Menyediakan Penjagaan dan Keselesaan yang Dipercayai di Akhir Hayat

Homage Care Pros berpengalaman dalam penjagaan akhir hayat dan boleh memberikan sokongan penjagaan rumah yang fleksibel dan diperibadikan kepada orang yang anda sayangi dengan keadaan yang lebih maju, dari pengurusan kesakitan dan gejala hingga sokongan emosi.

Terdapat seluruh pulau dari lawatan 1 jam untuk penjagaan sepanjang masa, pelajari bagaimana kami boleh membantu.

Berhati-hati Sekarang

Ramai warga emas Malaysia ingin menghabiskan hari-hari terakhir mereka di rumah

Terdapat banyak sebab untuk ini. Orang cenderung berfikir bahawa penjagaan akhir hayat tidak dapat dikalahkan. Untuk mengelakkan hujah mungkin berlaku kerana kos perubatan, ramai yang menangguhkan rancangan untuk hari-hari terakhir mereka dengan keluarga. Walaupun kosnya tidak menjadi masalah, topik kematian sebahagian besarnya tetap pantang larang kerana takhayul.

Di Malaysia, ahli keluarga memainkan peranan penting dalam keputusan penjagaan kesihatan penerima penjagaan. Penerima perawatan sering ditekan untuk menunda keputusan keluarga mereka, dan kadang - kadang, keluarga bahkan memilih untuk tidak menyingkapkan diagnosisnya kepada mereka. Oleh itu, sukar bagi penerima penjagaan untuk mengawal untuk membuat keputusan mengenai bagaimana mereka ingin menjalani hari-hari terakhir mereka.

Kami sentiasa mahukan yang terbaik untuk orang yang kita sayangi, dan jika hasrat terakhir mereka adalah untuk berlepas dari dunia ini sambil dikelilingi oleh keluarga di rumah, kami akan dan harus melakukan yang terbaik untuk mewujudkannya.

Apakah penjagaan akhir hayat?

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan

Memantau dan mentadbir prosedur kejururawatan dari tiub makanan dan sedutan kepada suntikan dan penjagaan luka.

Homage_HomeCare

Penjagaan Peribadi

Membantu dengan aktiviti kehidupan seharian (ADL) - makan, mandi, berpakaian, tandas, memindahkan, dan kontinensia.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Respite Care

Berehat sebentar untuk berehat dan mengisi semula sementara Pro Penjagaan kami mengambil tugas penjagaan.

Pemantauan Tanda Vital

Care Pro kami akan mebantu memantau tanda-tanda vital orang tersayang dengan mencatatkan suhu badan, denyutan nadi dan tekanan darah mereka.

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Membantu orang yang anda sayangi hidup dengan selesa dan bermaruah pada akhir hayat

Pertama sekali, adalah penting untuk memulakan perbualan tentang kematian lebih awal, supaya kita dapat memahami pilihan dan rancangan orang yang kita sayangi di masa depan.

Dalam penjagaan akhir hayat, ahli keluarga sering mengambil peranan penjaga utama. Menyesuaikan diri dengan peranan baru ini sambil menguruskan emosi kita boleh menjadi sangat menggembirakan. Selain itu, kita mungkin tidak dilengkapi dengan keterampilan dan pengetahuan yang relevan untuk memberikan perawatan terbaik kepada orang - orang yang kita kasihi. Selain menjejaskan kualiti hidup orang yang kita sayangi, ia juga boleh memberi tekanan kepada penjaga.

Dalam kes sedemikian, pilihan terbaik adalah membuat pengaturan penjagaan akhir hayat yang sesuai dan melibatkan bantuan profesional terlatih.

Dari mengubah suai rumah ke pengurusan kesakitan dan memberikan sokongan emosi kepada anda dan orang yang anda sayangi, mempunyai jururawat profesional atau penjaga yang khusus dan berpengalaman dalam penjagaan akhir hayat dapat meningkatkan kualiti orang yang anda sayangi dan membantu anda menavigasi perjalanan penjagaan anda.

Kos Penjagaan Akhir Hayat di Malaysia

Berhati-hati Sekarang

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan yang terlatih

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat berlesen tempatan
Mencari sokongan penjagaan selama sejam? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Berhubung dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai End-of-Life Care

Soalan Lazim Perkhidmatan

Adakah penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat sama?

Walaupun penjagaan paliatif, hospis dan akhir hayat memberikan keselesaan dan bertujuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka yang melawan penyakit yang mengancam nyawa, mereka tidak sama.

Penjagaan hospis, juga dikenali sebagai penjagaan akhir hayat, berlaku apabila matlamatnya tidak lagi untuk merawat dan pulih dari keadaan tetapi untuk meningkatkan kualiti hidup dan menjalani kehidupan sepenuhnya untuk hari-hari mereka yang tinggal.

Penjagaan paliatif merangkumi penjagaan akhir hayat atau hospis tetapi bukan sahaja untuk orang yang sakit parah. Seseorang boleh menjalani rawatan untuk menyembuhkan keadaan mereka semasa mendapatkan rawatan paliatif pada masa yang sama, untuk mengatasi gejala penyakit atau rawatan.

Berapa lama perawatan akhir hayat berlangsung?

Tempoh penjagaan akhir hayat berbeza dari orang ke orang, dan mungkin berlangsung beberapa hari, bulan atau bahkan tahun. Secara umum, penjagaan akhir hayat sesuai dalam situasi di mana kematian akan berlaku.

Adakah Homage menyediakan penjagaan akhir hayat 24 jam?

Ya, kami menyediakan perkhidmatan penjagaan rumah hujung hayat 24 jam. Dua Profesional Penjagaan Homage akan dijadualkan untuk lawatan, dan penjagaan akan dibahagikan kepada peralihan 12 jam untuk menyokong anda dan orang yang anda sayangi setiap hari.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Profesional Penjagaan Homage adalah individu yang bersemangat dan berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada keluarga dan penerima penjagaan. 100% tempatan, mereka adalah penjaga terlatih dan jururawat berlesen dari semua lapisan masyarakat.

Berapa cepatkah saya akan menerima perkhidmatan penjagaan akhir hayat?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan Homage Care Professional untuk perkhidmatan penjagaan akhir hayat, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah pakej penjagaan akhir hayat Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan sementara hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak pada pelbagai sesi penjagaan!

Apakah tempoh terpendek untuk lawatan penjagaan akhir hayat?

Tempoh lawatan penjagaan Homage untuk penjagaan akhir hayat bermula dari hanya satu jam, bergantung pada pilihan keluarga dan keperluan orang yang anda sayangi.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang