Perkhidmatan Pengiring Perubatan & Pengangkutan

Adakah anda memerlukan pengiring untuk ke hospital atau klinik? Pengiring perubatan Homage sedia membantu anda dan orang yang tersayang dan anda juga akan menerima maklumat terkini tentang keadaan mereka pada sepanjang perjalanan.

Berhati-hati Sekarang

Mengapa kita sering terlepas janji temu dengan doktor

Memandangkan kos, tempoh perjalanan dan perasaan takut kepada doktor, ramai di antara kita menentang nasihat dan melangkau janji temu perubatan, sama ada untuk susulan pengurusan penyakit kronik atau pemeriksaan kesihatan.

Bagi warga emas dan mereka yang mempunyai kekangan mobiliti, perjalanan ke hospital atau klinik lebih sukar. Masa menunggu yang lama juga menyebabkan susulan yang ringkas menjadi lama.

Kebiasaanya, penjaga utama setiap keluarga adalah orang yang akan mengiringi ahli keluarganya ke hospital atau klinik. Walau bagaimanapun, mereka mungkin sibuk dengan hal lain atau mengalami kekangan masa dan sebagainya.

Bagi warga emas yang penjaga utamanya adalah pasangan mereka, bantuan penjagaan tambahan mungkin diperlukan kerana mereka juga mungkin menghadapi masalah kesihatan atau kekangan mobiliti sendiri, terutamanya jika pasangan mereka perlu dipindahkan secara manual dari katil ke kerusi roda dan kemudian ke dalam kenderaan.

Terlepas janji temu dan rawatan perubatan boleh menyebabkan komplikasi kesihatan

Walau bagaimanapun, terlepas konsultasi susulan, janji temu perubatan, rawatan dan pemeriksaan kesihatan boleh menyebabkan komplikasi. Kebiasaanya, pesakit yang tidak hadir untuk janji temu dengan doktor sering kembali ke hospital dengan masalah kesihatan yang lebih serius dan kos yang lebih mahal.

Malah mereka yang mengikuti janji temu mungkin akhirnya membuang ubat, mengambil dos yang salah atau mencampurkannya, terutamanya jika terdapat banyak ubat yang berbeza untuk diambil. Ini boleh menjadi berbahaya kerana interaksi ubat yang berpotensi berbahaya.

Keluarga menggunakan perkhidmatan kami untuk:

 • Temujanji Doktor & Hospital
 • Lawatan ke Pusat Jagaan Harian
 • Majlis atau Acara Penting

Peranan pengiring perubatan amat bernilai untuk kesejahteraan yang tersayang

Untuk memastikan anda berjumpa dengan doktor, Care Pro kami akan sentiasa berada di samping anda untuk membantu dengan apa jua cara sekalipun.

Dengan populasi yang semakin meningkat usia di Malaysia, keperluan untuk pengiring perubatan semakin bertambah. Mereka memainkan peranan yang penting dalam memastikan individu dan warga emas berjumpa dengan doktor dan mendapatkan rawatan yang diperlukan.

Pengiring perubatan kami bukan sahaja memastikan orang yang tersayang sampai ke destinasi dengan selamat malah juga membantu mereka dengan urusan seperti mengiring ke tandas, mencatatkan nasihat doktor dan pengambilan ubat-ubatan. Pengiring perubatan kami akan memastikan orang yang tersayang anda selamat dan selesa sepanjang perjalanan mereka.

Hilangkan perasaan gemuruh anda dengan pertolongan pengiring perubatan kami yang akan menemani orang yang tersayang untuk janji temu dan rawatan perubatan mereka.

Kos Perkhidmatan Pengiring Perubatan di Malaysia

Dapatkan bantuan yang anda perlukan untuk janji temu dan pemeriksaan doktor di hospital dengan pengiring perubatan kami.

Berhati-hati Sekarang

Pengiring Perubatan (Perjalanan Pergi-Balik)

Dari
RM 28 /hour*
Oleh penjaga *penjaga tempatan yang disahkan

Pengiring Perubatan (Sehala)

Dari
RM 45 /jam*
Oleh penjaga *penjaga tempatan yang disahkan
* Perlukan jururawat sebaliknya? Caj tambahan dikenakan.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai pengiring perubatan

Soalan Lazim Perkhidmatan

Bagaimanakah pengiring perubatan kami dapat membantu?

Sekiranya anda atau orang yang anda tersayang memerlukan bantuan untuk berjumpa dengan doktor, pengiring perubatan kami sedia membantu. Pengiring perubatan Homage akan:

 • Mengambil orang yang tersayang di rumah
 • Mengaturkan pengangkutan yang digunakan sama ada dengan pengambilan teksi, pengunaan kereta sendiri atau kenderaan pilihan anda
 • Memastikan pemindahan yang selamat semasa masuk dan keluar dari kenderaan
 • Mengiring orang yang tersayang sepanjang lawatan
 • Mencatatkan nasihat dan memo doktor
 • Mengambil ubat-ubatan serta laporan discaj, laporan kesihatan dan ujian
 • Mengaturkan teksi atau kenderaan sendiri untuk membawa mereka pulang ke rumah
 • Mengiring mereka ke rumah dan memastikan mereka selamat

Pengiring perubatan kami akan memastikan orang yang tersayang selamat dan selesa

Siapakah pengiring perubatan Homage?

Pengiring perubatan Homage adalah Care Pro kami yang berdedikasi untuk memastikan kesejahteraan setiap individu di bawah jagaan mereka.

Semua pengiring perubatan kami mempunyai pensijilan CPR yang sah dan telah menjalani latihan penjagaan. Mereka juga dikehendaki menjalani pemeriksaan tuberkulosis mandatori untuk mengesahkan status kesihatan mereka.

Sebelum individu menyertai kami sebagai pengiring perubatan, Homage menjalankan wawancara tatap muka untuk menyaring keperibadian, kecekapan dan tingkah laku berasaskan senario dan juga pemeriksaan rujukan yang komprehensif.

Berapa cepat saya boleh mendapatkan pengiring perubatan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin mendapatkan perkhidmatan pengiring perubatan Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan Pakar Penjagaan yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Bagaimana jika janji temu tersebut mengambil masa lebih lama daripada yang dijangkakan?

Pengiring perubatan kami akan memaklumkan kepada anda jika janji temu mengambil masa lebih lama melalui aplikasi Homage.

Pada kebiasaannya, pengiring perubatan kami akan terus mengiring orang yang tersayang hingga penghujung temu janji tersebut. Sekiranya pengiring perubatan kami tidak dapat melanjutkan masa merak, pihak kami akan menghubungi anda untuk penyelesaian lanjut.

Caj tambahan akan dikenakan sekiranya tempoh penjagaan dilanjutkan.

Bolehkah saya menggunakan Homage untuk perkhidmatan 'drop-off' sehala?

Tidak, kami tidak menawarkan perkhidmatan penghantaran ke destinasi anda di bawah perkhidmatan pengiring perubatan ini. Perkhidmatan ini adalah perkhidmatan dua hala untuk memastikan keselamatan dan kesejahteraan orang yang tersayang.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang