Penjaga Sambilan Terbaik di Malaysia

Perlukan bantuan penjagaan selepas didiscaj dari hospital atau apabila penjaga utama tiada? Penjaga sambilan Homage dapat membantu anda dengan aktiviti kehidupan harian dari sesingkat 1 jam sahaja.

Berhati-hati Sekarang

Mengapakah anda memerlukan penjaga sambilan di Malaysia

Anda mungkin memerlukan penjagaan sementara selepas didiscaj dari hospital atau apabila penjaga utama mempunyai komitmen lain. Walau bagaimanapun, kebanyakan keluarga berasa amat sukar untuk mendapatkan khidmat penjagaan jangka masa pendek di Malaysia.

Tanpa sokongan penjagaan yang betul di rumah selepas discaj, ramai menghadapi risiko kemasukan semula ke hospital, terutamanya bagi warga emas dan mereka yang tinggal bersendirian. Malah, hampir 1 daripada 5 warga emas yang didiscaj, pulang semula ke hospital dalam tempoh sebulan. Menguruskan penjagaan dari hospital ke rumah memerlukan masa, dan ahli keluarga sering mengambil alih peranan penjaga utama untuk sementara waktu. Tanpa latihan dan pengetahuan yang betul, mereka mungkin tidak dapat memberikan penjagaan yang terbaik dan mula rasa tertekan dengan tanggungjawab yang dipikul.

Bagaimanakah penjaga sambilan dapat membantu anda?

Respite Care

Berehat sebentar untuk berehat dan mengisi semula sementara Pro Penjagaan kami mengambil tugas penjagaan.

Homage_HomeCare

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Bantuan penjagaan yang betul dapat mempercepatkan pemulihan dan mengurangkan tekanan penjaga utama

Bantuan penjagaan yang betul, persekitaran rumah yang selesa dan penjaga yang sesuai memainkan peranan penting dalam kesejahteraan dan pemulihan seorang individu.

Individu yang memerlukan bantuan penjagaan sementara selepas didiscaj atau apabila penjaga utama tiada, boleh menggunakan perkhidmatan penjaga sambilan, di mana sahaja di Malaysia. Ini memastikan mereka menerima penjagaan yang berkualiti dan juga mengurangkan tekanan kepada anda sebagai penjaga utama.

Kos Pengambilan Pengasuh Sambilan di Malaysia

Secara purata, pengambilan pengasuh sambilan berharga kira-kira RM30-RM50 sejam di Malaysia, tetapi pakej penjagaan dan subsidi tersedia untuk mengimbangi sebahagian daripada kos.

Berhati-hati Sekarang
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga bertauliah tempatan
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Penjaga Sambilan

Soalan Lazim Perkhidmatan

Siapa yang memerlukan pengasuh sambilan?

Khidmat penjaga sambilan sesuai untuk keluarga yang memerlukan bantuan penjagaan jangka masa pendek untuk orang tersayang yang baru sahaja keluar dari hospital atau apabila penjaga utama sibuk dengan komitmen lain atau memerlukan rehat.

Penjaga profesional dapat membantu memberikan penjagaan yang berkualiti di kediaman anda sendiri. Bagi mereka yang memerlukan bantuan penjagaan sementara selepas keluar dari hospital, penjaga sambilan juga boleh membantu memastikan peralihan yang lancar dari hospital ke rumah supaya anda dapat menumpukan perhatian kepada pemulihan.

Apakah tempoh paling singkat untuk setiap lawatan penjagaan?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam. Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apakah pakej pengasuh sambilan Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan jangka pendek dan panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Berapa cepat saya boleh mendapatkan penjaga sambilan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan penjaga sambilan Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Profesional Penjagaan Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang