikan penjagaan diri sendiri.

Di samping itu, penjaga keluarga bukanlah profesional terlatih dan mungkin tidak dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan untuk memberikan penjagaan terbaik kepada keluarga mereka. Ini boleh menambahkan lagi tekanan kepada individu tersebut dan orang yang tersayang. Lambat laun, keletihan fizikal, emosi dan mental boleh menyebabkan keletihan berpanjangan atau 'burnout.'

Selain menjejaskan kesihatan kita, 'burnout' juga mempengaruhi kualiti penjagaan yang diberikan kepada orang yang tersayang.

Menjaga keluarga anda setiap hari adalah tugas yang mencabar tetapi anda tidak bersendirian. Terdapat pelbagai perkhidmatan yang dapat membantu anda dan keluar anda. Hubungi kami hari ini dan ketahui lebih lanjut.

Apakah khidmat penjagaan di rumah?

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Penjagaan Respit atau Sementara

Memberi peluang untuk penjaga utama berehat sementara Care Pro kami menjalankan tugas penjagaan.

Pengiring Perubatan

Mengiringi warga emas dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke janji temu doktor di hospital atau klinik.

Lawatan Sekali-Sekala

Dapatkan kemaskini langsung tentang kesihatan orang tersayang apabila anda berjauhan.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Selepas Pembedahan

Fokus pada pemulihan dan mengamanahkan penjagaan kejururawatan kompleks kepada Care Pro kami yang berlesen dan berpengalaman.

Dapatkan khidmat penjagaan yang berkualiti dan kurangkan stres anda dengan perkhidmatan penjagaan di rumah

Khidmat penjagaan di rumah adalah pilihan yang selamat dan mudah dan membolehkan orang yang tersayang anda untuk mendapatkan penjagaan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya anda atau pembantu anda tiada di rumah, penjaga bertauliah kami dapat membantu untuk menjaga orang yang tersayang. Care Pro kami dapat membantu untuk menemani orang yang tersayang, menyediakan makanan, memandikan mereka dan memastikan mereka sihat dan selamat di rumah.

Dengan penjagaan di rumah, orang yang tersayang mendapat perhatian yang tidak berbelah bahagi dan juga penjagaan yang diperlukan. Selain itu, Care Pro kami juga boleh mengesyorkan pengubahsuaian rumah yang mudah seperti pemasangan bar untuk memastikan orang yang tersayang kekal selamt di kediaman anda.

Sekiranya mereka perlu menghadiri janji temu dengan doktor, penjaga kami juga boleh menemani mereka dan menguruskan perjalanan dan pengangkutan ke hospital atau klinik. Care Pro kami akan menemani dan menjaga keperluan mereka sepanjang lawatan tersebut, termasuk mencatatkan nasihat doktor dan mengambil ubat-ubatan.

Kos Penjagaan Rumah di Ipoh

Kos penjagaan rumah berbeza-beza bergantung kepada jenis penjagaan yang diperlukan. Secara purata, kebanyakan penjagaan diri dan kejururawatan di rumah berharga kira-kira RM29 hingga RM40 sejam di Malaysia, tetapi pakej penjagaan tersedia untuk mengimbangi sebahagian daripada kos.

Klik Untuk Melihat Kadar Penghormatan Lengkap

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 24 /jam*
Oleh penjaga tempatan bertauliah

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 30 /jam*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah

Fisioterapi

serendah
RM 120 /jam*
Oleh ahli fisioterapi tempatan yang disahkan

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Home Care di Ipoh

Soalan Lazim Perkhidmatan

Siapa yang memerlukan penjagaan di rumah?

Penjagaan rumah boleh membantu orang tua di tempat dengan selamat dan selesa. Mereka yang mempunyai keperluan khas juga boleh melibatkan penjagaan rumah untuk menyokong aktiviti kehidupan seharian. Individu yang mempunyai keadaan akut, kronik atau terminal, pulih dari pembedahan atau memerlukan sokongan dengan mobiliti juga boleh mendapat manfaat daripada penjagaan di rumah.

Adakah penjagaan di rumah berbeza dengan penjagaan hospis?

Penjagaan hospis memberi tumpuan kepada meningkatkan kualiti hidup dan memberikan keselesaan kepada mereka yang mempunyai penyakit terminal, dan bukannya memberi tumpuan kepada penyembuhan.

Penjagaan rumah adalah istilah yang lebih luas yang merangkumi penjagaan hospis dan banyak lagi. Ia meliputi bantuan dengan aktiviti kehidupan seharian seperti mandi, sokongan mobiliti, persahabatan dan kekal aktif, membolehkan penerima penjagaan kekal selamat dan sihat dalam keselesaan rumah.

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan di rumah?

Tempoh lawatan penjagaan rumah Homage bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Adakah Homage menyediakan khidmat penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Apakah pakej penjagaan di rumah Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan rumah sementara hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan rumah juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Bilakah saya akan dapat penjagaan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin menggunakan perkhidmatan penjagaan rumah Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Pakar Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Care Pro Homage?

Profesional Homage Care adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Bolehkah seorang (1) penjaga menngurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang tersayang menerima penjagaan yang tidak berbelah bahagi, kami menasihati anda untuk mendapatkan penjagaan dari satu (1) Care Pro untuk setiap orang yang memerlukan bantuan. Sekiranya terdapat 2 individu yang memerlukan khidmat penjagaan, dua (2) Care Pro akan hadir untuk berhidmat di rumah yang sama.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang