Fisioterapi Rumah Malaysia

Fisioterapi Rumah: Faedah dan Apa yang Diharapkan

Fisioterapi rumah sangat bagus untuk mereka yang memerlukan terapi fizikal tetapi tidak mudah alih atau tidak mempunyai keluarga yang tersedia untuk membawa mereka ke janji temu.

oleh pasukan Homage

Apa itu Fisioterapi?

Fisioterapi adalah penggunaan sentuhan fizikal dan peralatan untuk membantu orang mengatasi masalah pergerakan. Masalah-masalah ini mungkin disebabkan oleh strok, Parkinson,sakit tulang belakang, dan keadaan pernafasan.

Fisioterapi Malatsia

Selalunya, fisioterapi melibatkan penggunaan peralatan di hospital, pusat perubatan atau klinik peribadi. Walau bagaimanapun, perjalanan boleh menjadi kerumitan yang besar bagi mereka yang kesakitan atau yang mengalami kesukaran berjalan.

Bolehkah Fisioterapi Rumah Menjadi Alternatif?

Ada alternatif bagi mereka yang membenci perjalanan. Fisioterapi boleh dilakukan di rumah! Barangan rumah, ditambah dengan kepintaran, boleh digunakan untuk fisioterapi rumah. Sesetengah peralatan juga mudah alih dan boleh dibawa ke rumah anda oleh ahli fisioterapi anda.

Faedah Fisioterapi Rumah

Terapi rumah mempunyai banyak faedah. Untuk satu, ia mudah dan ramai orang mendapati keselesaan hanya dengan berada di rumah mereka sendiri. Di samping itu, ahli keluarga tidak perlu mengambil cuti kerja untuk menemani orang tersayang ke sesi terapi atau membelanjakan wang untuk kos pengangkutan. Orang yang anda sayangi tidak akan mengalami keletihan kerana perlu melakukan perjalanan.  Mereka boleh menumpukan tenaga mereka pada fisioterapi dan kekal bermotivasi untuk mengekalkannya. Dengan terapi di rumah, orang yang anda sayangi juga akan menjadi lebih biasa dengan latihan yang perlu mereka lakukan sendiri. Mereka akan lebih bersedia untuk melakukan latihan ini di antara sesi terapi. Ini membantu meningkatkan keputusan.

Adakah Fisioterapi Rumah Selamat?

Fisioterapi rumah adalah selamat. Ahli fisioterapi Homage dilatih dan akan memeriksa terlebih dahulu sama ada orang yang anda sayangi berada dalam keadaan baik untuk bersenam sebelum mereka memulakan sesi. Mereka melakukan ini dengan memantau vital dan melakukan penilaian rutin. Setelah mereka melakukan itu, mereka akan merencanakan latihan yang sesuai. Jika orang yang Anda kasihi tidak dapat melanjutkan, mereka akan berhenti latihan.

Adakah Fisioterapi Rumah Mahal?

Kos berbeza-beza tetapi harga fisioterapi rumah Homage setanding dengan banyak hospital dan klinik. Apabila melihat kos, anda juga harus mempertimbangkan kos pengangkutan dan kos mengambil cuti kerja untuk menemani orang yang dikasihi. Bergantung kepada bagaimana mudah alih orang yang anda sayangi, perjalanan dengan teksi boleh menambah tambahan RM30 hingga RM50 setiap lawatan.

 


Adakah anda sedang mencari seseorang untuk menjaga orang yang anda sayangi?

Homage menyediakan perkhidmatan penjagaan untuk orang yang anda sayangi di setiap peringkat. Profesional penjagaan terlatih kami dapat menyediakan persahabatan, penjagaan kejururawatan, penjagaan malam, terapi rumah dan banyak lagi, untuk memastikan orang yang anda sayangi aktif dan terlibat.

Berikan penjagaan terbaik kepada orang yang anda sayangi hari ini!  Isi borang di bawah untuk perundingan percuma dengan pasukan Penasihat Penjagaan kami.

Isi butiran di bawah dan Penasihat Penjagaan kami boleh menghubungi anda dengan maklumat penjagaan yang anda perlukan.


Mengenai Penulis
Pasukan penghormatan
Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi
Curve

Jadikan Penjagaan Rumah Peribadi Kepada Orang Yang Anda Sayangi

Mulakan dengan perundingan percuma hari ini, dan ketahui mengapa beribu-ribu rakyat Malaysia mempercayai Homage untuk memberikan penjagaan terbaik di rumah mereka.

Berhati-hati Sekarang