Penjaga Sambilan Terbaik di Malaysia

Perlukan bantuan penjagaan selepas didiscaj dari hospital atau apabila penjaga utama tiada? Penjaga sambilan Homage dapat membantu anda dengan aktiviti kehidupan harian dari sesingkat 1 jam sahaja.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Mengapakah anda memerlukan penjaga sambilan di Malaysia

Anda mungkin memerlukan penjagaan sementara selepas didiscaj dari hospital atau apabila penjaga utama mempunyai komitmen lain. Walau bagaimanapun, kebanyakan keluarga berasa amat sukar untuk mendapatkan khidmat penjagaan jangka masa pendek di Malaysia.

Tanpa sokongan penjagaan yang betul di rumah selepas discaj, ramai menghadapi risiko kemasukan semula ke hospital, terutamanya bagi warga emas dan mereka yang tinggal bersendirian. Malah, hampir 1 daripada 5 warga emas yang didiscaj, pulang semula ke hospital dalam tempoh sebulan. Menguruskan penjagaan dari hospital ke rumah memerlukan masa, dan ahli keluarga sering mengambil alih peranan penjaga utama untuk sementara waktu. Tanpa latihan dan pengetahuan yang betul, mereka mungkin tidak dapat memberikan penjagaan yang terbaik dan mula rasa tertekan dengan tanggungjawab yang dipikul.

Bagaimanakah penjaga sambilan dapat membantu anda?

Penjagaan Respit atau Sementara

Memberi peluang untuk penjaga utama berehat sementara Care Pro kami menjalankan tugas penjagaan.

Homage_HomeCare

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Bantuan penjagaan yang betul dapat mempercepatkan pemulihan dan mengurangkan tekanan penjaga utama

Bantuan penjagaan yang betul, persekitaran rumah yang selesa dan penjaga yang sesuai memainkan peranan penting dalam kesejahteraan dan pemulihan seorang individu.

Individu yang memerlukan bantuan penjagaan sementara selepas didiscaj atau apabila penjaga utama tiada, boleh menggunakan perkhidmatan penjaga sambilan, di mana sahaja di Malaysia. Ini memastikan mereka menerima penjagaan yang berkualiti dan juga mengurangkan tekanan kepada anda sebagai penjaga utama.

Kos Pengambilan Pengasuh Sambilan di Malaysia

Secara purata, pengambilan pengasuh sambilan berharga kira-kira RM30-RM50 sejam di Malaysia, tetapi pakej penjagaan dan subsidi tersedia untuk mengimbangi sebahagian daripada kos.

Dapatkan Penjagaan Sekarang
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Penjagaan Kehidupan Harian

serendah
RM 30 /jam*
Oleh penjaga tempatan bertauliah
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Penjaga Sambilan

Soalan Lazim Perkhidmatan

Siapa yang memerlukan pengasuh sambilan?

Khidmat penjaga sambilan sesuai untuk keluarga yang memerlukan bantuan penjagaan jangka masa pendek untuk orang tersayang yang baru sahaja keluar dari hospital atau apabila penjaga utama sibuk dengan komitmen lain atau memerlukan rehat.

Penjaga profesional dapat membantu memberikan penjagaan yang berkualiti di kediaman anda sendiri. Bagi mereka yang memerlukan bantuan penjagaan sementara selepas keluar dari hospital, penjaga sambilan juga boleh membantu memastikan peralihan yang lancar dari hospital ke rumah supaya anda dapat menumpukan perhatian kepada pemulihan.

Apakah tempoh paling singkat untuk setiap lawatan penjagaan?

Kami menyediakan khidmat penjagaan di rumah sesingkat satu (1) jam dan ini juga bergantung kepada keperluan anda dan orang yang tersayang.

Adakah Homage menyediakan penjagaan 24 jam?

Ya, kami menyediakan khidmat penjagaan 24 jam. Lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apakah pakej pengasuh sambilan Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan jangka pendek dan panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Berapa cepat saya boleh mendapatkan penjaga sambilan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan penjaga sambilan Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Profesional Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Siapakah Care Pro Homage?

Semua Care Pro kami adalah rakyat Malaysia (dan penduduk tetap) yang berdedikasi untuk memberikan penjagaan warga tua yang berkualiti kepada anda dan keluarga anda. Mereka adalah 100% penjaga tempatan dan terlatih dari semua lapisan masyarakat.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang