Penjagaan Kejururawatan Peribadi di Rumah oleh Jururawat Tempatan

Simpan perjalanan ke dan fro hospital dan klinik. Jururawat profesional kami boleh membantu prosedur kejururawatan orang tersayang seperti menukar tiub, penjagaan stoma, dan penjagaan luka dalam keselesaan rumah.

Boleh didapati dari lawatan 1 jam ke penjagaan sepanjang masa, pelajari bagaimana kami boleh membantu.

Berhati-hati Sekarang
homage care pro dengan penerima penjagaan

Keperluan Untuk Jururawat Peribadi dan Agensi Kejururawatan

Individu yang mempunyai keadaan kronik atau sedang pulih dari pembedahan mungkin memerlukan penjagaan kejururawatan rutin. Walau bagaimanapun, masa perjalanan dan menunggu yang lama di hospital boleh menjadi mahal, memakan masa dan menyusahkan.

Selain menjadikan pengalaman itu tidak menyenangkan, kos dan kerumitan boleh menyebabkan orang menangguhkan janji temu mereka dan tidak menerima penjagaan yang mereka perlukan, terutama bagi mereka yang tinggal bersendirian atau mempunyai masalah mobiliti. Ini boleh membawa kepada komplikasi kesihatan dan kemasukan semula hospital, yang kedua-duanya tidak sesuai untuk penerima penjagaan dan menambah tekanan selanjutnya kepada infrastruktur penjagaan kesihatan kami.

Kadang-kadang, kita juga mungkin memerlukan penjagaan kejururawatan segera kerana keadaan yang tidak dijangka, seperti anjakan tiub nasogastrik (tiub NG). Dalam situasi ini, kelajuan adalah kunci. Perlu melakukan perjalanan dan menunggu dalam talian mungkin bukan pilihan terbaik.

Syukurlah, dengan penjagaan kejururawatan peribadi, anda boleh mendapatkan penjagaan yang anda perlukan dihantar ke depan pintu anda dalam beberapa jam. Tidak perlu beratur atau melancong.

Bagaimanakah Jururawat Peribadi Boleh Membantu Anda?

Homage_HomeNursing

Penjagaan Kejururawatan Ringkas

Membantu dengan prosedur kejururawatan ringkas seperti menukar tiub makan dan sedutan.

Prosedur Kejururawatan Kompleks

Prosedur seperti suntikan dan penjagaan luka boleh dilakukan dengan selamat di kediaman anda sendiri. 

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Selepas Pembedahan

Fokus pada pemulihan dan mengamanahkan penjagaan kejururawatan kompleks kepada Care Pro kami yang berlesen dan berpengalaman.

Pemantauan Tanda Vital

Care Pro kami akan mebantu memantau tanda-tanda vital orang tersayang dengan mencatatkan suhu badan, denyutan nadi dan tekanan darah mereka.

Penjagaan Kejururawatan Khusus di Kediaman Anda Sendiri

Anda tidak perlu lagi keluar dari rumah untuk menerima penjagaan kejururawatan. Dengan bantuan jururawat peribadi, prosedur kejururawatan dapat dijalankan di kediaman anda sendiri.

Dengan ketelitian dan kemahiran yang tinggi , jururawat bertauliah dapat menjalankan penjagaan kejururawatan di kediaman anda sendiri dengan penuh dedikasi.

Dilengkapi dengan kepakaran dan pengetahuan khusus, jururawat peribadi boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan di samping melaksanakan prosedur kejururawatan lain. Sekiranya anda membantu orang tersayang dengan penjagaan kejururawatan dan penjagaan rumah harian, jururawat peribadi juga boleh membantu anda dalam kedua-kedua aspek tersebut.

Jururawat peribadi di rumah juga boleh membantu anda mengenal pasti kawasan berisiko di rumah anda dan mengesyorkan pengubahsuaian mudah seperti meletakkan permaidani di lantai licin.

Dapatkan penjagaan kejururawatan peribadi di kediaman anda hari ini.

Kos Jururawat Peribadi di Malaysia

Secara purata, pengambilan jururawat swasta di Malaysia berharga kira-kira RM50-RM80 sehari tetapi kami menawarkan pakej penjagaan untuk membantu memastikan kemampuan.

Berhati-hati Sekarang
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat berlesen tempatan
Mencari pakej penjagaan berjam-jam untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Jururawat peribadi

Soalan Lazim Perkhidmatan

Mengapa saya perlu melibatkan jururawat peribadi?

Jururawat peribadi membolehkan setiap individu untuk menerima penjagaan kejururawatan profesional di dalam persekitaran yang dikenali. Ini dapat mengurangkan tekanan dan membantu individu tersebut berasa lebih selesa dan mempercepatkan proses pemulihan mereka.

Dengan menjalankan penjagaan kejururawatan di rumah, anda juga boleh mengurangkan kerumitan harian, kos perjalanan dan tidak perlu lagi berbaris di hospital dan klinik.

Apakah pakej penjagaan kejururawatan Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan kejururawatan interim hingga jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan kejururawatan juga boleh membantu menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Apakah perkhidmatan yang boleh disediakan oleh jururawat peribadi?

Selain membantu dengan aktiviti kehidupan harian, jururawat bertauliah kami juga boleh membantu dengan prosedur kejururawatan seperti berikut:

 • Pemasangan tiub nasogastrik (NG)
 • Pemasangan tabung gastrostomi endoskopi perkutan (PEG)
 • Pemberian ubat-ubatan
 • Sedutan trakeostomi
 • Pemeriksaan gula darah
 • Pemasangan kateter untuk wanita
 • Penyaliran keluar air kencing dan penukaran beg stoma
 • Suntikan, termasuk intravena, intramuskular, subkutaneus, PICC, CVP dan Port-A-Cath
 • Terapi oksigen, termasuk topeng, ventilator di rumah, BIPAP
 • CPAP
 • Penjagaan luka
 • Dan banyak lagi

Berapa cepat saya boleh mendapatkan jururawat peribadi?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan jururawat swasta Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan jururawat Homage yang sesuai secepat dalam masa 5 hari bekerja.

Apakah tempoh minimum untuk lawatan kejururawatan?

Tempoh lawatan penjagaan yang kami sediakan bermula dari hanya satu jam, bergantung kepada pilihan keluarga dan keperluan orang yang tersayang

Siapakah jururawat peribadi Homage?

Jururawat peribadi di Homage adalah jururawat berdaftar atau yang memegang sijil Perakuan Pengamalan Jururawat Tahunan yang sah dengan Lembaga Jururawat Malaysia dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman di wad.

Jururawat berlesen kami adalah 100% rakyat Malaysia yang datang dari pelbagai lapisan masyarakat dan masing-masing mempunyai kepakaran dan pengalaman penjagaan tersendiri. Setiap jururawat Homage kami juga mempunyai sifat yang sama iaitu semangat dan dedikasi untuk memberikan penjagaan kejururawatan yang berkualiti kepada keluarga dan yang memerlukannya.

Adakah Homage menyediakan jururawat peribadi secara langsung?

Kami kini menyediakan perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam tetapi kami tidak menyediakan jururawat tetap untuk kediaman anda.

Untuk perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam, lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Bolehkah 1 jururawat peribadi mengurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang yang tersayang menerima perhatian dan penjagaan yang tidak berbelah bahagi, setiap individu akan dipadankan dengan jururawat Homage khusus yang sesuai dengan keperluan dan pilihan mereka. Sekiranya terdapat 2 individu di rumah yang sama yang memerlukan penjagaan, 1 jururawat akan hadir untuk menjaga setiap individu tersebut.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang