Menyediakan Penjagaan dan Keselesaan yang Dipercayai di Akhir Hayat

Homage Care Pros berpengalaman dalam penjagaan akhir hayat dan boleh memberikan sokongan penjagaan rumah yang fleksibel dan diperibadikan kepada orang yang anda sayangi dengan keadaan yang lebih maju, dari pengurusan kesakitan dan gejala hingga sokongan emosi.

Terdapat seluruh pulau dari lawatan 1 jam untuk penjagaan sepanjang masa, pelajari bagaimana kami boleh membantu.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Ramai warga emas Malaysia ingin menghabiskan hari-hari terakhir mereka di rumah

Terdapat banyak sebab untuk ini. Orang cenderung berfikir bahawa penjagaan akhir hayat tidak dapat dikalahkan. Untuk mengelakkan hujah mungkin berlaku kerana kos perubatan, ramai yang menangguhkan rancangan untuk hari-hari terakhir mereka dengan keluarga. Walaupun kosnya tidak menjadi masalah, topik kematian sebahagian besarnya tetap pantang larang kerana takhayul.

Di Malaysia, ahli keluarga memainkan peranan penting dalam keputusan penjagaan kesihatan penerima penjagaan. Penerima perawatan sering ditekan untuk menunda keputusan keluarga mereka, dan kadang - kadang, keluarga bahkan memilih untuk tidak menyingkapkan diagnosisnya kepada mereka. Oleh itu, sukar bagi penerima penjagaan untuk mengawal untuk membuat keputusan mengenai bagaimana mereka ingin menjalani hari-hari terakhir mereka.

Kami sentiasa mahukan yang terbaik untuk orang yang kita sayangi, dan jika hasrat terakhir mereka adalah untuk berlepas dari dunia ini sambil dikelilingi oleh keluarga di rumah, kami akan dan harus melakukan yang terbaik untuk mewujudkannya.

Apakah penjagaan akhir hayat?

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan

Memantau dan menjalankan prosedur kejururawatan seperti sedutan, suntikan dan juga penjagaan luka.

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan harian (ADL) - makan, mandi, memakai pakaian, menggunakan tandas, pemindahan, dan inkotinen urin atau fekal.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Penjagaan Respit atau Sementara

Memberi peluang untuk penjaga utama berehat sementara Care Pro kami menjalankan tugas penjagaan.

Pemantauan Tanda Vital

Care Pro kami akan mebantu memantau tanda-tanda vital orang tersayang dengan mencatatkan suhu badan, denyutan nadi dan tekanan darah mereka.

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Membantu orang yang anda sayangi hidup dengan selesa dan bermaruah pada akhir hayat

Pertama sekali, adalah penting untuk memulakan perbualan tentang kematian lebih awal, supaya kita dapat memahami pilihan dan rancangan orang yang kita sayangi di masa depan.

Dalam penjagaan akhir hayat, ahli keluarga sering mengambil peranan penjaga utama. Menyesuaikan diri dengan peranan baru ini sambil menguruskan emosi kita boleh menjadi sangat menggembirakan. Selain itu, kita mungkin tidak dilengkapi dengan keterampilan dan pengetahuan yang relevan untuk memberikan perawatan terbaik kepada orang - orang yang kita kasihi. Selain menjejaskan kualiti hidup orang yang kita sayangi, ia juga boleh memberi tekanan kepada penjaga.

Dalam kes sedemikian, pilihan terbaik adalah membuat pengaturan penjagaan akhir hayat yang sesuai dan melibatkan bantuan profesional terlatih.

Dari mengubah suai rumah ke pengurusan kesakitan dan memberikan sokongan emosi kepada anda dan orang yang anda sayangi, mempunyai jururawat profesional atau penjaga yang khusus dan berpengalaman dalam penjagaan akhir hayat dapat meningkatkan kualiti orang yang anda sayangi dan membantu anda menavigasi perjalanan penjagaan anda.

Kos Penjagaan Akhir Hayat di Malaysia

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan yang terlatih

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat tempatan berlesen dan bertauliah
Mencari sokongan penjagaan selama sejam? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai End-of-Life Care

Soalan Lazim Perkhidmatan

Adakah penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat sama?

Walaupun penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat memberikan keselesaan dan bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka yang melawan penyakit yang mengancam nyawa, mereka tidak sama.

Penjagaan hospis, juga dikenali sebagai penjagaan akhir hayat, berlaku apabila matlamatnya tidak lagi untuk merawat dan pulih dari keadaan tetapi untuk meningkatkan kualiti hidup dan menjalani kehidupan sepenuhnya untuk hari-hari mereka yang tinggal.

Penjagaan paliatif merangkumi penjagaan akhir hayat atau hospis tetapi bukan sahaja untuk orang yang sakit parah. Seseorang boleh menjalani rawatan untuk menyembuhkan keadaan mereka semasa mendapatkan rawatan paliatif pada masa yang sama, untuk mengatasi gejala penyakit atau rawatan.

Berapa lama perawatan akhir hayat berlangsung?

Tempoh penjagaan akhir hayat berbeza dari orang ke orang, dan mungkin berlangsung beberapa hari, bulan atau bahkan tahun. Secara umum, penjagaan akhir hayat sesuai dalam situasi di mana kematian akan berlaku.

Adakah Homage menyediakan penjagaan akhir hayat 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah hujung hayat 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Siapakah Care Pro Homage?

Profesional Penjagaan Homage adalah individu yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dan jururawat berlesen dari semua lapisan masyarakat.

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan penjagaan akhir hayat?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk perkhidmatan penjagaan akhir hayat, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah pakej penjagaan akhir hayat Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan sementara hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak pada pelbagai sesi penjagaan!

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan akhir hayat?

Tempoh lawatan penjagaan Homage untuk penjagaan akhir hayat bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang