Tempah Sesi Fisioterapi Rumah di Malaysia

Dapatkan semula dan mengekalkan kekuatan dan mobiliti di rumah dengan ahli fisioterapi Homage yang disahkan di Malaysia.

Berhati-hati Sekarang

Mengapa Ramai Yang Tak Hadir Ke Sesi Fisioterapi

Kebiasaanya, fisioterapi tidak terlintas di fikiran kita sehingga seorang profesional merujuk kita untuk kecederaan atau masalah-masalah lain. Walau bagaimanapun, fisioterapi bukan sahaja untuk mereka yang cedera. Fisioterapi bukan sahaja boleh membantu untuk leher yang terseliuh atau keadaan kronik seperti cerebral palsy dan Parkinson, malah juga dapat membantu kanak-kanak, orang dewasa dan warga emas mengekalkan dan memulihkan semula mobiliti mereka, mengurangkan kesakitan, dan meningkatkan kualiti hidup.

Walaupun ramai rakyat Malaysia mengetahui manfaat fisioterapi, ramai di antara kita yang berlengah untuk membuat janji temu dengan profesional. Ini mungkin disebabkan oleh kos atau ketidakselesaan semasa dan selepas setiap sesi.

Dalam kebanyakan kes, lebih daripada satu sesi fisioterapi diperlukan untuk pemulihan penuh. Ini boleh mengecewakan individu yang menginginkan pemulihan yang cepat atau serta-merta. Kebanyakan dari kita juga mungkin mendapati proses berulang alik ke hosptail membebankan, terutama sekali bagi mereka yang sudah mempunya masalah kekangan mobiliti.

Bagaimanakah Fisioterapi Boleh Membantu Saya?

 • Kecederaan
 • Kesakitan Kronik
 • Artritis
 • Palsi Serebrum
 • Parkinson's
 • Strok

Pulihkan diri dengan Fisioterapi di Rumah

Ramai rakyat Malaysia yang memerlukan fisioterapi tidak tahui bahawa fisioterapi boleh dilakukan di rumah.

Dengan mempunyai ahli fisioterapi yang berkelayakan menjalankan sesi satu-sama-satu di kediaman anda sendiri, anda akan berasa lebih selesa dan pulih dengan lebih baik tanpa perlu berulang alik ke hospital atau klinik. Ini adalah alternatif yang lebih mudah dan selamat terutamanya bagi mereka yang mempunyai mobiliti terhad. Selain daripada itu, anda juga boleh menjimatkan kos minyak atau pengangkutan.

Dengan pilihan terapi di rumah, lebih ramai akan dapat dan digalakkan untuk meneruskan sesi fisioterapi dan mencegah komplikasi kesihatan yang berpotensi daripada berkembang.

Kos Fisioterapi Rumah Malaysia

Homage menyediakan harga tanpa keperluan kontrak. Anda hanya perlu menempah jam yang anda perlukan dan Homage Care Pro kami akan tiba untuk menyediakan terapi di rumah.

Berhati-hati Sekarang

Fisioterapi di Rumah

serendah
RM 170 /sesi
Setiap sesi berlangsung selama 1 jam

Fisioterapi di Rumah

serendah
RM 750 /pakej
untuk 5 sesi

Bagaimana Homage berfungsi

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Muat turun aplikasi mudah alih Homage

Homage Apple Appstore Homage Google Playstore
Bagaimana ia berfungsi - Langkah 1

Sediakan pelan penjagaan dan dipadankan dengan Care Pro

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 2

Terima penjagaan daripada Pakar Penjagaan kami

Bagaimana ia berfungsi - Langkah 3

Tempah, urus dan bayar untuk lawatan semua di satu tempat

Petikan perkhidmatan
100%
Ditayangkan
4.8
Penarafan
Kumpulan jururawat, penjaga dan ahli terapi terbesar di Malaysia

Soalan popular mengenai Fisioterapi

Soalan Lazim Perkhidmatan

Apa yang dilakukan ahli fisioterapi?

Ahli fisioterapi mempunyai pengetahuan mendalam tentang fungsi badan dan mempunyai kemahiran klinikal khusus untuk menilai, mendiagnosis dan merawat kecederaan. Ahli fisioterapi akan terlebih dahulu menilai kesihatan anda, sebelum menentukan jenis pergerakan dan latihan yang boleh anda lakukan untuk membantu dalam pemulihan anda.

Setiap ahli fisioterapi mungkin menggunakan pendekatan yang berbeza untuk merawat dan menguruskan keadaan anda, termasuk pergerakan dan senaman, terapi manual dan hidroterapi.

Siapa yang memerlukan fisioterapi?

Fisioterapi sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh memberi manfaat kepada anda pada bila-bila masa sahaja. Walaupun ia biasanya dikaitkan dengan isu-isu muskuloskeletal, anda tidak perlu ada kecederaaan untuk menggunakan khidmat fisioterapi. Fisioterapi juga boleh membantu menguruskan keadaan perubatan jangka panjang seperti asma, sebagai latihan untuk acara sukan atau untuk melahirkan anak.

Ahli fisioterapi boleh membantu memperbaiki pelbagai keadaan:

 • Neurologi: strok, sklerosis, Parkinson, kecederaan saraf tunjang, disfungsi vestibular, kecederaan otak traumatik
 • Neuromusculoskeletal: sakit belakang, artritis, kecederaan sukan, gangguan berkaitan 'whiplash', 'rotator cuff tears', masalah gangguan sendi (TMJ)
 • Kardiovaskular: penyakit jantung kronik, penyakit paru-paru obstruktif kronik (COPD), fibrosis sistik (CF), infarksi selepas mi mi), pemulihan selepas serangan jantung
 • Pernafasan: asma, fibrosis sistik, penyakit paru-paru obstruktif kronik
 • Keadaan pediatrik: kelewatan perkembangan, palsi serebrum, distrofi otot
 • Kesihatan wanita dan disfungsi lantai pelvik: inkontinens kencing, limfa
 • Saraf: sindrom terowong karpal
 • Berkaitan sukan: gegaran, siku tenis

Berapa lamakah lawatan fisioterapi yang terakhir?

Setiap Lawatan Fisioterapi Homage Home adalah satu jam (60 minit).

Apakah perbezaan antara fisioterapi dan terapi pekerjaan?

Fisioterapi memberi tumpuan kepada merawat anda dan kemerosotan fizikal orang yang anda sayangi (pergerakan badan dan fungsi). Ahli fisioterapi dilatih secara meluas dalam mekanik badan dan menggunakan teknik rawatan yang direka untuk mengurangkan kesakitan, memulihkan fungsi, dan mencegah kecacatan. Bagi seseorang yang pulih dari strok, ahli fisioterapi mungkin membangunkan latihan untuk menguatkan otot untuk berjalan, berdiri, dan pergerakan lain.

Terapi Pekerjaan memberi tumpuan kepada kesejahteraan holistik serta kemahiran motor dan kognitif yang lebih halus. Matlamatnya adalah untuk membantu anda dan orang yang anda sayangi melakukan aktiviti harian dan interaksi yang bermakna dengan kemerdekaan maksimum yang mungkin. Pelan rawatan mungkin termasuk latihan fizikal, penyesuaian terapeutik serta pengubahsuaian rumah. Bagi seseorang yang pulih daripada strok, ahli terapi Pekerjaan kami mungkin membangunkan rawatan untuk membantu pengurusan aktiviti harian seperti makan, mandi dan berpakaian.

Siapa ahli fisioterapi Homage?

Ahli terapi Homage adalah individu yang berdedikasi untuk memenuhi keperluan keluarga dari segi penjagaan terapi. Mereka adalah ahli fisioterapi di Malaysia yang berlesen dan bertauliah.

Berapa banyak lawatan fisioterapi yang saya perlukan?

Pemulihan setiap individu adalah berbeza. Ahli fisioterapi akan dapat menasihati anda tentang pelan rawatan dan kekerapan yang sesuai selepas penilaian awal telah selesai.

Perlukah saya menyediakan apa-apa untuk lawatan fisioterapi saya?

Tiada persiapan yang diperlukan.

Jika anda mempunyai sebarang surat rujukan doktor, fisioterapi/ laporan perubatan atau penyiasatan terdahulu (X-ray atau MRI), sila kongsikan maklumat tersebut dengan ahli fisioterapi anda untuk pemahaman yang lebih teliti tentang keadaan anda.

Apakah yang perlu saya jangkakan semasa sesi fisioterapi pertama saya?

Semasa lawatan pertama anda, ahli fisioterapi kami akan terlebih dahulu menilai keadaan kesihatan dan fizikal anda, memahami matlamat dan mengesyorkan pelan rawatan terapi peribadi yang boleh dilakukan di kediaman anda sendiri.

Sekiranya ada masa, ahli fisioterapi juga akan menjalankan latihan ini dengan anda semasa lawatan pertama.

Apa yang pelanggan katakan

Bantuan semasa pandemik

Pasukan ini telah bertungkus-lumus untuk bekerjasama walaupun terpaksa menghentikan sementara penglibatan mereka untuk perkhidmatan penjagaan kerana situasi pandemik yang kini berada di Malaysia. Semua isu dalam fasa awal penglibatan telah ditangani dengan pantas dan memuaskan. Jeritan khas kepada Shirley dari Homage yang telah bertindak balas dengan segera kepada semua pertanyaan dan permintaan saya (dan pergi jauh dan di luar jangkaan saya dengan tindakannya dalam semua tuduhan).

Wong Voon Bing
Penjagaan yang sangat disyorkan apabila saya tiada

Ayah saya mengalami kejatuhan baru-baru ini dan mengalami patah tulang pinggul. Tinggal di luar negara dan tidak dapat pulang ke tanah air untuk membantu pemulihan sangat membimbangkan. Seorang rakan mengesyorkan Homage untuk membantu penjagaan kejururawatannya. Mereka segera membalas mesej. Penjagaan yang diberikan sangat baik dan sangat profesional. Kami sangat gembira dengan perkhidmatan ini. Ada kalanya kita terpaksa menukar masa pelantikan dan mereka bertanggungjawab dan meneliti keperluan kita.

Anisa Aisha
Pengalaman positif

Pengalaman kami sangat positif. Setakat ini, kami telah menggunakan Pro Penjagaan mereka mungkin 10 kali (untuk mendaftar masuk ibu) dan dia tidak kurang baik dan menyokong. Penyelaras Bel juga telah banyak membantu sejak hari pertama. Saya dapati harganya berpatutan. Suka ciri pelaporan pada apl mereka. Anda dapat melihat apa yang telah dilakukan semasa lawatan. Ia patut dicuba.

Adelaine Yeo
Terima kasih dan penghargaan saya

Ibu saya yang berusia 85 tahun, yang menjalani pembedahan hernia insisi pasca ventral pada Januari 2019 mempunyai CPs dari Homage, semuanya dilatih secara profesional, dari hospital terkemuka di Malaysia. CPs menyusukan ibu saya dengan ketekunan, dan belas kasihan; memberikan petua yang tidak ternilai mengenai penjagaan warga tua kepada ahli keluarga. Terima kasih dan penghargaan saya ucapkan kepada Team Homage.

Azwan Shahuddin
Pasti salah satu yang terbaik!

Saya mempunyai pengalaman positif dengan Homage setakat ini. Mereka fleksibel, berpatutan, dan profesional. Penyelaras dari Homage sangat membantu dan menampung permintaan saya sejak hari pertama. Penjaga yang ditugaskan untuk menjaga nenek saya adalah menepati masa, dilatih secara profesional dan penuh perhatian. Semoga mereka akan terus berkhidmat dengan baik.

Kamilah Barvin
Program fisioterapi komprehensif

Penghormatan telah banyak membantu kami dalam membantu pemulihan ayah tercinta. Mereka memberi kami penjelasan yang komprehensif mengenai program fisioterapi. Ahli terapi yang mereka hantar sangat berkelayakan, sopan, bersemangat, dan memberikan perkhidmatan yang cemerlang. Dan yang paling penting, cajnya adil dan berpatutan.

Farizal Anam
Panduan untuk pembantu rumah saya

Terima kasih Homage atas bantuan anda selepas ibu saya dibenarkan keluar dari hospital akibat demam denggi. Ibu mendapat semula keyakinannya untuk mandi pertama selepas keluar dengan bantuan penjaga Homage, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh pembantu rumah saya. Juga untuk membimbing pembantu rumah saya untuk mengendalikannya dengan cara yang lebih bersih. Pembantu rumah saya mempelajari kaedah yang betul dan dapat memberi penjagaan yang lebih baik kepada ibu sekarang. Sangat mengesyorkannya kepada orang yang mencari perkhidmatan penjagaan profesional untuk menguruskan ahli keluarga yang memerlukan bantuan.

Jenny Lim
Ujian swab tanpa kerumitan

Ia benar-benar menyusahkan apabila anda boleh menjalani ujian swab COVID-19 tanpa meninggalkan rumah anda. Responsnya sangat pantas, aplikasinya cekap. Terima kasih atas perkhidmatan anda.

Sofia Mustaffa
Secara keseluruhan kerja berpasukan yang baik

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Homage atas perkhidmatan cemerlang mereka terutamanya Cik Ginger atas komunikasi cemerlang dan khidmat pelanggannya dan untuk membuat pengaturan yang diperlukan. Dia melakukan susulan yang baik sebelum dan selepas fisio, juga makanan balik yang tepat. Kami menghargai Cik Shu atas perkhidmatan fisionya yang cemerlang yang membuat ibu saya mendapat keyakinan bahawa dia boleh berjalan lagi. Cik Shu sangat sabar, bekerja keras, dan komited untuk melihat ibu saya akan dipulihkan sepenuhnya dan sembuh. Terima kasih.

Paul Mahendran
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang