Tempah Perkhidmatan Penjagaan Kejururawatan di KL & Selangor

Simpan perjalanan ke hospital dan klinik. Terima penjagaan kejururawatan yang berkualiti di rumah, tanpa kerumitan. Jururawat terlatih kami boleh membantu prosedur kejururawatan orang tersayang seperti tiub, stoma, dan penjagaan luka dalam keselesaan rumah. Sewa jururawat tempatan dan terima rawatan kejururawatan hari ini.

Berhati-hati Sekarang
homage care pro dengan penerima penjagaan
penjagaan kejururawatan di rumah

Apakah yang dimaksudkan dengan penjagaan kejururawatan di rumah?

Penjagaan kejururawatan di rumah adalah penjagaan yang diberikan kepada pesakit yang memerlukan bantuan profesional untuk keadaan akut atau kronik di kediaman mereka sendiri. Penjagaan di rumah membolehkan anda memberi tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan .

Selain itu, rawatan di hospital dan klinik juga menelan perbelanjaan yang banyak. Penjagaan kejururawatan di rumah memberi anda pilihan yang lebih berpatutan dan praktikal.

Keperluan untuk penjagaan kejururawatan di rumah atas permintaan yang boleh diakses di KL & Selangor

Selepas pembedahan atau diagnosis di hospital, kita harus tumpukan perhatian kepada 'self-care' atau jagaan diri dan berehat dengan secukupnya. Walau bagaimanapun, realitinya adalah kebanyakan dari kita menghabiskan masa dan tenaga dengan mengatur perbelanjaan, pengangkutan dan khidmat penjagaan yang diperlukan.

Bagi mereka yang menghadapi penyakit kronik, ia mungkin menjadi kebiasan untuk sering ke hospital untuk mendapatkan prosedur kejururawatan yang rumit. Walau bagaimanapun, tempahan temu janji memakan masa dan perjalanan ke hospital juga boleh menelan kos yang tinggi terutama sekali bagi mereka yang mempunyai kekangan mobiliti.

Kadang-kala, kita juga mungkin memerlukan penjagaan kejururawatan segera kerana keadaan yang tidak dijangka seperti anjakan tiub nasogastrik (tiub NG). Dalam situasi begini, tindakan pantas amat diperlukan.

Apakah manfaat penjagaan kejururawatan di rumah?

Penjagaan Kejururawatan Ringkas

Membantu dengan prosedur kejururawatan ringkas seperti menukar tiub makan dan sedutan.

Prosedur Kejururawatan Kompleks

Prosedur seperti suntikan dan penjagaan luka boleh dilakukan dengan selamat di kediaman anda sendiri. 

Situasi Yang Memerlukan Rawatan Segera

Jururawat kami boleh membantu keluarga anda dalam situasi yang tak dijangka.

Selepas Pembedahan

Care Pro kami akan membantu anda dengan prosedur kejururawatan yang kompleks supaya anda boleh memberikan tumpuan sepenuhnya kepada pemulihan anda sendiri.

Pemberian Ubat-Ubatan

Jangan risau terlepas dos. Jururawat kami boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dengan dos yang betul dan pada masa yang tepat.

Penjagaan Waktu Malam

Menjaga individu pada waktu malam sekiranya mereka hendak ke tandas atau dari segi penjagaan kejururawatan dan mengurangkan risiko merayau dan jatuh.

Terima penjagaan kejururawatan yang berkualiti, tanpa kerumitan

Selain di hospital, prosedur kejururawatan juga boleh dijalankan di rumah. Jururawat peribadi boleh menjalankan penjagaan kejururawatan yang anda perlukan di rumah. Anda tidak perlu lagi membuang masa dengan perjalanan ke hospital dan beratur yang panjang. Perkara yang paling penting adalah anda boleh berehat dan pulih di kediaman anda sendiri.

Jururawat peribadi juga dapat menilai keselamatan persekitaran di rumah yang mungkin menghindar proses pemulihan anda. Sebagai contoh, jururawat peribadi dapat mengesyorkan pengubahsuaian rumah yang mudah seperti meletakkan permaidani di lantai yang licin atau memasang besi pemegang di tandas warga emas.

Dengan pemahaman khusus mengenai ubat-ubatan, jururawat peribadi rumah juga boleh membantu dengan pemberian ubat-ubatan dan memastikan ubat-ubatan tersebut diambil pada masa yang tepat dan mencegah interaksi ubat berbahaya.

Kos Penjagaan Rumah Di KL & Selangor

Orang tersayang perlukan penjagaan yang terbaik. Care Pro kami bersedia untuk memberikan perkhidmatan penjagaan yang terbaik di kediaman anda sendiri.

Klik Untuk Melihat Kadar Penghormatan Lengkap
Mencari pengaturan penjagaan jangka panjang untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Penjagaan Kejururawatan

serendah
RM 36 /jam*
Oleh jururawat berlesen tempatan
Mencari pengaturan penjagaan jangka panjang untuk orang yang anda sayangi? Jimat lebih banyak dengan pakej penjagaan kami untuk pelbagai sesi! Bercakap dengan Penasihat Penjagaan kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Home Nursing di KL & Selangor

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apakah kelebihan penjagaan kejururawatan di rumah?

Khidmat kejururawatan di rumah membolehkan anda atau orang tersayang untuk menerima penjagaan kejururawatan profesional dalam persekitaran yang dikenali. Ini boleh mengurangkan tekanan dan membantu mempercepatkan pemulihan diri. Anda juga boleh berjimat dari segi kos perjalanan dan tidak perlu menghabiskan masa untuk beratur di hospital atau klinik.

Apakah pakej penjagaan kejururawatan Homage?

Kami mempunyai pakej penjagaan kejururawatan jangka pendek dan jangka panjang dengan tempoh penjagaan yang berbeza-beza supaya anda dan orang yang anda sayangi dapat mencari pakej penjagaan yang paling sesuai dengan keperluan dan pilihan anda. Pakej penjagaan kejururawatan kami juga boleh membantu anda menjimatkan lebih banyak untuk pelbagai sesi penjagaan.

Apakah perkhidmatan yang boleh disediakan oleh kejururawatan di rumah?

Selain membantu dengan aktiviti kehidupan harian, jururawat bertauliah kami juga boleh membantu dengan prosedur kejururawatan seperti berikut:

 • Pemasangan tiub nasogastrik (NG)
 • Pemasangan tabung gastrostomi endoskopi perkutan (PEG)
 • Pemberian ubat-ubatan
 • Sedutan trakeostomi
 • Pemeriksaan gula darah
 • Pemasangan kateter untuk wanita
 • Penyaliran keluar air kencing dan penukaran beg stoma
 • Suntikan, termasuk intravena, intramuskular, subkutaneus, PICC, CVP dan Port-A-Cath
 • Terapi oksigen, termasuk ventilator di rumah, 'bilevel positive airway pressure' (BIPAP) and 'continuous positive airway pressure' (CPAP)
 • Penjagaan luka
 • Dan banyak lagi

Bilakah saya akan dapat penjagaan kejururawatan yang diperlukan?

Sebaik sahaja anda telah mengesahkan bahawa anda ingin melibatkan perkhidmatan penjagaan kejururawatan Homage, kami boleh memadankan anda atau orang yang anda sayangi dengan jururawat Homage yang sesuai dalam masa 5 hari bekerja.

Bolehkah 1 jururawat mengurus 2 orang pada masa yang sama?

Untuk memastikan anda atau orang tersayang menerima penjagaan yang tidak berbelah bahagi, kami menasihati anda untuk mendapatkan penjagaan dari satu (1) Care Pro untuk setiap orang yang memerlukan bantuan. Sekiranya terdapat 2 individu yang memerlukan khidmat penjagaan, dua (2) Care Pro akan hadir untuk berhidmat di rumah yang sama.

Siapakah jururawat Homage?

Jururawat berlesen kami adalah 100% rakyat Malaysia yang datang dari pelbagai lapisan masyarakat dan masing-masing mempunyai kepakaran dan pengalaman penjagaan tersendiri. Setiap jururawat Homage kami juga mempunyai sifat yang sama iaitu semangat dan dedikasi untuk memberikan penjagaan kejururawatan yang berkualiti kepada keluarga dan yang memerlukannya.

Adakah Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan kejururawatan tetap?

Kami kini menyediakan perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam tetapi kami tidak menyediakan jururawat tetap untuk kediaman anda.

Untuk perkhidmatan penjagaan kejururawatan 24 jam, lawatan anda akan dibahagikan kepada 2 sesi dan kami akan menyediakan dua (2) Care Pro untuk setiap sesi.

Apakah tempoh minimum untuk mendapatkan penjagaan kejururawatan?

Anda boleh mendapatkan penjagaan kejururawatan selama satu jam dan mengikut keperluan penjagaan keluarga anda.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang