Tempah Sesi Fisioterapi Rumah di Malaysia

Dapatkan semula dan mengekalkan kekuatan dan mobiliti di rumah dengan ahli fisioterapi Homage yang disahkan di Malaysia.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Mengapa Ramai Yang Tak Hadir Ke Sesi Fisioterapi

Kebiasaanya, fisioterapi tidak terlintas di fikiran kita sehingga seorang profesional merujuk kita untuk kecederaan atau masalah-masalah lain. Walau bagaimanapun, fisioterapi bukan sahaja untuk mereka yang cedera. Fisioterapi bukan sahaja boleh membantu untuk leher yang terseliuh atau keadaan kronik seperti cerebral palsy dan Parkinson, malah juga dapat membantu kanak-kanak, orang dewasa dan warga emas mengekalkan dan memulihkan semula mobiliti mereka, mengurangkan kesakitan, dan meningkatkan kualiti hidup.

Walaupun ramai rakyat Malaysia mengetahui manfaat fisioterapi, ramai di antara kita yang berlengah untuk membuat janji temu dengan profesional. Ini mungkin disebabkan oleh kos atau ketidakselesaan semasa dan selepas setiap sesi.

Dalam kebanyakan kes, lebih daripada satu sesi fisioterapi diperlukan untuk pemulihan penuh. Ini boleh mengecewakan individu yang menginginkan pemulihan yang cepat atau serta-merta. Kebanyakan dari kita juga mungkin mendapati proses berulang alik ke hosptail membebankan, terutama sekali bagi mereka yang sudah mempunya masalah kekangan mobiliti.

Bagaimanakah Fisioterapi Boleh Membantu Saya?

 • Kecederaan
 • Kesakitan Kronik
 • Artritis
 • Palsi Serebrum
 • Parkinson's
 • Strok

Pulihkan diri dengan Fisioterapi di Rumah

Ramai rakyat Malaysia yang memerlukan fisioterapi tidak tahui bahawa fisioterapi boleh dilakukan di rumah.

Dengan mempunyai ahli fisioterapi yang berkelayakan menjalankan sesi satu-sama-satu di kediaman anda sendiri, anda akan berasa lebih selesa dan pulih dengan lebih baik tanpa perlu berulang alik ke hospital atau klinik. Ini adalah alternatif yang lebih mudah dan selamat terutamanya bagi mereka yang mempunyai mobiliti terhad. Selain daripada itu, anda juga boleh menjimatkan kos minyak atau pengangkutan.

Dengan pilihan terapi di rumah, lebih ramai akan dapat dan digalakkan untuk meneruskan sesi fisioterapi dan mencegah komplikasi kesihatan yang berpotensi daripada berkembang.

Kos Fisioterapi Rumah Malaysia

Homage menyediakan harga tanpa keperluan kontrak. Anda hanya perlu menempah jam yang anda perlukan dan Homage Care Pro kami akan tiba untuk menyediakan terapi di rumah.

Dapatkan Penjagaan Sekarang

Fisioterapi di Rumah

serendah
RM 170 /sesi
Setiap sesi berlangsung selama 1 jam

Fisioterapi di Rumah

serendah
RM 750 /pakej
untuk 5 sesi

Cara Homage Berfungsi

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Muat Turun Aplikasi Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 1

Daftarkan pelan penjagaan dan dapatkan Care Pro yang sesuai

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 2

Dapatkan perkhidmatan penjagaan daripada Care Pro kami

Bagaimana Ia Berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus, dan bayar perkhidmatan kami dalam satu platform

Sebut harga perkhidmatan
100%
Disaring
4.8
penarafan
Rangkaian jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Fisioterapi

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apa yang dilakukan ahli fisioterapi?

Ahli fisioterapi mempunyai pengetahuan mendalam tentang fungsi badan dan mempunyai kemahiran klinikal khusus untuk menilai, mendiagnosis dan merawat kecederaan. Ahli fisioterapi akan terlebih dahulu menilai kesihatan anda, sebelum menentukan jenis pergerakan dan latihan yang boleh anda lakukan untuk membantu dalam pemulihan anda.

Setiap ahli fisioterapi mungkin menggunakan pendekatan yang berbeza untuk merawat dan menguruskan keadaan anda, termasuk pergerakan dan senaman, terapi manual dan hidroterapi.

Siapa yang memerlukan fisioterapi?

Fisioterapi sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh memberi manfaat kepada anda pada bila-bila masa sahaja. Walaupun ia biasanya dikaitkan dengan isu-isu muskuloskeletal, anda tidak perlu ada kecederaaan untuk menggunakan khidmat fisioterapi. Fisioterapi juga boleh membantu menguruskan keadaan perubatan jangka panjang seperti asma, sebagai latihan untuk acara sukan atau untuk melahirkan anak.

Ahli fisioterapi boleh membantu memperbaiki pelbagai keadaan:

 • Neurologi: strok, sklerosis, Parkinson, kecederaan saraf tunjang, disfungsi vestibular, kecederaan otak traumatik
 • Neuromusculoskeletal: sakit belakang, artritis, kecederaan sukan, gangguan berkaitan 'whiplash', 'rotator cuff tears', masalah gangguan sendi (TMJ)
 • Kardiovaskular: penyakit jantung kronik, penyakit paru-paru obstruktif kronik (COPD), fibrosis sistik (CF), infarksi selepas mi mi), pemulihan selepas serangan jantung
 • Pernafasan: asma, fibrosis sistik, penyakit paru-paru obstruktif kronik
 • Keadaan pediatrik: kelewatan perkembangan, palsi serebrum, distrofi otot
 • Kesihatan wanita dan disfungsi lantai pelvik: inkontinens kencing, limfa
 • Saraf: sindrom terowong karpal
 • Berkaitan sukan: gegaran, siku tenis

Berapa lamakah lawatan fisioterapi yang terakhir?

Setiap Lawatan Fisioterapi Homage Home adalah satu jam (60 minit).

Apakah perbezaan antara fisioterapi dan terapi carakerja?

Fisioterapi memberi tumpuan kepada merawat anda dan kemerosotan fizikal orang yang anda sayangi (pergerakan badan dan fungsi). Ahli fisioterapi dilatih secara meluas dalam mekanik badan dan menggunakan teknik rawatan yang direka untuk mengurangkan kesakitan, memulihkan fungsi, dan mencegah kecacatan. Bagi seseorang yang pulih dari strok, ahli fisioterapi mungkin membangunkan latihan untuk menguatkan otot untuk berjalan, berdiri, dan pergerakan lain.

Terapi Pekerjaan memberi tumpuan kepada kesejahteraan holistik serta kemahiran motor dan kognitif yang lebih halus. Matlamatnya adalah untuk membantu anda dan orang yang anda sayangi melakukan aktiviti harian dan interaksi yang bermakna dengan kemerdekaan maksimum yang mungkin. Pelan rawatan mungkin termasuk latihan fizikal, penyesuaian terapeutik serta pengubahsuaian rumah. Bagi seseorang yang pulih daripada strok, ahli terapi Pekerjaan kami mungkin membangunkan rawatan untuk membantu pengurusan aktiviti harian seperti makan, mandi dan berpakaian.

Siapa ahli fisioterapi Homage?

Ahli terapi Homage adalah individu yang berdedikasi untuk memenuhi keperluan keluarga dari segi penjagaan terapi. Mereka adalah ahli fisioterapi di Malaysia yang berlesen dan bertauliah.

Berapa banyak lawatan fisioterapi yang saya perlukan?

Pemulihan setiap individu adalah berbeza. Ahli fisioterapi akan dapat menasihati anda tentang pelan rawatan dan kekerapan yang sesuai selepas penilaian awal telah selesai.

Perlukah saya menyediakan apa-apa untuk lawatan fisioterapi saya?

Tiada persiapan yang diperlukan.

Jika anda mempunyai sebarang surat rujukan doktor, fisioterapi/ laporan perubatan atau penyiasatan terdahulu (X-ray atau MRI), sila kongsikan maklumat tersebut dengan ahli fisioterapi anda untuk pemahaman yang lebih teliti tentang keadaan anda.

Apakah yang perlu saya jangkakan semasa sesi fisioterapi pertama saya?

Semasa lawatan pertama anda, ahli fisioterapi kami akan terlebih dahulu menilai keadaan kesihatan dan fizikal anda, memahami matlamat dan mengesyorkan pelan rawatan terapi peribadi yang boleh dilakukan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya ada masa, ahli fisioterapi juga akan menjalankan latihan ini dengan anda semasa lawatan pertama.

Testimoni Pelanggan Kami

Bantuan semasa wabak COVID-19

Walapun saya terpaksa menangguh perkhidmatan dengan mereka buat sementara waktu kerana keadaan pandemik, pihak Homage sangat bagus dengan cara mereka mengendalikan segala isu dan pertanyaan yang saya ada. Sekalung penghargaan untuk Shirley dari Homage yang bertindak balas dengan pantas untuk kesemua pertanyaan dan permintaan saya (dan memberikan perkhidmatan yang melangkaui jangkaan saya).

Wong Voon Bing
Sangat disyorkan kalau duduk jauh dengan mak & ayah

Ayah saya jatuh baru-baru ini dan tulang pinggulnya patah. Saya pula tinggal di luar negara dan tak dapat pulang ke rumah pada masa tu. Kawan saya mengesyorkan khidmat penjagaan kejururawatan dengan Homage. Mereka sangat pantas dengan menjawab segala pertanyaan saya dan servis mereka juga profesional dan berkualiti. Kami sekeluarga sangat menghargai perkhidmatan yang disediakan. Ada juga masa yang saya perlu tukar masa lawatan dan mereka bertindak dengan pantas untuk membantu saya dan keluarga saya.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Care Pro lebih kurang 10 kali (untuk tengokkan ibu) dan mereka sangat bagus dan banyak menolong Koordinator Homage, Bel juga sangat membantu sejak hari pertama lagi. Harga juga munasabah dan saya suka laporan yang disediakan dalam aplikasi mereka. Semua maklumat tentang lawatan mereka dapat disemak dengan mudah. Berbaloi untuk cuba!

Adelaine Yeo
Terima kasih 

Ibu saya yang berusia 85 tahun yang baru saja menjalani pembedahan hernia pada Januari 2019 dijaga oleh beberapa Care Pro Homage. Semuanya dilatih secara profesional di hospital terkemuka di Malaysia. Kesemua Care Pro ibu juga merawatnya dengan penuh tekun dan belas kasihan. Mereka juga memberi petua yang tidak ternilai tentang cara penjagaan warga emas kepada ahli keluarga kami. Terima kasih sangat-sangat dan setinggi penghargaan kepada Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Aku punya pengalaman positif dengan Homage sejauh ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Koordinator dari Homage telah sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Pengasuh yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah tepat pada masanya, terlatih profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus melayani dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi yang komprehensif

Homage telah banyak membantu kami dengan pemulihan ayah kami. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang luar biasa. Harga juga berpatutan.

Farizal Anam
Bimbingan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital kerana demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertamanya selepas keluar dengan bantuan pengasuh Homage, sesuatu yang pembantu rumah saya tidak akan dapat lakukan. Juga untuk membimbing pembantu rumah tangga saya untuk menanganinya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya belajar kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar mudah apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Sambutannya sangat cepat, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger kerana komunikasi dan perkhidmatan pelanggannya yang cemerlang dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga tepat suapan kembali. Kami menghargai Cik Shu untuk perkhidmatan fisio yang sangat baik yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan dan sembuh sepenuhnya. Terima kasih.

Paul Mahendran
Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang
Curve

Utamakan Penjagaan Peribadi Untuk Yang Tersayang

Dapatkan konsultasi percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Dapatkan Penjagaan Sekarang